Dag April, Hallo Mei!

En zo zijn we ineens in de maand mei beland, terwijl ik eigenlijk nog geen afscheid wil nemen van april. April was namelijk leuk, leuker als verwacht en had daarom nog wel wat langer mogen duren. April had namelijk van alles wat, leuke dates met vriendinnen, heerlijk weer én onze eerste vakantie van het jaar! In deze terugblik vertel ik jullie er alles over en geef ik ook alvast een inkijkje in onze plannen voor mei!

Bonusvakantie in Zeeland

Zeeland april

Zeeland stond eigenlijk gepland voor vorig jaar september, maar werd uiteindelijk verplaatst naar april. Hierdoor voelde het ergens als een bonusvakantie, gewoon een extra weekje weg. Hoewel we ooit, twintig jaar geleden, eens in Zeeland waren geweest, had ik er geen specifieke herinneringen aan.

Gepaard met de nodige tips gingen we dan ook naar de andere kant van het land en genoten we volop van deze mooie provincie. Zo gingen we onder meer naar Veere, Zierikzee en Middelburg en genoten we van een mooie wandeling in het natuurgebied De Manteling. Natuurlijk namen we nog een kijkje op het strand en wel op het strand van Domburg. We verlieten Zeeland dan ook met het gevoel dat we niet weer twintig jaar willen wachten om die kant op te gaan!

De tulpenvelden van Groningen

tulpenvelden Groningen april

Vaste prik elk jaar is een rondje langs de tulpenvelden in Groningen. Vorig jaar werd het Drenthe trouwens, dus dit jaar ‘moest’ het natuurlijk weer Groningen worden.

Tot mijn verrassing ontdekten we zelfs drie nieuwe velden, althans velden die ik zelf in voorgaande jaren nog niet had gespot. Sommige al volledig in bloei, anderen nog in de knop. Ik blijf het ieder jaar weer een mooi gezicht vinden en kijk er dan ook elk jaar weer naar uit.

Aan de wandel in Borger

Borger april

Het was ook weer tijd om met vriendinnetje T. af te spreken en dankzij De Leukste Deal scoorden we een leuke lunch bij Hunebedcity in Borger. Om onze date compleet te maken, wilden we de zwerfsteenroute wandelden. Dit werd wat lastig omdat we het beginpunt niet konden ontdekken. Uiteindelijk combineerden we het Mammoetpad met de Zwerfsteenroute en liepen we toch nog zeven kilometer.

De dag sloten we af met een overheerlijke Ik kan niet kiezen plank bij Hunebedcity, zeker voor herhaling vatbaar.

Wat gebeurde er verder nog in april?

april

 • we genoten van het mooie weer bij ons vakantiehuisje
 • Mikey hielp mij op mijn thuiswerkdagen en is nog steeds een gigantische kroelkip
 • van het werk kreeg ik een heerlijke chocoladeschaal met paaseitjes
 • ook met vriendinnetje M. had ik weer een hele gezellige date, we deden de poffertjeswandeling in Appelscha
 • ik las drie boeken in april waaronder het indrukwekkende De drie zussen van Auschwitz, aanrader!
 • we boekten onze vakantie voor juni! Eindelijk weer naar Oostenrijk, nu al zin in!

Wat zijn onze plannen voor mei?

De agenda voor mei is eigenlijk nog vrij leeg, op een afspraak bij de kapper na dan. Voor de rest staat er nog niks gepland, maar dat vind ik ook wel lekker. Corona heeft mij in ieder geval wel geleerd dat ik niet weer terug wil naar een overvolle kalender, laat staan dat ik op voorhand al weet wat ik wanneer ga doen.

Eind mei staat er nog een lekker lang weekend gepland, namelijk rond Hemelvaart, lekker vijf dagen vrij. Hopelijk mooi weer zodat we dan lekker naar de camping kunnen. En verder zien we het gewoon wel! Ik heb er wel zin in!

Hebben jullie de zomervakantie al geboekt?

9 comments

 1. Koen

  Hield jij vroeger niet een boekenlijstje bij? Ik vind het niet meer of kijk ik slecht?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, ik hou het nog wel bij, maar dan via de app van Hebban.

   Beantwoorden

 2. Gemma

  Heerlijk! Zoveel leuke dingen. Zomervakantie is hier nog niet gepland. Wel ws eind mei even weg!

  Beantwoorden

 3. Linda schrijft ' t op

  Nee wij hebben nog niet de zomervakantie geboekt, maar we zijn er wel mee bezig.

  Beantwoorden

 4. Fallon

  Ik vind het altijd leuk om een verzamelblog van jou te zien per maand! Zeeland en de Tulpen heb ik met plezier gelezen!

  Beantwoorden

 5. Joyce - SomedayTodayNL

  Klinkt als een geslaagde maand! Hier ook net terug van onze eerste vakantie dit jaar. Zomervakantie hebben we nog niet gepland, wordt waarschijnlijk ook niet veel soeps. Hopen op mooi weer, dan vermaken we ons thuis wel!

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Zo te lezen en te zien heb je een fijne april gehad

  Beantwoorden

 7. Rory

  Zeeland is zo mooi. Na Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad moest ik terugdenken aan het Veerse Meer (maar dat is echt alweer zo’n dertig jaar geleden). Heel eerlijk hebben we nog niet gekeken naar een zomervakantie. Vliegen blijft toch wel een ding merk ik, al zal ik het toch weer een keer moeten oppakken als ik weer eens naar Indonesië wil…

  Beantwoorden

 8. Frederique

  Wat een heerlijke maand en wat zijn tulpenvelden toch altijd mooi he. Wij hebben de zomervakantie nog niet geboekt maar ik heb er wel al erg zin in.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.