tulpenveld Garsthuizen Groningen

At the Moment #40: Klussen, tulpen & corona-moe

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

vakantiehuisje

Tja, het liefst had ik jullie verteld hoe geweldig de musical Hello Dolly was geweest of welke andere leuke uitstapjes we hadden gemaakt, maar helaas. Ook mijn wereldje is abrupt tot stilstand gekomen. Door het coronavirus bestaat het vooral uit werken en klussen. Werken doe ik vooral vanuit huis, maar ter afwisseling ga ik dan één dag per week naar kantoor en dat is tegenwoordig dan al een uitje.

Ik vind thuiswerken op zich prima hoor, ben blij dat het kan, maar na vijf weken thuis werken is het wel lekker om gewoon weer een ‘normale’ werkdag te hebben. Hoewel normaal? Het voelt zo raar om ineens 1,5 meter afstand te moeten bewaren ten opzichte van je collega’s. Hebben jullie dat ook?

En ja, in mijn vrije tijd gaan we zoveel mogelijk naar ons vakantiehuisje om te klussen. De afgelopen weken zijn we lekker opgeschoten, zo is onder meer in stroomtreinvaart de wc op orde gemaakt aangezien het toiletgebouw op de camping tot nader orde gesloten blijft, verder is het laatste wandje vervangen én is eindelijk de vloer volledig dicht! Yeah, vlag uit! Ook de tuin is flink onder handen genomen en daarnaast hebben we overal bloemen en plantjes gepoot. Het lijkt in ieder geval erg vrolijk!

Waar geniet ik van?

tulpenveld Garsthuizen Groningen

Ik ben in ieder geval ontzettend blij met ons vakantiehuisje en dan vooral de plek. Heerlijk aan de rand van het Zuidlaardermeer en een plekje volop in het groen met overal rondvliegende vogels. Iedere keer als ik er kom, geniet ik en ben ik blij dat we dit hebben gekocht. Vooral nu het eindelijk bijna klaar is en we nog steeds op schema liggen om er bijvoorbeeld met Hemelvaart voor het eerst te blijven slapen.

Verder maakten we afgelopen zondag een rondje door het achterland van Groningen in de hoop om tulpenvelden te zien. Dat is in ieder geval gelukt! We vonden maar liefst drie velden waar we in voorgaande jaren nog niet waren geweest. Deels stonden ze al in bloei, maar een groot deel ook nog niet. Het blijft in ieder geval mooi om te zien, zeker nu we dit jaar niet naar De Keukenhof kunnen gaan.

Maar verder vind ik het best lastig om momenteel ergens van te genieten. Natuurlijk, als de zon schijnt, ziet de wereld er een stuk leuker uit, maar diezelfde wereld heeft zijn glans momenteel wel een beetje verloren. En dat breekt mij dus direct bij mijn volgende onderwerp…

Ik ben coronamoe.

Natuurgebied Leinwijk Kropswolde wandelen maart

Zo, dat is eruit, ik ben dus coronamoe. Natuurlijk, ik hoef het nieuws niet te volgen, ik kan de journaals links laten liggen en net doen alsof mijn neus bloedt, maar dat lukt helaas niet. Waar je ook kijkt, welk programma je ook voorbij ziet flitsen of welk nieuwsbericht waar dan ook, het draait nog maar om één ding en dat is de laatste stand van zaken met betrekking tot het coronavirus.

Logisch, maar het betekent ook een continue stroom aan informatie waardoor het geen moment rustig is in mijn hoofd. De eerste drie weken van onze intelligente lockdown voelde ik mij gewoon schuldig als ik buiten aan de wandel was, dat is inmiddels over waardoor ik nu gewoon weer lekker mijn ommetje maak.

Hoe erg ik het allemaal ook vind, ik kan de kreten #blijfthuis #samensterk #doeslief niet meer horen. Natuurlijk beperk ik mijn activiteiten, mijd ik drukke plekken en hou ik afstand, maar bij opmerkingen als ‘1,5 meter is het nieuwe normaal’ gaan mijn nekharen recht overeind. Het vooruitzicht op een samenleving waarin we steeds in gedachten de afstand tot een ander moeten afmeten of zelfs met mondkapjes met elkaar staan te praten, het is iets waar ik heel veel moeite mee zal hebben. Datzelfde geldt ook voor het feit dat we geen plannen kunnen maken, dat alles onzeker is en dat het sociale leven zich vooral online afspeelt. Ik mis het en heb het daar soms (best vaak) moeilijk mee.

Waar kijk ik naar uit?

Tja, normaal zou ik nu zeggen, ons nachtje Parijs, want daar zouden we dit weekend naar toe, maar helaas. Waar ik in ieder geval naar uit kijk, zijn de weekenden. Vooral de zonnige weekenden dan, want dat betekent dat we naar ons vakantiehuisje kunnen en dat is voor mij de plek om volledig tot rust te komen en even te vergeten in wat voor bizarre wereld we leven.

En ja, verder kijk ik er enorm naar uit om naar de kapper te kunnen gaan want mijn pony hangt inmiddels serieus op mijn neus. Ik kijk er naar uit om ergens op een terrasje te kunnen genieten van het zonnetje met een heerlijke latte macchiato, ik kijk er naar uit om mijn collega’s weer te zien, om af te spreken met vrienden, maar vooral ook om weer enigszins zorgeloos te kunnen genieten.

En jij? Waar verheug jij je op?

15 comments

 1. KoolFamily

  Ik ben net dat afstand houden heel erg gewoon, ik begin het zelfs raar te vinden als ik tv kijk en ik zie (in voorafopgenomen programma’s of films of series) mensen te dicht bij mekaar komen of knuffelen. Ik ga het echt raar vinden om mensen weer de hand te schudden…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Serieus? Je hebt daar geen probleem mee? Ik vind het allemaal zo onpersoonlijk

   Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  we zijn allemaal coronamoe, denk ik. Helaas is corona nog niet moe…dus we zullen moeten doorzetten. Ik haal ook diep adem en zeg tegen mezelf :Hup vooruit! jij hebt in verhouding tot anderen, niks te klagen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat hou ik mijzelf ook continu voor, maar toch blijf ik er moeite mee hebben

   Beantwoorden

 3. Kimberly

  Ik mis de gym zo ontzettend.. En ik mis mijn vrienden en familie ook heel erg..

  Beantwoorden

 4. Joyce - SomedayTodayNL

  Ik herken het heel erg, ben ook een beetje corona-moe. Ik heb dan ook vrij weinig om naar uit te kijken, ja de dingen die we weer kunnen als dingen weer open gaan, maarja, wanneer dat is weet niemand. Dus ik verheug me maar op de momentjes in de zon en het sociale contact online.

  Beantwoorden

 5. rachel

  ik ben het goed zat in ieder geval haha en kan niet wachten tot ik gewoon weer even ergens lekker een kop thee kan drinken met mijn meiden of lekker de hort op met mijn zus

  Beantwoorden

 6. Koen

  Fijn dat je in de provincie Groningen wel naar je vakantiehuisje mag. Dat mag in sommige provincies en landen niet. En dat je (auto) tripjes in de provincie kunt maken. Dus ook in deze corona-tijd: ER GAAT NIETS BOVEN GRONINGEN

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Zelf werkte ik altijd al in mijn eentje vanuit huis, maar mijn man gaf vanochtend ook nog weer aan dat hij zijn collega’s mist inderdaad nu hij thuis moet werken.

  Beantwoorden

 8. henk

  ik ben blij als er iets van vakantie doorgaat, in welke vorm dan ook. Oostenrijk in juni zal erg krap worden vrees ik. En het nieuwe normaal is ook maar tijdelijk, want als er begin volgend jaar ofzo een vaccin is, en iedereen dat kan nemen, zijn die maatregelen na een tijd ook overbodig . Maar dan krijg je natuurlijk weer de vraag van hoe om te gaan met mensen die zo;n vaccin weigeren, om wat voor reden dan ook. Maar dat is iets voor later;-)

  Beantwoorden

 9. Caroline

  Ik verheug me op alles wat nu niet meer mag. Lekker uit eten gaan, terrasje pakken, gezellig lunchen met vriendinnen, onze geplande vakantie alsnog kunnen boeken.

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.

  Het zijn ongekende tijden die veel van ons allemaal vragen. En er is ook niet aan te ontkomen, aan het nieuws. Dat kost inderdaad best veel kruim. En ook al die meningen van al die beste stuurlui, daar word ik echt zo ongelooflijk pissig om.
  In ons dorp zijn inmiddels 9 mensen overleden aan Corona, in onze gemeente al meer dan 100 en vanuit mijn werk ken ik heel veel van die mensen en dan natuurlijk mijn schoonvader. Dat gaat me niet in de kouwe kleren zitten allemaal. Tja, we zullen het ermee moeten doen …

  Beantwoorden

 11. Cynthia

  Dat coronamoeie gevoel herken ik wel. Ik hoop snel mijn familie weer te kunnen knuffelen. Vooral mijn moeder, dat mis ik…

  Beantwoorden

 12. Skyblog

  Corona gedoe kun je veel minder doen. Gelukkig hebben jullie vakantie huisje. Ik zit momenteel veel thuis. Geen pretje. Kijk wij hebben geen auto. Openbaar vervoer vermijd ik. Zo bang. Afgelopen vrijdag was ik ook jarig geweest. Maar het is anders. Onze ouders is niet meer. Voor eerst maakt ik mee…. Ik kreeg altijd telefoontje. Van mij mag het gauw afgelopen zijn met corona gedoe. Ik word zo moe van. Wij houden balkon bezig. Samensterk!

  Beantwoorden

 13. sammie

  Dat Corona moe zijn is zo herkenbaar! Ik ben er helemaal klaar mee en als extra tegenvaller gaan ze op mijn werk mensen ontslaan door de Corona crisis. De economie stort in en blijft niets van over. Zelfs al zouden we volgend jaar weer dingen ‘mogen’ is er weinig wat overeind blijft denk ik. Ik ben niet alleen Corona moe, maar zit inmiddels ook in een negatief spiraaltje en de economische zorgen vliegen me naar de keel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.