Leinwijk Kropswolde juli 2020

At the Moment #42: Wandelen, zomer & Mikey

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Op dit moment vooral met werken en toeleven naar het weekend. Mijn collega’s gaan namelijk massaal met vakantie en dat betekent voor mij meestal wel een drukke periode. Op zich niet erg, want door het vele thuiswerken is de achterstand nagenoeg weggewerkt, dus de ruimte is er om even tijdelijk wat extra’s te kunnen doen. Dat zal ongetwijfeld in september wel weer anders zijn, maar dat duurt hopelijk nog even. Hoewel… in september heb ik drie weken vrij en daar verlang ik nu eigenlijk wel al naar.

Leinwijk Kropswolde juli 2020

Verder heb ik mijzelf maar weer een trap onder mijn kont gegeven, want ik wil me hoe dan ook fitter en energieker gaan voelen. Door het hele coronagebeuren en het vele thuiswerken bleef het wandelen vrij beperkt tot een rondje in mijn eigen woonplaats. Op zich prima om mijn conditie op peil te houden, maar in vergelijking met eerder dit jaar wel een stuk minder. Daar hoop ik nu toch weer verandering in aan te brengen, dus probeer ik dagelijks minimaal 7500 stappen te zetten. Best nog een opgave als je zoals in mijn geval een zittend beroep hebt.

Waar geniet ik van?

Zuidlaardermeer juli 2020

Leinwijk Kropswolde juli 2020

Leinwijk Kropswolde juli 2020

Ik zou willen zeggen van onze zomer, maar op dit moment voelt het totaal nog niet alsof we in de zomerperiode zitten. De afgelopen twee weken leek het wat dat betreft eerder herfst dan zomer, op zondag en maandag na dan. Direct ook maar van geprofiteerd en heerlijk bij ons vakantiehuisje zitten genieten en geslapen.

Voordeel is ook dat we daar in een toeristische omgeving zitten en je al vrij snel in de relax stand bent. En dat betekent inderdaad ook dat we beide dagen heerlijk een terrasje hebben gepakt. Mede ook om de verjaardag van René te vieren. Ook opnieuw aan de wandel geweest in het prachtige natuurgebied naast de camping. Meestal wandel ik daar overdag, maar dit keer waren we er zondagavond en genoten we van de ondergaande zon. Absoluut een pluspunt van ons vakantiehuisje op die plek.

En verder geniet ik ervan dat het leven weer een beetje als normaal begint aan te voelen. Natuurlijk houden we ons aan de regels, maar het feit dat er weer dingen mogelijk zijn, geeft mij in ieder geval een goed gevoel. Zeker ook dat we weer met vrienden kunnen afspreken.

Mikey juli 2020

En ja, ik geniet ook nog steeds elke dag volop van onze Mikey. Inmiddels bijna vijf maanden oud en al ruim twee maanden dikke verkering. Luisteren doet ie nog steeds niet echt, maar knuffelen, kroelen en spelen des te meer. Echt een heerlijk beest!

Waar kijk ik naar uit?

vakantiehuisje

Vooral naar meer zomerse dagen eigenlijk, want hoewel het voor mij ook echt geen 30 graden hoeft te zijn, verveelt regen mij ook al vrij snel. Vooral het binnen hangen is niet echt mijn ding. Ik wil gewoon lekker naar buiten en dan niet een sporadisch dagje, maar gewoon wekenlang. Hopelijk zet de zomer nu echt door en kunnen we alsnog lekker genieten bij ons vakantiehuisje, bbq-en, wandelen en lekker ontspannen.

Verder staat er binnenkort ook een leuke date gepland met onze Brabantse vrienden, geheid een dagje met volop gezelligheid en heerlijk eten. Nu al zin in!

En ja, ik heb eigenlijk ook wel zin om weer met mijn Project Nederland aan de gang te gaan, want dat is er natuurlijk door het hele coronagebeuren ook wel bij ingeschoten. Hoogste tijd dus om daar binnenkort een update van te plaatsen!

Maar vertel, hoe is het met jou?

11 comments

 1. Jasmijn

  Heerlijk om het wandelen weer op te pakken, ik probeer gemiddeld zo’n 10.000 stappen per dag te doen, en ook hier heeft de corona crisis er qua dat ingehakt. Fijn dat jullie naar jullie huisje konden, dat maakt inderdaad gelijk een verschil qua sfeer

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  wandelen is heerlijk, als ik geen tijd heb om te wandelen, doe ik een powerrondje van 20 minuten heeeeel stevig doorstappen

  Beantwoorden

 3. Joyce - SomedayTodayNL

  Wat een schatje is Mikey! Het weer is zo jammer he, ik hoop dat het snel beter wordt!

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Ik vind het intrigerend dat de achterstand door thuiswerken is weggewerkt! Hoe komt dat? Werk je efficiënter dan thuis? En is het dan niet handiger om permanent thuis te werken?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb thuis nagenoeg geen telefoon plus geen overleg met collega’s. Permanent thuiswerken zou ik niet willen, daarvoor mis ik dan het contact met mijn collega’s en ik heb helaas thuis niet de ruimte om apart te zitten dus zit ik de hele dag aan de eettafel wat ik niet echt ideaal vind.

   Beantwoorden

 5. Rory

  Wat een lieverd!!! Wat een lief poezebeestje. Dat mis ik echt heel erg. Alleen is het bij ons destijds niet goed afgelopen dus ik wacht toch liever nog heel even. Toch denk ik dat het voor een kind heel goed is om op te groeien met een huisdiertje, dus wie weet. Heerlijk jullie vakantiehuisje en heel herkenbaar van de stappen. Ik doe wel iedere dag aan yoga, maar juist dat wandelen (echt lopen en bewegen) doet een hoop. Dat wil ik ook meer gaan invoeren. Zeker nu het zomervakantie is en ik met kind lekker naar buiten kan gaan.

  Beantwoorden

 6. Melanie Hoogvliet

  Wat hebben jullie een ontzettend lieve kitten! en een prachtig vakantiehuisje zeg

  Beantwoorden

 7. Caroline

  Hoe het met mij is? Al vele weken extra druk op mijn werk maar ondertussen tellen wij af naar onze welverdiende vakantie. Dus nog even er tegen aan deze week met de laatste loodjes.

  Beantwoorden

 8. rachel

  oh wat een schatje!! wij hebben altijd katten gehad en zit er af en toe nog aan te denken, maar het afscheid nemen hakte er goed in hier dus ik weet het niet 😉 en wat een heerlijk vakantiehuisje hebben jullie 😀

  Beantwoorden

 9. Manon

  Lijkt me heerlijk om een huisje te hebben waar je gelijk een vakantiegevoel van krijgt. Een mini getaway.

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Wandelen is heerlijk! En wat een lieverd jullie Mickey… <3

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.