Dag Juli, Hallo Augustus!

En zo zit het eerste halfjaar van 2021 er weer op! Juli, de maand waarin de zomer zich af en toe liet zien, maar ook nog erg wisselvallig was. Een lastige maand die begon met de begrafenis van mijn schoonvader waarna we het dagelijkse leven weer proberen op te pakken. Ook een maand waarin we weer afspraken met vrienden wat leidde tot gezellige uitjes. Kortom, een maand met van alles en nog wat!

Een luie middag op de camping bij mijn ouders

etentje ouders juli

Eigenlijk zouden we het hele weekend na de begrafenis van mijn schoonvader naar ze toe, maar dat hadden we maar geannuleerd. Vandaar dat we het bij een middag hebben gehouden. Een heerlijke luie middag waarin we niks anders hebben gedaan dan wat kletsen en genieten van het uitzicht op de camping.

De dag sloten we af met een heerlijk etentje bij Captain’s Jack.

Een kei leuke dag in Amersfoort

Amersfoort juli

Het was eindelijk weer tijd voor een date met onze Brabantse vrienden. Waar we voorheen vaak afspraken in Zwolle of Deventer, viel deze keer de keuze op Amersfoort. Geen onbekende stad voor ons, maar wel eentje waar we dolgraag nog eens naar terug wilden.

We maakten er een stadswandeling, genoten onderweg van diverse leuke plekjes, maar hadden vooral een hoop bij te praten. Dus namen we uitgebreid de tijd om lekker te lunchen en te dineren.

Meer weten over ons dagje Amersfoort? Klik dan hier!

Ik deed een auto puzzeltocht in het Oldambt

Autopuzzeltocht Oldambt juli

Ook stond er weer een date gepland met vriendinnetje T. Dit keer geen dagje Fontana of ergens aan de wandel. Nee, we gingen met de auto op pad in onze eigen provincie. Bij Local Groningen had ik diverse auto puzzeltochten gezien en de nieuwste variant, De Graanrepubliek – Oldambt, sprak ons allebei enorm aan.

Wat volgde was een heerlijke dag in een vertrouwde omgeving die we nu toch met heel andere ogen zagen. Ik zal er binnenkort nog een blog over schrijven, maar het is absoluut een aanrader om eens zoiets te doen!

Wat gebeurde er verder nog in juli?

juli

 • op de zonnige dagen waren we vaak bij ons vakantiehuisje te vinden. Heerlijk om daar lekker in het zonnetje wat te zitten lezen en te genieten van al die rondfladderende vogeltjes
 • ook wandelde ik weer elke week met nichtje J. en kwamen we op één van onze wandelingen dit mooie bruggetje tegen
 • Mikey zorgt nog elke dag voor een big smile op mijn gezicht. Wat hebben we het met hem getroffen! Luisteren doet ie nog steeds niet, maar oh, wat is ie super lief!
 • ik ging weer eens naar de kapper en liet ook direct mijn grijze haartjes weer wegwerken.
 • we gingen gezellig uit eten met vrienden bij Paviljoen De Leine op de camping waar ik genoot van een heerlijke pan mosselen
 • ik genoot van de overwinningen van Max en baalde van het gedrag van Hamilton na zijn winst op Silverstone
 • ik probeer de Olympische Spelen een klein beetje te volgen
 • ik kreeg mijn eerste box van Anno Anno binnen, 11 kledingstukken uitgezocht door een styliste op basis van mijn persoonlijke voorkeuren. Ik hield vijf kledingstukken waaronder de groene rok op de eerste foto. Blij mee!
 • we boekten onze vakantie voor september. Opnieuw een weekje weg in eigen land, dit keer wordt het Zeeland.

Wat zijn onze plannen voor augustus?

Veel plannen hebben we nog niet, wel staat er weer een date gepland met vriendinnetje M. Misschien dat we wel weer ergens een Adventure Lab gaan doen, maar het kan ook zomaar wat anders gaan worden.

Daarnaast hoop ik toch echt nog op een paar mooie zomerse dagen zodat we lekker veel tijd kunnen doorbrengen bij ons huisje. En ja, ook het wandelen wil ik weer echt gaan oppakken. Momenteel is het echt alleen het gebruikelijke rondje, maar ik wil dolgraag weer ergens een mooie wandeling gaan maken.

En verder is het vooral een kwestie van werken, want het gros van mijn afdeling is nu op vakantie en dat betekent dat ik her en der wat extra dagen ga werken. Gelukkig heb ik in september zelf nog twee weken vrij!

Heb jij al vakantie (gehad)?

9 comments

 1. Frederique

  Ah nog gecondoleerd. Ik heb volgende week pas vakantie, laat dit jaar en ben er dan ook echt aan toe. Maar ik werd wel wakker vandaag met zonnestralen die mijn kamer in schenen dus yeah misschien toch nog wat zomerse dagen inderdaad!

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Wat gezellig om zo op bezoek te gaan op de camping bij je ouders! Zo ontmoet je elkaar nog eens op een andere plek.

  Beantwoorden

 3. Deborah

  Dat was toch een flink gevulde maand. Ik ben erg benieuwd naar je auto-puzzel tocht. Ik heb ze ook al een aantal keer voorbij zien komen. Het lijkt mij ook wel eens leuk om te doen. Je bent zeker een paar uur onder de pannen en gaat met andere ogen naar een gebied kijken…

  Beantwoorden

 4. Melis

  Geen vakantie hier maar ondertussen met huis bezig

  Beantwoorden

 5. Caroline

  Ja, ik heb al vakantie gehad, ik was maar liefst 3 weken vrij afgelopen maand juli. De eerste week maakten we een citytrip door NL, de middelste week waren we thuis en de laatste week konden we een last minute strandhuisje bemachtigen.

  Beantwoorden

 6. Jouvence

  Ziet er uit als een fijne maand! Ik hoop ook nog op een aantal zomerse dagen (of liever weken).

  Beantwoorden

 7. Beautyn0te

  Dat ziet er gezellig uit! Ik ga nog op vakantie. Jammer van het weer hier, mag wel wat meer zon schijnen ?

  Beantwoorden

 8. Saskia

  wat een drukke maar wel leuke maand zo te zien… Deze maand staat bij ons in het teken van onze verbouwing. Inmiddels is mijn badkamer helemaal leeg en morgen starten ze met de nieuwe kozijnen.

  In Juni hebben wij een weekje vakantie gehad maar hoop tussendoor ook nog wat vrije dagen/weekjes te plannen en hopelijk de kerstvakantie lekker vrij… Op naar een mooi Augustus voor jullie!

  Beantwoorden

 9. Manon

  Ik wilde Olympisch Spelen ook volgen, maar het kwam steeds op onmogelijke tijdstippen. Laatste 4 dagen wel gekeken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.