badeendjes Oostenrijk

Project Fotografie: Hoe staat het hiermee?

In januari 2023 lanceerde ik een vijftal projecten waar ik dit jaar mee aan de slag wil gaan. Project Fotografie is daar één van, een nieuwkomer, of eigenlijk eentje die terugkeert. Al eerder wilde ik bewuster foto’s gaan maken, maar dat bleef toen een beetje zweven in niemandsland. Dit jaar doe ik een nieuwe poging, maar hoe wil ik dat gaan aanpakken?

Fotografie is voor mij gewoon een leuke hobby

Gosausee Oostenrijk

Hallstatt Oostenrijk mooiste dorpje

St. James Kathedraal Sibenik

Laat ik voorop stellen dat ik mijzelf niet zie als een fotograaf, maar als iemand die het leuk vind om overal foto’s van te maken. Vaak zijn dat foto’s van onze vakanties, wandelingen en andere leuke uitstapjes. Meestal lukraak gemaakt, gewoon uit de losse pols en zonder specifiek naar iets op zoek te zijn.

Niks mis mee, maar ik wil er gewoon wat bewuster tijd voor vrij maken en ook iets meer na te denken wat ik nu precies wil fotograferen.

Ik had eigenlijk al direct in januari hiermee willen starten, maar dat liep helaas weer anders. Maar nu de lente er lijkt aan te komen, heb ik geen excuus meer om er niet op uit te trekken. Kortom, ik ga vanaf april niet meer zonder mijn camera de deur uit!

Wat wil ik gaan fotograferen?

badeendjes Oostenrijk

Nou, ik maak vooral vaak foto’s van landschappen, natuur en leuke steegjes en dat zal ook niet zo snel gaan veranderen hoor. Maar daarnaast wil ik foto’s gaan maken met een bepaald thema in mijn achterhoofd. Ik heb inmiddels een aantal thema’s bedacht, maar tips van jullie zijn altijd welkom hoor!

Deze thema’s kun je, hopelijk, de komende tijd verwachten op mijn blog:

 • april: reflectie
 • mei: bloemen
 • juni: badeendje op reis
 • juli: kikkersperpectief
 • augustus: fietsen
 • september: luchten
 • oktober: bladeren
 • november: stilte
 • december: rood

Elke serie wil ik daarnaast afsluiten met een drieluik, oftewel drie foto’s die op elkaar aansluiten. Hoe en wat heb ik nog geen idee van, maar dat zie ik ongetwijfeld wel als ik eenmaal bezig ben.

Fotografie workshops c.q. op pad met een fotograaf

Daarnaast wil ik mij graag verder ontwikkelen, dus wil ik in ieder geval online diverse workshops gaan volgen om mij verder onder te dompelen in de magische wereld van fotografie.

Ook lijkt het mij super leuk om een keertje op pad te gaan met een echte fotograaf en zo de nodige tips en tricks op te doen. Vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een heel leuk mailtje om mee te doen aan een bloesemsafari op de Betuwe waarbij je dan niet alleen de hotspots zou gaan zien, maar ook van een fotograaf tips zou krijgen hoe je de bloesem het mooiste vast kunt leggen. Nu hoor ik je denken, waarom geef je je niet op dan? Nou, omdat het voor mij 2,5 uur rijden is en dat vind ik dan wat te ver voor zoiets. Dichter bij huis zullen ongetwijfeld ook dit soort uitjes zijn, dus daar ga ik even naar op zoek.

En dan natuurlijk de grote vraag…

Wat voor soort foto’s zouden jullie graag op mijn blog terug willen zien? Met andere woorden, welke leuke uitdaging heb jij voor mij in gedachten?

10 comments

 1. Nicole Orriëns

  Wat leuk om zo met thema’s te werken! Ik vind je foto’s er trouwens al prachtig uitzien!

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Wat een leuk idee, ik ben ook een hobby fotograaf. Ik zet graag dieren op de foto.

  Beantwoorden

 3. Tessa

  Wat een leuk project. Veel plezier. Ik fotografeer graag bloemen, steden en creatieve museum fotos

  Beantwoorden

 4. Simone

  Wat een leuk project! Na 4 jaar mijn eigen fotografiebedrijf te hebben gehad, ben ik nu ‘gewoon’ weer lekker hobby fotograaf. En dat bevalt me meer dan prima. Probeer eens wat out of the box te denken en te fotograferen. Net even anders te doen. Dat kan echt leuke plaatjes opleveren!

  Beantwoorden

 5. Claire

  Ik wou dat ik de tijd ervoor had! Ik ben ook dol op fotografie.

  Beantwoorden

 6. Yova

  Foto’s maken is zeker heel belangrijk hoe moet doen. Maar jou foto’s ziet heel goed uit. Altijd geweest. Jij maakt ook prachtig foto’s uit omgeving. In Buitenland ook Wanda. Moet wel tijd voor nemen. Ik wens jou fijne week.

  Beantwoorden

 7. Rory

  In een vorige blogpost zag ik volgens mij een foto van een trap met ergens bovenin een prachtig glas-in-lood raam. Dat soort foto’s vind ik heel mooi en bijzonder. Aan de andere kant kun je elk onderwerp bijzonder en mooi maken. En misschien is dat juist voor de afwisseling met fotografie ook handig en leuk. Ik vind het tof dat je er zo serieus mee bezig bent zoals je hierboven beschrijft.

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Wat leuk zo’n fotografie project voor jezelf! Ik maak altijd heel veel (te veel) foto’s met mijn mobieltje.

  Beantwoorden

 9. Sherry

  Heel erg leuk project. Je kunt echt mooie foto’s maken. Als je ooit eens bloggers wil fotograferen graag.

  Beantwoorden

 10. Kristof

  Foto’s zien er inderdaad mooi uit! Ook een goede reden om wat meer uitstaptjes te gaan doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.