Egmond aan Zee

Uitwaaien aan het strand van Egmond aan Zee

Begin februari waren we een weekendje in Egmond aan Zee en dat betekende natuurlijk ook uitwaaien aan het strand. Iets wat ik hier in het hoge noorden eigenlijk best wel mis. Vandaar ook onze keuze voor zee, gewoon even lekker uitwaaien. Genieten van het ruisen van de golven en wellicht wat zand happen. Gelukkig voor ons werkten de weergoden goed mee en konden we optimaal genieten van ons weekendje in Egmond aan Zee!

Het strand van Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Onze studio in het appartementencomplex Graaf van Egmont bood weliswaar geen uitzicht op het strand, maar binnen 100 meter stonden we wel al op het strand.

Een vrij brede strand, mooie duinen én inderdaad behoorlijke golven. Het voelde echt een beetje als vakantie, ondanks het ontbreken van het zomerse gevoel. Gekleed in winterjas met blauwe vingers van de kou wandelden we vanaf onze studio over het strand richting het centrum van Egmond.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

We zijn niet de enigen op het strand, maar de drukte van een zomerse dag ontbreekt nu natuurlijk waardoor het voelt alsof we het strand voor ons alleen hebben. Terwijl ik wat foto’s maak van de golven staat René ondertussen bibberend te wachten tot ik klaar ben en we onze wandeling kunnen vervolgen.

Niet alleen wandelaars genieten op deze zonnige zaterdag van het strand, ook paragliders en vliegers vertonen hun kunsten in de lucht.

De vuurtoren J.C.J. van Speijk

vuurtoren Egmond aan Zee

In de verte zien we al vrij snel de vuurtoren van Egmond een Zee voor ons opduiken. Helaas beperkt geopend voor publiek, maar dat is voor ons geen probleem. We wandelen er op ons gemak naar toe en besluiten niet veel later om het strand te verlaten en richting de boulevard terug te wandelen naar de vuurtoren.

Ondertussen komen we door een soort mini duinlandschap en maak ik de nodige foto’s van de vuurtoren. Op de één of andere manier fascineren vuurtorens mij altijd enorm. Ook bij een tripje naar de Waddeneilanden zoeken we de vuurtoren altijd even op.

Het centrum van Egmond aan Zee

centrum Egmond aan Zee

Inmiddels zijn we midden in het centrum van Egmond aangekomen. Geen groot centrum, maar wel met een gezellige uitstraling. We ploffen even neer bij lunchroom Pompadour waar we van een heerlijke lunch genieten, maar ook even weer lekker opwarmen.

Nadat we klaar zijn voor een tweede kennismaking met Egmond wandelen we naar het uitzichtpunt Torensduin. Normaal biedt het ongetwijfeld een mooi uitzicht op Egmond, de vuurtoren en de zee, maar de zon heeft zich helaas teruggetrokken waardoor het een wat troosteloze aanblik geeft. Los nog van het feit dat het uitzichtpunt zelf bezaaid ligt met achtergelaten bierflesjes.

Nadat we nog een laatste blik op het strand van Egmond hebben geworpen, is het tijd om terug te keren naar onze studio. Lekker opwarmen, maar wat was het heerlijk!

Wonen jullie dicht bij het strand?

9 comments

 1. Yova

  Egmond aan Zee is zeker lekker uitwaaien. Nu is het geen weer voor. Regenen steeds bij ons. Gisteren naar Intratuin geweest. Ferry en onze broer ging ook mee. Hun gingen naar mediamarkt toe. Ik werd dan in de buurt afgezet. Maar aan de zee en winkeltjes ziet daar gezellig uit Egmond aan Zee. Centrum is best wel klein. Je bent lekker uit geweest. Alvast fijn weekend!

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik krijg helemaal zin om een strandwandeling te maken door je prachtige foto’s!

  Beantwoorden

 3. Linda schrijft 't op

  Ik woon heel dicht bij Scheveningen, regelmatig gaan we er even uitwaaien of in de zomer een ijsje halen.

  Beantwoorden

 4. Claire

  Wat een prachtig strand! Wij gaan vaak naar Noordwijk of Castricum toe maar dit ga ik zeker onthouden.

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Egmond aan Zee is een heerlijke plek. Ik woon op nog geen halfuur rijden van Hoek van Holland Ik ga er af en toe heen

  Beantwoorden

 6. Amina

  Heerlijke blog en het is zo fijn om lekker eens goed uit te waaien op het strand. Ik woon ongeveer een half uurtje van Noordwijk en Katwijk vandaan, dus daar heb ik geluk mee. En wat zijn vuurtorens toch mooi hè! Was de studio ook een beetje mooi? xxx

  Beantwoorden

 7. Koen

  Wij waren dit weekend verschillende keren op het strand van Praia do Bilene. Heerlijk. Ik ga er vast eens over bloggen. [Knipoog]

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Nog nooit geweest, maar ziet er wel mooi uit! Ik woon in Gelderland, dicht bij de Veluwe.

  Beantwoorden

 9. karel

  Mooi, ziet er een rustgevende plek uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.