Gezond eten

Project Gezonder Leven: hoe gaat het hiermee?

Net als vorig jaar wil ik ook dit jaar met een aantal projecten bewust aan de slag. Eén van die projecten is Project Gezonder Leven. Inmiddels zijn we over de helft van 2022, dus de hoogste tijd voor een update. Hoe sta ik ervoor op dit vlak? Lukt het mij om gezonder te eten, maar vooral ook om minder online te zijn?

Gezonder Leven is gezonder eten

Het is echt niet zo dat onze kasten gevuld zijn met chips, koekjes en snoep. Laat staan dat de koelkast gevuld is met frisdrank of de diepvries vol ligt met frituurspullen. Helemaal niks van dit alles, toch wil ik gezonder eten, Ik merk namelijk dat als ik teveel koolhydraten eet dat dit invloed heeft op mijn energielevel, dan voel ik mij moe en wil ik het liefst na het eten even een tukkie doen.

Vorig jaar heb ik al eens geprobeerd om minder koolhydraten te eten, dus minder aardappelen en rijst. Ik merkte echt wel verschil, maar zoals het zo vaak gaat, ik verviel weer in mijn oude patroon. Dit jaar wil ik het gewoon anders aanpakken. Ik wil af van dat lamlendige gevoel en mij gewoon fitter en energieker voelen.

Gezond eten
©Pixabay

Dus startte ik in april met de startersgidsen van The New Food. Twee boekjes met weekmenu’s én geen ingewikkelde recepten, maar gewoon lekkere gerechten met vooral veel groentes. Inmiddels is het zo ingeburgerd dat ik nu gewoon mijn eigen weekmenu’s samenstel op basis van de andere boekjes die ik inmiddels heb besteld. Mijn vriend eet gewoon lekker mee, maar krijgt dan vaak nog wel aardappelen of rijst erbij.

Het bevalt mij erg goed, ik voel mij fitter én vind de recepten ook nog eens super lekker. Natuurlijk heb ik de aardappelen, rijst en brood niet helemaal verbannen, want maximaal drie dagen in de week eet ik dit wel. Alleen ik merk wel dat ik prima zonder kan.

Natuurlijk zijn er de succesverhalen, verhalen van ‘ik ben 30 kilo afgevallen in een half jaar tijd’ en geloof mij, dat zou ik ook best willen zeggen. Helaas is dat in mijn geval niet zo. Ik ben weliswaar vijf kilo kwijt en iets van 13 centimeters om mijn middel, maar de weegschaal is nog steeds niet mijn beste vriend. Aan de andere kant, ik voel mij fitter en merk wel degelijk dat mijn lijf verandert en daar ben ik blij mee!

Gezonder Leven is meer offline

Nou, deze kan wel direct in de prullenbak. Op de één of andere manier heeft mijn mobiel een enorme aantrekkingskracht op mij. Gemiddeld ben ik zo’n 3,5 uur per dag online, even de nieuwssites checken, even door Instagram en Facebook scrollen. Even kijken of er nieuwe mailtjes zijn. Even een rondje Wordfeud. En ja, als ik daarmee klaar ben, kan ik weer opnieuw beginnen.

Werk aan de winkel dus op dit gebied. Ik wil echt minder online zijn en heb daardoor alle meldingen, behalve Whatsapp, uitgezet, maar dan nog blijf ik ermee worstelen. Binnenkort heb ik vakantie, dus misschien moet ik dan gewoon die week aanpakken om minder online te zijn. Niet elke dag iets plaatsen op Facebook of Instagram. Niet steeds de nieuwssites checken, want laten we wel zijn, van het meeste nieuws word je niet echt vrolijk op dit moment.

Ik ga het gewoon doen!

Zijn jullie team offline of team online?

10 comments

 1. Linda Meester

  Ik ben veel online, werk en privé lopen hier door elkaar. Ik neem mijn telefoon niet mee naar mijn slaapkamer

  Beantwoorden

 2. Claire

  Wat interessant om te lezen!! Ik wil ook echt meer afvallen en vaker offline zijn zou mij ook veel goed doen. Ik ben super benieuwd naar je komende update.

  Beantwoorden

 3. sandra

  Interessant om te lezen! Ook ik ben wel veel online. Was mijn smartphone vorige week ergens vergeten en dat was verschrikkelijk 🙂

  Beantwoorden

 4. Linda+schrijft+'t+op

  Meer offline zou voor mij zeker een uitdaging zijn maar denk ik ook veel meer rust geven.

  Beantwoorden

 5. Nicole+Orriëns

  Toch goed gedaan zeg, 13 centimeter minder! En ik heb altijd het idee dat langzaam en gestaag uiteindelijk langer beklijft dan een snel en groot succes.

  Beantwoorden

 6. Yova

  Gezonder eten is zeker belangrijk voor de lijn als je afvallen. Best wel moeilijk. Als je begint dan is zo aangewend om dit te eten. Heerlijk ziet eruit. Ik lust het wel. Toch knap gedaan dat je dit doet. Succes ermee. Fijne dag.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Ik kan best makkelijk off line zijn. Ik probeer ook weer gezonder te gaan eten, helemaal na mijn vakantie in Engeland waar ik erg veel lekkere koekjes en pasterie op heb

  Beantwoorden

 8. Janet

  3,5 uur per dag vind ik nog meevallen hoor. Ik tik met gemak vijf de vijf uren aan, dus ik ben zeker team online haha.

  Beantwoorden

 9. Mandy

  Team offline lijkt me heerlijk maar ik ben dus wel veel online. Mijn schermtijd is ook hoog maar dat komt ook omdat ik ebooks lees op mijn telefoon en ‘s avonds vaak serie/film/programma’s kijk via npo, netflix of videoland.

  Beantwoorden

 10. Gea

  Offline is in mijn idee beter, maar toch is het soms handig om wel een telefoon dichtbei te hebben. Daarnaast gebruik ik het natuurlijk voor mijn werk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.