Groningen januari

Dag Januari, Hallo Februari!

Nog één dag te gaan en dan zit januari er eindelijk op. Eindelijk inderdaad, want voor mijn gevoel heeft deze maand wel tien weken geduurd. Of kwam dat grotendeels doordat het licht uitbleef? Man, man, waar is de zon toch gebleven? Ik heb haar in ieder geval maar heel weinig gezien deze maand.

Sowieso vind ik januari én ook februari verschrikkelijke maanden, maar dit jaar… pfff, blij dat de eerste er bijna op zit! Was het dan alleen maar kommer en kwel? Nou, dat nu ook weer niet, we hebben toch nog wel het één en ander gedaan, dus pak een kop koffie of thee en lees lekker verder!

Wandeling door het Engbert Drenthbos

Wandelen Engbert Drenthbos Vriescheloos januari

Ondanks dat het bepaald niet mijn wandelweer is, trok ik toch regelmatig mijn wandelschoenen aan. Vaak was het voor een rondje door mijn woonplaats of door De Heemtuin. Slechts één keer ging ik op ontdekking in een nieuw natuurgebied, namelijk het Engbert Drenthbos in Vriescheloo.

Een rondwandeling van vier kilometer die we (mams en ik) uiteindelijk in twee keer volbrengen omdat we in eerste instantie de parkeerplaats over het hoofd hadden gezien. Op de terugweg zagen we deze alsnog en hebben we toen ook dat deel nog gedaan. Een leuk rondje, dus ik denk dat we daar nog wel een keertje naar toe zullen gaan als de zon schijnt.

Struinen door Groningen

Groningen januari

Door het hele corona gebeuren komen we een stuk minder in Grunn dan voorgaande jaren, maar begin januari was het dan eindelijk weer eens zo ver. De winkels en horeca nog gesloten dus een stuk minder druk, vandaar dat we het wel zagen zitten om even een middagje door onze favoriete stad te slenteren.

Dus liepen we min of meer ons vast rondje door de stad. Even gluren bij Noorderhaven en Westerhaven, maar ook door de mooie winkelstraten van Groningen én natuurlijk het hofje achter de Martinikerk. Het voelde goed om even terug te zijn in de stad. Het was weliswaar koud, maar ach, een lekker bakje kibbeling op de Vismarkt maakte veel goed.

Eerste adventure lab & urbex fotostop van 2022

Adventure lab Urbex fotografie Stadskanaal

Ook was het weer eens tijd om samen met vriendinnetje M. op pad te gaan. Het plan was om twee adventure labs in Stadskanaal te gaan doen, maar dat werd er uiteindelijk eentje, De gevelmozaïeken van Stadskanaal. Op zich een leuk rondje, ondanks de storm, maar ik had iets meer verwacht van de gevelmozaïeken.

Daarna besloten we min of meer spontaan om een fotostop te maken bij een verlaten pand. Terwijl we wat foto’s van de buitenkant aan het maken waren en door de kapot geslagen ramen, doken de eigenaars ineens op. Voor we het wisten, werd het pand voor ons geopend en mochten we binnen rondkijken en op ons gemak foto’s maken. En ja, dit smaakt wel naar meer, want wat is het ongelofelijk leuk om in zo’n verlaten pand te fotograferen. Helaas voor ons zijn er, zeker in het noorden, niet heel veel locaties bekend, maar dat weerhoudt ons er in ieder geval niet van om de wel aanwezige locaties te gaan bezoeken!

Wat gebeurde er verder nog in januari?

januari

 • we gingen gezellig een middagje op bezoek bij onze Brabantse vrienden tijdens hun weekje vakantie waar we niet alleen gezellig bijkletsten, maar ook Regenwormen en Beverbende hebben gespeeld
 • we checkten even of alles nog goed was bij ons vakantiehuisje
 • Mikey ligt nog steeds elke avond gezellig op schoot
 • deel 5 van Project Gezond kwam binnen en zit weer boordevol heerlijke recepten
 • we namen een kijkje bij Uitzichttoren Elzemaat, maar het was ons te koud én vooral te winderig om verder te wandelen

Wat zijn onze plannen voor februari?

Vooral heel hard duimen dat februari snel voorbij gaat! En ja, in de tussentijd tik ik dan de 48 aan, ook niet echt iets om vrolijk van te worden, maar het is in ieder geval weer een even getal.

Voor de rest staat er niks op de planning, oh ja, nog een bezoek aan de kapper, maar dat was het dan ook wel. Kortom, een op het oog rustige maand, maar dat kan ook prima weer anders verlopen.

Tel jij al af naar de lente of hoop je nog op een echte winter?

16 comments

 1. Yova

  Onze plannen is onzekerheid voor ons….Jullie gaan weer iets leuks doen in februari. Hard gegaan allemaal. Leuke uitjes hebben jullie gedaan. Het is ook makkelijk dat je auto hebt. Wij weer niet. Leuk gedaan met fotoshop. Wij kennen deze programma. Het is altijd leuk om bewerken. Fijne week gewenst.

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Voor mij mogen de eerste maanden ook zo snel mogelijk voorbij zijn. Op naar de lente!

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Januari en Februari vind ik ook meestal de minst leuke maandan. Verlangen naar voorjaar en zon en zo. Normaal heeft februari nog een lichtpuntje door de carnaval, even afwachten wat dat gaat worden dit jaar.
  Ik ben vooral dus veel aan het werken aan mijn eigen business en proberen om wat meer te gaan sporten. Vooral voor dat laatste is de motivatie een beetje weg. Zo gek, want toen de sportscholen dicht waren, wilde ik niets liever 😛

  Beantwoorden

 4. Anette

  Ik tel zeker af naar de lente en het moment dat de zon zich meer laat zien. Lekker zonder jas naar buiten en hopelijk weer voor het eerst op vakantie in het buitenland 😃

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Ik heb vorige maand een mooie wandeling door Rotterdam Kralingen gemaakt.

  Beantwoorden

 6. Sandra

  Ik tel ook af naar de lente, dat de wintermaanden maar snel voorbij zijn! Om wat voorjaar in huis te brengen heb ik alvast een bos tulpen gekocht, maar dat kan niet op tegen het zonnetje

  Beantwoorden

  1. Elena

   Ik woon in Portugal, hier voelt de winter net als lente aan. Gelukkig maar! Want ik hou niet zo van de kou. Ik tel nu eigenlijk al af naar de zomer😄

   Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Januari was inderdaad een grijzige maand, maar ik vond hem toch verder wel oké : ) Niettemin omarm ik ook graag Februari.

  Beantwoorden

 8. Simone

  Wat een heerlijke maand was dat. Ik ben echt aan het aftellen naar de lente hoor. Laat maar komen!

  Beantwoorden

 9. Mandy

  Urbex is super gaaf, ik zit ook in van die groepen op fb maar het is inderdaad allemaal aan de andere kant van het land of buitenland.

  Beantwoorden

 10. Sandra

  Gisteren ook een heerlijke wandeling gemaakt. Als het weer het toelaat, vind ik dat heerlijk.
  Nog nooit ben ik in Groningen geweest, maar het lijkt me een interessante stad, niet ?

  Beantwoorden

 11. Rory

  Groningen is zó tof! Net Utrecht in het klein. Gezellig. En ik voel enorm met je mee. Ik vertelde gisteren nog tegen een vriendin dat het van mij 364 dagen zomer mag zijn en een dag winter. That’s enough. Moest ook wel lachen om het gevoel dat januari wel tien weken leek te duren. I feel you!

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  ooooh hoe tof is die urbex fotostop daar wil ik ook wel eens foto’s maken.

  Beantwoorden

 13. gea

  Wat leuk om te zien. Ik kom zelf ook uit Groningen haha. Drenthe blijft mooi om heerlijk te wandelen idd.

  Beantwoorden

 14. rachel

  nou liever gister dan vandaag die lente!! heb mijn kledingkast al aangepast haha, en weer hele mooie foto’s!

  Beantwoorden

 15. Jouvence

  Dat urbex vind ik zo vet! 🙂 Doe mij maar meteen de zomer 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.