Saarschleife Duitsland

Dag Juni, Hallo Juli!

En zo zit gewoon het eerste half jaar van 2020 erop! Een compleet ander half jaar dan we hadden gedacht, maar zo langzamerhand begint het gewone leventje weer op gang te komen en daar ben ik in ieder geval ontzettend blij mee! Normaal is juni altijd mijn favoriete maand van het jaar, want juni staat voor mij garant aan drie weken vakantie. Dat verliep nu helaas wat anders. Geen drie, maar slechts één weekje vrij, maar uiteindelijk gingen we nog wel op vakantie en werd juni alsnog een leuke maand! Benieuwd naar onze avonturen?

Direct het terras op!

terras

Eindelijk! Vanaf 1 juni mogen we weer naar het terras en daar maakten we direct dankbaar gebruik van! Met René ging ik op 1 juni gezellig lunchen bij Paviljoen De Leine in Kropswolde en met een collega ging ik gezellig lunchen bij De Heeren van Coevorden in Coevorden.

Heerlijk dat dit allemaal weer kan. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM-regels, maar dat vind ik eerlijk gezegd op dit vlak niet zo’n probleem. Wel zo fijn om op het terras nu wat meer ruimte tot je beschikking te hebben. Hebben jullie al op het terras gezeten?

We dineerden in het Reuzenrad

Reuzenrad Veendam juni

Mijn weekje vakantie begon direct goed, want we boekten een ritje in het Reuzenrad in Veendam. Onder het genot van een patatje met een snack genoten we van het uitzicht op ons eigen stadje. Een unieke ervaring waar ik met veel plezier aan terugdenk!

Sowieso vind ik reuzenraden erg leuk, maar als het dan ook nog mogelijk is in je eigen woonplaats. Tja, dan moet je die kans toch gewoon met beide handen aanpakken? Meer weten over dit avontuur? Check het hier!

Toch op vakantie!

Duitsland vakantie juni

Duitsland juni

Wie mij een beetje kent, weet dat vakantie voor mij enorm belangrijk is. Ik vind het heerlijk om er met zijn tweetjes op uit te trekken. Een nieuwe omgeving, nieuwe indrukken én vooral even weg van de dagelijkse sleur en uit de dagelijkse omgeving. We zouden in eerste instantie naar Oostenrijk, maar door het hele coronagebeuren hadden we daar al snel een streep door gezet.

Lange tijd zag het er naar uit dat we helemaal niet op vakantie zouden kunnen in juni, maar ineens sprong het licht op groen en boekten we alsnog een vakantiehuisje in Duitsland. In de regio Rijnland-Palts genoten we van de prachtige omgeving, van onze vrijheid en vormden de coronaregels geen belemmering voor ons vakantiegevoel.

Natuurlijk moet iedereen het voor zichzelf weten of je wel of niet op vakantie wilt gaan, maar ik ben in ieder geval blij dat we zijn gegaan!

Meer lezen over onze avonturen?

Aan de wandel in De Heemtuin

De Heemtuin juni

Lange tijd was mijn wereldje beperkt tot René, ouders en schoonvader en een handje vol collega’s, maar nu de versoepelingen doorzetten, wordt het wereldje weer wat groter. Samen met een vriendin ging ik aan de wandel in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam.

Heerlijk om weer life bij te kunnen kletsen en een mooie wandeling te kunnen afsluiten met een lekkere lunch in De Heemtuin.

Wat gebeurde er verder nog in juni?

 • zowel de toneelvoorstelling De Aanslag en de musical Hello Dolly werden definitief geannuleerd. Ontzettend jammer, maar wel begrijpelijk
 • we proberen nog steeds onze kat Mikey op te voeden, maar hij heeft helaas nog steeds niet door waar zijn oortjes voor dienen…

Mikey juni

 • ik werd uitgedaagd om 10 dagen lang zwart-wit foto’s van mijn dagelijkse leven te laten zien op Facebook. Normaal geef ik aan dat soort dingen vaak geen gehoor, maar dit vond ik wel een leuke uitdaging, dus deed ik gezellig mee.
 • ik las deel 4, Parel, uit van de zeven zussen serie. Nooit gedacht dat ik deze serie zo leuk zou vinden, maar echt verslavend! Mijn totaal voor dit jaar staat trouwens nu op 17 uitgelezen boeken.

Wat zijn onze plannen voor juli?

Tja, nog steeds maken we weinig tot geen plannen eigenlijk, dus ook voor juli is de agenda nog aardig leeg. Wel staat er deze vrijdag een bbq van het werk gepland, geheel coronaproof en rekening houdend met de RIVM-regels. Ik ben benieuwd. Het lijkt mij vooral leuk om collega’s te zien die ik nu al zo’n drie, vier maanden niet heb gezien, maar ergens verwacht ik dat niet iedereen er zal zijn.

En ja, verder begint dit weekend de Formule 1 weer! Zo benieuwd hoe dat er aan toe gaat, want ook de Formule 1 teams hebben natuurlijk met allerlei regels te maken. Hoe dan ook, op de baan hebben ze er geen last van, dus wordt het de derde overwinning op rij voor Max Verstappen op het circuit in Oostenrijk? Fingers cross!

Wat zijn jouw plannen voor juli?

11 comments

 1. Mandy

  Je vakantie zag er heerlijk uit! Ik zou ook zo gaan. Dat ritje met de reuzenrad zouden ik en mijn vriend ook doen maar ik hou echt niet van hoogtes haha. Ik ben afgelopen week ook weer uiteten geweest, was echt fijn weer!!

  Beantwoorden

 2. Lodi

  Hier eigenlijk ook nog geen plannen, ik laat het allemaal maar komen zoals het gaat en ben heel benieuwd wat deze maand ons gaat brengen. Fijn om te lezen dat jullie weg zijn geweest en toch dat vakantiegevoel weer even hebben kunnen ervaren.

  Beantwoorden

 3. krystle/Batboy

  Heerlijk he, dat we weer op een terrasje kunnen zitten!
  Haha en die kat, lekker eigenwijs dus

  Beantwoorden

 4. rachel

  de vakantie ziet er heerlijk uit 😀 en dat reuzenrad geweldig 😀 en een terras weer op, daar zijn we allemaal blij mee denk ik

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  wat een heerlijke foto’s !! Ennn ik ben ook dol op de 7 zusters, verheug me nu al op deel 3

  Beantwoorden

 6. VerKlaproos

  Wat fijn dat je toch op vakantie kon. Ik heb de mijne ook geboekt voor in augustus. Toevallig ook een huisje in Duitsland ❤️?☺️

  Beantwoorden

 7. Melanie Hoogvliet

  Wat cool om in een reuzerad te gaan eten. Je foto’s zien er te gek uit!

  Beantwoorden

 8. Cynthia

  Leuk overzicht. Wij hebben onze vakantie naar Cornwall omgeboekt naar vakanties in Nederland. Voelt toch even prettiger. Duitsland is ook goed te doen, denk ik…

  Beantwoorden

 9. Anette

  Leuk overzicht heb je gemaakt en wat vliegt de tijd hè! Gewoon alweer een half jaar verder..
  Jaaa wij zijn inmiddels ook weer op n terrasje geweest en ik vond het heerlijk! Het geroezemoes, het gemak en in ons geval mooi uitzicht ? Ook zijn we al een keer aangeschoven voor fine dining, echt genieten!
  Leuke foto van Mikey, de ondeugd straalt er vanaf:-)

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Leuk overzicht en wat een super fijne vakantie <3
  De tijd vliegt echt voorbij en we gaan weer een beetje meer richting 'normaal..'

  Beantwoorden

 11. jasmina

  Okw wow…dineren in een reuze rad…klinkt echt geweldig

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.