Groningen januari

At the Moment #55: Wandelen, corona & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

De winterperiode is vaak niet mijn meest actieve seizoen, maar door corona lijkt het echt alsof alle dagen hetzelfde zijn. Het is werken, slapen, lezen, wandelen en Netflixen. Over het algemeen vliegen de dagen gelukkig wel voorbij, maar toch kan het mij niet snel genoeg voorbij zijn.

Terug naar normaal zie ik nog lang niet gebeuren, zeker niet met de ophanden zijnde versoepelingen (winkelen op afspraak en horeca gesloten, kolder!), maar zoals we op het werk zeggen: het is zoals het is. Alleen valt het niet altijd mee om er zo tegen aan te kijken. Als het zonnetje schijnt, dan is het allemaal wat makkelijker te behappen, maar als het ook nog eens van dat grijs grauwe weer is, dan lacht een winterslaap mij toe. Herkenbaar?

Waar geniet ik van?

Groningen januari

Natuurlijk is het niet alleen maar kommer en kwel, gelukkig niet, maar het is soms wel even zoeken naar die genietmomentjes. Afgelopen zondag bijvoorbeeld. We waren even terug in het ons geliefde Grunn, want dat vind ik dan wel weer het voordeel van deze lockdown. Het is lekker rustig in de stad waardoor je op je gemak door al die mooie straatjes kunt slenteren.

Verder wandel ik vrijwel dagelijks in mijn eigen woonplaats waar ik inmiddels aardig goed weet waar de stoeptegels niet goed liggen. Bij wijze van spreken dan, want geloof mij, als ik teveel om mij heen kijk, dan wil ik er nog weleens eentje missen. Ook dan heb ik natuurlijk altijd mijn mobiel bij de hand om even snel een foto te maken. Zoals hier, op één van mijn favoriete fotoplekjes.

Verder geniet ik van de dagen dat ik op kantoor werk, even gezellig bijkleppen met collega’s, maar ook het gevoel dat het een ‘normale’ werkdag is. Hoewel ik thuis aan de keukentafel veel meer werk verzet, wat zeker nu met de drukte ideaal is, ben ik blij dat ik twee dagen in de week naar kantoor kan.

En wat ook wel een genietmomentje is, het wordt alweer wat langer licht! Jaja, ik merkte het vorige week ineens, het gaat weer de goede kant op!

Waar kijken we naar op Netflix?

Pas sinds september vorig jaar hebben we Netflix, dus lijkt het mij leuk om jullie op de hoogte te houden van wat we zoal hebben gezien. Tips zijn natuurlijk altijd welkom hoor!

Dus wat hebben we het afgelopen maand gezien?

 • Undercover (seizoen 3, aanrader!, hopelijk komt er nog een vierde seizoen)
 • Clickbait (aanrader, verrassende ontknoping)
 • diverse kerstfilms, maar daar zitten jullie nu vast niet meer op te wachten, toch?

Waar zijn we nog mee bezig?

 • La Casa de Papel (seizoen 1, kom er niet echt in)
 • Valeria (seizoen 1, leuk voor tussendoor)
 • Emily in Paris (seizoen 2, weer erg leuk)

Waar kijk ik naar uit?

Nou, ik heb wel zin in aankomende zondag, want dan hebben we een date met onze Brabantse vrienden. Altijd erg gezellig! Daarnaast ben ik volgende maand jarig, dus het zou leuk zijn als de horeca dan weer open is, meneer Rutte! En verder tel ik zoals gezegd, gewoon af naar maart, dan worden de dagen weer wat langer en hoop ik dat de lente zich al vroeg laat gelden!

En, hoe gaat het met jou?

17 comments

 1. Claire

  Wat een mooi overzicht en wat een fijne geniet momenten! Goed om hier even bij stil te staan.

  Beantwoorden

 2. Fallon

  De supermarkt is nu voor mij iedere dag een uitstapje. Netflixxen vind ik heerlijk en wandelen doe ik ook graag. Op een gegeven moment vul je je tijd wel in gelukkig.

  Beantwoorden

 3. lindaschrijfthetop

  Ik probeer veel kleine geluksmomentjes te beleven zodat je toch een beetje happy blijft.

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Clickbait heb ik ook gezien! De ontknoping was inderdaad verrassend.

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Wat goed dat je elke dag wandelt! Heb je dan ook een stappenteller om bij te houden hoeveel je dagelijks loopt?

  Beantwoorden

  1. Soraya

   Goede inpakkende inleiding! Ik werd al nieuwsgierig. Ik snap wel dat je het gevoel hebt dat het door corona lijkt of alle dagen het zelfde zijn. Wel een mooi leermoment zo leren we zelf juist hoe we creatief kunnen zijn. Daarnaast zie ik terug naar normaal ook niet zo snel gebeuren eigenlijk. Helaas. En elk nadeel heeft z’n voordelen inderdaad haha ik snap dat je de rust lekker vind hoor. Goed ook dat je wandelt en Netflix is af en toe ook leuk. Fijn weekend 🥰

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Ik heb een Garmin horloge

   Beantwoorden

 6. Jouvence

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar clickbait! La Casa de Papel vind ik geweldig 😀

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Mooi overzicht met mooi fotos. Veel plezier dit weekend

  Beantwoorden

 8. Uniek overnachten

  Heel herkenbaar… ik tel ook al af naar de lente. En voorlopig dan maar wat leuke plannen maken voor later!

  Beantwoorden

 9. Giulia

  Wat een prachtige plaatjes uit eigen land! En Emily in Paris, die heb ik inmiddels alweer helemaal afgekeken… Veel te leuk!

  Beantwoorden

 10. Anette

  Wij vonden la casa de papel geweldig!! En Stay Close is ook een aanrader. Leuk dat jullie nu ook Netflix hebben:-)
  Momenteel vinden we bordspellen ook leuk om te doen als t weer niet uitnodigt om te wandelen. En die date daar kijk ik ook naar uit 🤩

  Beantwoorden

 11. Cynthia

  Leuk om te lezen. Clickbait ken ik nog niet: die ga ik even opzoeken op Netflix!

  Beantwoorden

 12. Sandra

  Wat een leuk overzichtje! Undercover volg ik ook. Wandelen deden we in het begin van de covid-periode regelmatig, maar nu eigenlijk niet meer

  Beantwoorden

 13. Janet

  Ik herken het wel een beetje hoor dat alle dagen een beetje hetzelfde eruit zien, dat heb ik momenteel ook. Ik kijk op Netflix nu Queen of the South. Ik ben net begonnen, dus heb er nog niet echt een mening over gevormd.

  Beantwoorden

 14. Frederique

  Clickbait vond ik niet zo, was me te gelikt of zoiets. La Casa de Papel daarentegen geweldig. Misschien moet je net iets meer feeling krijgen met de personages voordat je het gaat waarderen maar ik zou zeggen als je bij aflevering 5 nog niet erin zit, dan is het denk ik niet de serie voor je. Lupin en/of Ozark al geprobeerd?

  Beantwoorden

 15. www.Glamview.nl

  Wij vinden YOU echt een aanrader, undercover hebben we overigens ook gekeken. Wat een leuk artikel om te lezen trouwens.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.