At the Moment #65: Winterse perikelen, museum & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

In mijn vorige At the Moment gaf ik aan dat ik druk aan het aftellen was naar het voorjaar, nou, inmiddels kunnen we toch wel stellen dat het voorjaar zich helaas nog steeds niet heeft laten zien. Sterker nog, afgelopen weekend werd ik zelfs nog onaangenaam verrast door een pak sneeuw.

Heemtuin

Hoewel, pak sneeuw is misschien wat overdreven, maar dat neemt niet weg dat ik er totaal niet vrolijk van werd toen ik vrijdagochtend de wegen zag. Gelukkig is thuiswerken inmiddels een ingeburgerd iets waardoor ik niet met angst en beven de weg op hoefde.

En ja, langzaam maar zeker ben ik mij ook wat aan het oriënteren op onze vakantieplannen voor juni. Wordt het toch weer Oostenrijk, onze favoriete vakantieland, maar ja, we willen ook weleens wat anders. Gaan we voor een hernieuwde kennismaking met Italië? Of keren we terug naar Frankrijk, ook zo’n prachtig mooi land waar we nog lang niet alles hebben gezien. Kortom, luxe problemen.

Waar geniet ik van?

Heemtuin

Vooral als ik toch ergens al een teken van lente zie. Dat hoeft voor mij niet eens zozeer in een strakblauwe lucht, maar gewoon een zonnige dag of bijvoorbeeld tijdens een winterse wandeling in De Heemtuin een veldje narcissen spotten. Dat zijn van die kleine dingetjes waar ik heel blij van kan worden.

Waar ik ook heel blij van kan worden, zijn leuke dates met vriendinnen. Zoals met vriendinnetje M. We zouden een Adventure Lab in de omgeving van Rolde gaan doen, maar vanwege het miezerige weer zagen we daarvan af. In plaats daarvan speelden we toerist in eigen stad en bezochten we het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Leuk detail: het museum bevindt zich in één van de gebouwen waar ik het eerste jaar van mijn middelbare schooltijd heb doorgebracht. Nog een leuk weetje: ik ben afgestudeerd bij dit museum!

En ja, inmiddels is het Formule 1 seizoen ook gestart en heeft Verstappen zijn eerste overwinning al te pakken. Hopelijk volgt dit weekend nummer twee!

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Johan Falk (nog 1 aflevering en we zijn klaar met seizoen 2, dan door naar seizoen 3}
 • Ginny & Georgia (seizoen 1 is klaar, leuk! nu op naar het tweede seizoen)

Tja, sinds de vorige At the Moment is hier niks aan veranderd. Niet dat we geen tv meer keken, maar meer reguliere uitzendingen zoals Van Onschatbare Waarde, Wie is de Mol (weer niet geraden, ik zat op Ranomi) en Flikken Maastricht.

Waar kijk ik naar uit?

Heel voor de hand liggend, maar ik kijk enorm uit naar de lente. Gewoon weer lekker die zon op mijn snufferd, niet meer die dikke winterjas aan, maar met mijn zomerjas naar buiten. Bezig gaan bij ons vakantiehuisje zodat we daar straks ook weer lekker van kunnen genieten.

Ik heb ook ontzettend veel zin in mijn date met vriendinnetje T, een wandel- en lunchdate in Norg. Een redelijk onbekende omgeving voor mij, dus ben heel benieuwd!

En jij, waar kijk jij naar uit?

 

13 comments

 1. Liesbethblogt

  Leuke opzet deze blogpost. En terug naar je schooltijd is ook leuk. Ik kijk uit naar beter weer vooral!

  Beantwoorden

  1. Krystle

   Oh, ik kijk echt uit naar de zon! Heerlijk in de tuin bezig, terrasje pakken met vrienden en genieten van het heerlijke weer!

   Beantwoorden

 2. Kijkje in huis en tuin

  Wij gaan samen een weekendje weg zonder de kinderen, iets waar ik erg naar uitkijk.

  Beantwoorden

 3. Jouvence

  Wat leuk, hier lag niet zoveel sneeuw helaas! Ik kijk uit naar een etentje met vriendinnen aanstaande vrijdag.

  Beantwoorden

  1. Uniek overnachten

   Ik kijk uit naar de lente, de zon, de lentebloeiers en het eerste terrasje.

   Beantwoorden

 4. Tessa

  Wat leuk dat je afgesturdeerd bent in dat museum. Heb je toevallig museologie/cultureel erfgoed gestudeerd?

  Beantwoorden

 5. Yova

  Leuke winterse foto’s heb je gemaakt. Prachtig. Hoefde niet zoveel liggen. Mooie strakke blauwe lucht. Prachtig!!! Museum ziet heel goed uit van binnen. Loodramen zie je hier goed. Fijne dag.

  Beantwoorden

 6. Claire

  Heel herkenbaar, ik kan ook niet wachten tot het officieel lente is.

  Beantwoorden

 7. Simone

  Wij willen dit jaar ook voor het eerst een autovakantie doen. Oké, klopt niet helemaal want in c-tijd hebben we heel Nederland doorgereisd met de auto en pakten we in elke provincie aan de oostelijke kant van het land een B&B. Maar we willen voor het eerst op deze manier voor langere tijd de grens over. En dat is nieuw voor ons. Voor mij niet per se, maar wel samen. We gingen altijd vliegen, maar na onze wat minder fijne ervaring vorig jaar, hebben we besloten het even over te slaan. We twijfelen een beetje tussen Duitsland en Adrennen/Luxemburg.

  Beantwoorden

 8. Rory

  Naar de zomer! Ik denk stiekem na over Indonesië. Maar even goed nadenken nog. Duur, ver en heeeeel lang vliegen. Qua series ken ik Ginny & Georgia ook. Bij het laatste seizoen ben ik een tikje afgehaakt. Ik vind YOU een hele goede serie en zelf genoot ik stiekem enorm van Wednesday.

  Beantwoorden

 9. sammie

  Hier heb ik op Netflix net de serie YOU uitgekeken. kijk ook vooral uit naar de lente en de zomer. Zo klaar met dit weer. afgelopen weekend was even genieten, maar nu weer grijs en regen voor de hele week voorspeld 🙁

  Beantwoorden

 10. Caroline

  Ik kijk uit naar het moment dat manlief weer thuiskomt na zware operatie en hersteltijd in het ziekenhuis. Zodat we samen van de lentezon kunnen gaan genieten.

  Beantwoorden

 11. Gabrielle

  Ik kijk uit naar een tripje met het gezin naar Zweden. En ik ben ook gek op Ginny & Georgia, enjoy met seizoen 2!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.