At the Moment #67: Wandelen, Schierste Ploatje & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

In de vorige At the Moment vertelde ik jullie dat ik lekker bezig was met mijn Project Fotografie. Waar ik eerst mijzelf per maand een thema had ‘opgelegd’, laat ik dat nu eventjes los. Daar heb ik ook wel een hele leuke reden voor, want ik ben namelijk gevraagd voor Het Schierste Ploatje Veenkoloniën!

Eigenlijk Het Perfecte Plaatje van RTL 4 maar dan zonder Tijl Beckand en cameraploeg, maar wel met opdrachten én motivatieclip, oftewel de pitch! Inmiddels heb ik mijn foto voor de eerste opdracht ingeleverd en zit ik vol spanning te wachten op de jury-uitslag. Aankomende maandag wordt dan de tweede opdracht bekend gemaakt, dus ik ben heel benieuwd, want ik verwacht dat ik nog behoorlijk uit mijn comfortzone zal moeten stappen. Binnenkort zal ik jullie hier wat meer over vertellen!

Waar geniet ik van?

Nou, eigenlijk vooral van die spaarzame momenten waarop de lente zich laat zien! Tot nu toe is het nogal wisselvallig, maar die dagen waarop het lekker weer was, zijn we er lekker op uit gegaan.

Zo hebben we onder meer de tuin bij ons vakantiehuisje flink onder handen genomen en hoop ik dat we binnenkort de eerste BBQ kunnen organiseren.

En ja, natuurlijk zijn de eerste terrasjes ook een feit. Heerlijk genieten in het zonnetje met leuk gezelschap én natuurlijk lekker eten.

Mandefjild Bakkeveen Friesland

Maar waar ik vooral erg vrolijk van word, zijn de mooie wandelingen die ik heb gemaakt. Afgelopen weken was het weliswaar vooral een rondje door de Veenkoloniën op zoek naar die ene foto, maar vorige week ging ik op ontdekking in Friesland en wel in Bakkeveen. Wat een prachtig natuurgebied! Heide, bossen, zandverstuivingen, echt ontzettend mooi!

En ja, ook maakten we natuurlijk weer een rondje langs de tulpenvelden in Groningen. Dit jaar konden we ze vrij gemakkelijk vinden en hoewel nog niet alles in bloei stond, was het weer prachtig om te zien.

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Johan Falk (seizoen 2 is klaar, nu door met seizoen 3}
 • Wellmania (halverwege seizoen 1 inmiddels, leuke serie)

Wat hebben we verder nog gezien?

 • Ginny & Georgia (seizoen 2 zit erop, hopelijk komt seizoen 3 snel)

Waar kijk ik naar uit?

Hopelijk komen de weersvoorspellingen voor dit weekend uit, want na afgelopen week met dat druilerige weer heb ik ontzettend veel zin om lekker buiten te zijn. Concrete plannen hebben we nog niet, maar als het weer inderdaad mee werkt, zullen we vooral op de camping te vinden zijn!

En ja, ook kijk ik uit naar volgende week, want dan hoef ik maar twee dagen te werken en heb ik opnieuw een lekker lang weekend voor de boeg. De dag na Hemelvaart is ons kantoor altijd gesloten, dus dat betekent opnieuw een weekend van vijf dagen! Daar kan ik best aan wennen hoor. En ja, zo langzamerhand tel ik ook af naar mijn zomervakantie, want nog maar drie weken werken en dan is het zo ver!

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

5 comments

 1. Valerie

  Wat leuk dat je bent gevraagd voor Het Schierste Ploatje Veenkoloniën. Daar kun je vast wel mooie plaatjes schieten! Kom maar op met die zon, ben die regen nu wel … Fijn weekend gewenst!

  Beantwoorden

 2. Tessa

  Het Schierste Ploatje Veenkoloniën! klinkt erg leuk. Daar zou ik best meer over willen lezen

  Beantwoorden

 3. Yova

  Wat leuk dat je bent gevraagd. Jullie hebben wel genoten. Bollenvelden ziet prachtig uit. Lekker patat gegeten. Wat heerlijk dat jullie komende weekend lekker lang vrij. Heerlijk om te genieten. Zomervakantie komt steeds dichterbij voor jullie. Heerlijk. Fijne dag.

  Beantwoorden

 4. Claire

  Het Schierste Ploatje Veenkoloniën, dat klinkt super leuk! Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen.

  Beantwoorden

 5. sammie

  Leuke foto’s! het weer valt nog wat tegen inderdaad dit jaar, maar lijkt nu beter te gaan worden. Ik kijk daar ook naar uit igg 🙂 Lekker dat jullie vrijdag ook dicht zijn, wij moeten vrijdag gewoon werken

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.