Egmond aan Zee

Dag Februari, Hallo Maart!

Inmiddels zijn we in maart beland en zijn we weer wat dichter bij het voorjaar gekomen! Hoewel, als ik de voorspellingen voor de komende dagen zie, dan is meneer Winter nog niet van plan om plaats te maken voor de lente. Maar goed, het is in ieder geval weer wat langer licht en overal duiken de sneeuwklokjes op, dus met een big smile zwaai ik februari dan ook uit. Benieuwd hoe mijn februari is geweest?

Weekendje Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Na lang wikken en wegen viel ons oog op een aanbieding van Roompot en boekten we een weekendje Egmond aan Zee. Even weg, even een andere omgeving én natuurlijk ideaal voor mijn Project Nederland.

Zo gingen we dan eindelijk naar De Zaanse Schans, een bestemming die al langere tijd op mijn lijstje staat, maar waar het nooit van kwam. Nu we toch redelijk in de buurt waren, moest het er dan eindelijk maar eens van komen. Absoluut een leuk uitje, maar heel eerlijk? Ik had het wel wat groter verwacht, maar ondanks deze lichte teleurstelling was het zeker mooi om te zien.

Natuurlijk maakten we ook een mooie strandwandeling en gingen we op ontdekking in Egmond zelf. Dat is trouwens wel iets wat ik hier in het noorden mis, even lekker uitwaaien aan het strand, dus dat hebben we in Egmond uitgebreid gedaan. Ook de derde dag hebben we goed besteed, we lieten ons onderdompelen in de magische wereld van de scheepvaart en bezochten het Marinemuseum in Den Helder. Wat mij betreft echt een aanrader!

Adventure Lab in Oudeschans

Adventure Lab

Mijn doel om elke maand een Adventure Lab te doen, is helaas een beetje mislukt, want in januari kwam het er niet van. In februari gelukkig wel en ging ik samen met mams aan de wandel in het pittoreske vestingdorpje Oudeschans. Sowieso een mooie omgeving om te wandelen, maar met deze Lab erbij werd het net wat leuker natuurlijk.

De eerste Lab van 2023 is dus een feit. Op naar de volgende!

Wat gebeurde er verder nog in februari?

februari

 • ik vierde mijn 49e verjaardag met een heerlijke lunch met René
 • vorig jaar hadden we Viaplay, dit jaar hebben we gekozen voor het abonnement van F1 TV en zijn we dus weer klaar voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Ook Mikey is benieuwd naar de verrichtingen van Verstappen!
 • samen met mams ging ik aan de wandel bij de Fraeylemaborg in Slochteren en konden we al genieten van de eerste voorjaarstekenen
 • ik ging weer eens naar de kapper, liet mijn grijze haartjes kleuren en koos voor een coupe in laagjes, hoewel, het werd na mijn wandeling bij de Fraeylemaborg eerder coupe verwaaid
 • nadat René in januari aan het hoesten was, was ik in februari de sjaak. Niet ziek, maar gewoon continu die irritante kriebelhoest
 • ik las slechts 1 boek uit, namelijk De Gevangene van B.A. Paris, aanrader!

Wat zijn onze plannen voor maart?

Nou, inmiddels staat er voor maart wel al wat op de agenda. Zo ga ik dit weekend met vriendinnetje M. een Lab doen in Rolde, zin in! Ook staat er een wandel- en lunchdate gepland met vriendinnetje T. in Norg, ook erg veel zin in.

En verder heb ik natuurlijk heel veel zin in dit weekend, want dan is de eerste race van het nieuwe Formule 1 seizoen. Slaat Verstappen opnieuw toe? Fingers cross! En ja, ik hoop ook dat ik eindelijk af kom van al dat hoesten én dat de lente zich nu snel zal aandienen!

Waar kijk jij naar uit in maart?

 

11 comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik vind dat hart van klompen echt geweldig! Hoe kom mensen erop. Ik vind het echt heel leuk gevonden.

  Beantwoorden

 2. Yova

  Klompen steelt show om te zien. Schattig. Februari is best wel koudjes geweest. Het is nu ook zo. Maart alweer enkele dagen heeft bij ons in nachten gevroren. Weekend word ook zo koud. Plantjes moeten wij ermee wachten. Straks later word onze balkon leuk. Wat nieuwe spullen. Hoesten bij ook rot. Raar…. Je hebt het leuk gehad. Alvast fijn weekend.

  Beantwoorden

 3. Kijkje in huis en tuin

  Ik ga met manlief een weekendje weg, daar kijk ik erg naar uit!

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Egemond aan Zee vind ik zo’n heerlijke plek om naar toe te gaan

  Beantwoorden

 5. Claire

  Dat klinkt als een fijne maand en wat een mooie vooruitzichten!

  Beantwoorden

 6. Jouvence

  Wat een mooie foto’s! Ik kijk uit naar een etentje dat gepland staat in maart.

  Beantwoorden

 7. Liesbethblogt

  Dat is dus geocachen wat je deed ik heb er eens naar gekeken maar ik kwam steeds rekensommen tegen wat dus niks voor mij is. Heb je tips?
  De vesting zelf ik hou d’r van!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik doe niet aan geocaching maar aan adventure labs, dat is een onderdeel van geocaching.

   Beantwoorden

 8. Caroline

  In maart zie ik op tegen een grote operatie die mijn man moet ondergaan. Ik kijkt uit naar het telefoontje van de chirurg die hopelijk goed nieuws zal melden.

  Beantwoorden

 9. Simone

  Al best lang geleden (toen ik nog met mijn ouders mee ging op vakantie), ben ik ook bij de Zaanse Schans geweest. Het is inderdaad niet erg groot. Vind het ook helaas niet zo’n enorm bucketlist ding eigenlijk. Leuk om gezien te hebben en dat is het🙈

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt hoor, ik had mij er ook iets anders bij voorgesteld maar het was inderdaad nogal klein, dus leuk om gezien te hebben maar het is inderdaad geen must see

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.