Dag Augustus, Hallo September

En zo ineens zit de zomer er voor mijn gevoel op, althans, augustus zit er op en dat voelt voor mij altijd een beetje als afscheid nemen van de zomer. Gelukkig ben ik de herfst de laatste jaren ook steeds meer gaan waarderen, dus ik heb stiekem ook wel zin in de herfst. Maar goed, voor ik alvast vooruit kijk naar september, neem ik jullie natuurlijk eerst nog even mee terug naar augustus!

Hoewel augustus vooral in het teken stond van werken en uitpuffen bij de airco stond ik natuurlijk niet stil. Het was weer een gezellige maand met allerlei leuke uitstapjes!

Wandelen over de heide

Augustus is natuurlijk dé maand waarin de heide bloeit en dan moet je er als wandelaar én natuurliefhebber bij zijn. Ik ging dan ook meerdere keren op pad, zowel met mams, als met René, maar ook gezellig in mijn uppie. Dat laatste vind ik soms echt fijn, gewoon even niks en niemand in je buurt. Lekker je eigen ding doen zonder met iemand rekening te houden.

Met mams ging ik aan de wandel in de bossen bij Drouwen, een gebied waar ik voor het eerst in april op ontdekking ging en gelijk wist dat ik terug wilde komen. Dat gebeurde dus in augustus en we werden niet teleurgesteld. Wat een prachtig gebied, zo’n afwisselend landschap, door bossen, over heide en langs vennen. Eigenlijk alles wat de natuur te bieden heeft, genieten!

Op een bloedhete zondag gingen René en ik aan de wandel in het Noordlaarderbos, ook zo’n mooi bosrijk gebied. Ondanks de hitte wandelden we toch mooi even een rondje van zeven kilometer, maar door de natuurlijke schaduw was het prima te doen.

Maar mijn eerste heidewandeling van dit jaar bracht mij terug naar de Gasterse Duinen, één van mijn favoriete natuurgebieden, zeker in deze tijd van het jaar. Wat is Drenthe toch mooi!

Wat gebeurde er verder nog in augustus?

 • samen met vriendinnetje M. deed ik de autopuzzeltocht Het Hogeland die ons onder meer in het pittoreske Niehove bracht. Echt een aanrader om op die manier op ontdekking te gaan in je eigen provincie!
 • we namen een kijkje op de markt Melk en Honing in Zuidlaren
 • we brachten vele uurtjes door op de camping
 • ik ging gezellig lunchen met collegaatje T.
 • we gingen naar de Rock & Roll dag in Veendam en waren diep onder de indruk van de super mooie oldtimers
 • ik deed weer eens een Adventure Lab waardoor ik in het Rosarium in Winschoten belandde, erg leuk!
 • en ja, de formule 1 is weer begonnen én Verstappen liet direct zien dat er maar één coureur aanspraak kan maken op de titel

Wat staat er voor september op de planning?

Nou, voor ons doen eigenlijk best wel al veel. We trappen september namelijk af met de verjaardag van mams, maar ook met onze vakantie! Jaja, als jullie dit lezen ben ik druk bezig met de laatste loodjes op mijn werk en dan ga ik nog lekker twee weken in de relax stand!

Verder staat er een high tea gepland met mams en ga ik met mijn nichtje naar het concert van Clouseau in Groningen. Kennen jullie ze nog? ‘Daar gaat ze…’ ooit het eerste concert van ons samen. Ben heel benieuwd, want de laatste jaren heb ik ze niet echt meer gevolgd, dus of ik nog net zo enthousiast mee kan zingen als toen…

Kortom, ik heb wel in september!

En jij? Kijk jij uit naar de herfst?

10 comments

 1. Claire

  Wat een heerlijke maand heb je gehad en wat een fijne vooruitzichten!!

  Beantwoorden

 2. Linda+schrijft+'t+op

  De herfst vind ik ergens heel erg aantrekkelijk met de mooie kleuren maar ook is het definitief afscheid nemen van de zomer

  Beantwoorden

 3. Yova

  Het was erg leuk geweest voor jullie. Mooi om in de natuur te beleven. Je hebt ieder geval leuke maand gehad. En je maakt ook mooie foto’s. Voor ons in September verschillende zk toe voor F…. Druk en afwachten weer. Jammer de eerste ronde voor max pech hebt. Auto deed niet meer…. Brrr… Alvast fijn weekend.

  Beantwoorden

 4. Uniek overnachten

  Ja september is voor mij ook de maand van heimwee naar de zomer. Maar binnenkort kleurt de natuur weer prachtig oranjerood dus elk seizoen heeft wel zijn charmes zeker…

  Beantwoorden

 5. Linda Meester

  Ook september is weer een verjaardag maand dus daar kijken we naar uit

  Beantwoorden

 6. Simkne

  Ik heb ook wel zin in deze nieuwe maand! Ook omdat ik alweer (bijna) op de helft van mijn proeftijd bij mijn nieuwe werk zit, maar ook omdat het een gezellige maand lijkt te worden!

  Beantwoorden

 7. Caroline

  Ja, ik kijk écht uit naar de herfst, mijn favoriete seizoen! Vooral als we een zomer als deze hebben: droog en erg warm. Ik verheug me op het najaar!

  Beantwoorden

 8. Tessa

  Heel veel plezier bij de high tea. Ik ben echt dol op een echte Britse afternoon tea

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Heel veel plezier bij de high tea. Ik ben echt dol op een echte Britse afternoon tea. Vooral als ze fancy servies gebruiken

  Beantwoorden

 10. Nicole+Orriëns

  Voor mij voelt september ook wel als een afscheid van de zomer. En ik ben blij toe. Ik ben klaar met die extraverte zomer. Kom maar op met de wind en regen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.