High tea Emshotel Delfzijl moment

At the Moment #38: Verjaardag, Verhuizing & Vakantie

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Op dit vlak is er nog niet veel veranderd, werk speelt nog steeds een grote rol. Zeker doordeweeks natuurlijk. De dagen vliegen voorbij, maar het lijkt wel alsof er aan de achterstanden weinig verandert. Met nog twee weken te gaan voor mijn eerste vakantie van het jaar, wil ik natuurlijk een aantal zaken weggewerkt hebben. Het wordt zoals altijd weer een uitdaging om het werk met een goed gevoel achter te laten.

Daarnaast heeft op het werk afgelopen week een interne verhuizing plaatsgevonden en ben ik na 16 jaar van het team zakelijk naar het team polisadministratie gegaan. Qua werkzaamheden verandert er niks, maar wel qua werkplek en teamleden. Waar ik eerst in een soort van kantoortuin zat met rondom mensen en vooral uitzicht, zit ik nu met twee collega’s in een ruimte die je het beste kunt vergelijken met je slaapkamer. Mijn uitzicht? Tja, een paar bomen op amper drie meter van mijn raam en daarachter het pand van de buren. Kortom, het is nog even wennen en ik moet daarin mijn draai nog gaan vinden.

Waar geniet ik van?

Ik vierde onlangs mijn 46e verjaardag, had een gezellige avond met familie en ben weer voorzien van de nodige cadeaubonnen en bloemen. Zelf heb ik mij ook iets leuks cadeau gegeven en wel de Garmin Vivomove HR. Vanuit mijn werk kunnen we meedoen aan ASR Vitality en aangezien ik wel nieuwsgierig ben hoeveel stappen ik nu daadwerkelijk op een dag zet en het leuk vind om daar ook extra voor beloond te worden, heb ik mijzelf zo’n activity tracker cadeau gegeven.

Vanaf vandaag gaat mijn weekdoel in en ik weet dat het best een opgave zal gaan worden om per dag minimaal 7500 stappen te halen. Vooral als het weer niet echt meewerkt, dus voor mij mag het voorjaar nu echt gaan komen!

High Tea Emshotel Delfzijl moment

High tea Emshotel Delfzijl moment

Verder had ik een super gezellige én vooral een lekkere high tea met vriendinnetje T. bij het Emshotel in Delfzijl. Een mooie locatie, maar ook een goed verzorgde high tea. Natuurlijk moest dit er ook weer worden afgelopen en ging ik dus voor mijn gebruikelijke rondje door mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin.

Voorjaar De Heemtuin moment

Wat ook echt genieten was en dat ondanks een temperatuur van -12 was het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Ongelooflijk mooi om te zien en echt een unieke beleving. Ook mijn avondje theater met mijn nichtje was weer erg geslaagd. Deze keer was het de beurt aan Sara Kroos om ons te laten genieten en daar is ze echt goed in geslaagd. Haar show Verte is wat mij betreft echt een aanrader, niet alleen om lekker te lachen, maar ook om je aan het denken te zetten.

Waar geniet ik absoluut niet van?

Overbodig te zeggen waarschijnlijk, maar ik ben wel toe aan wat zon. Hoewel ik zowat een gat in de lucht spring dat we geen winter hebben gehad, ben ik ook wel klaar met het vele binnen zitten. Ik wil gewoon weer lekker naar buiten en niet continu een paraplu bij de hand te hebben. Die dan vervolgens weer de lucht in gaat omdat er continu een harde wind staat. Maar goed, het grote aftellen is begonnen!

Waar kijk ik naar uit?

Costa Blanca Spanje zonvakantie winter
@Pixabay

Dé vraag waar ik maar al te graag antwoord op geef! Nog twee weken werken en dan is het zover. Onze eerste trip van 2020 en net als vorig jaar gaan we weer de zon opzoeken in Spanje. Vorig jaar zaten we helemaal in het zuiden in Nerja aan de Costa del Sol. Deze keer is het Altea aan de Costa Blanca, bij jullie vast wel bekend vanwege Benidorm.

Een weekje zon, even niks moeten, maar per dag bekijken waar we zin in hebben. Willen we naar een lokale markt of willen we toeren langs mooie kustplaatsjes. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in om het grijze grauwe Nederland even achter me te laten!

Haal jij de 10.000 stappen per dag met gemak?

15 comments

 1. Kirsten

  Heerlijk die vakantie in het vooruitzicht! En wat goed dat je die Garmin hebt aangeschaft en nu een stappendoel hebt gezet. Twijfel ik zelf ook al lang over, toch maar eens gaan doen ook misschien!

  Beantwoorden

 2. Henk

  Welkom bij de groep der 46-jarigen;-)
  Voor wat betreft je vraag over 10.000 stappen: Ik probeer altijd in de pauze een ommetje te maken, ook als het een beetje regent. Of dat voldoende is voor de 10.000 stappen weet ik niet. Maar ik fiets ook elke dag een half uur heen en half uur terug tussen huis/werk. Hoorde trouwens onlangs iemand tijdens en fit en vitaal sessie zeggen dat 10.000 stappen ansich weinig zegt, maar dat het veel effectiever is om gedurende de hele dag actief te zijn. Dat dus 9.000 stappen die je gedurende de hele dag doet effectiever zijn dan 10.000 die je achter elkaar loopt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat heb ik ook ergens gelezen en ik denk idd dat het beter is om gedurende de dag actief te zijn, maar om conditie op te bouwen en af te vallen, vind ik zo’n uurtje stevig wandelen wel lekker als soort van training.

   Beantwoorden

 3. Sandra

  Wel een beetje laat, maar toch nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ook ik snak naar de lente, maar jij hebt meer geluk met je trip naar Spanje in het vooruitzicht!

  Beantwoorden

 4. Lisanne

  Alsnog gefeliciteerd! Het ijsbeeldenfestival ziet er heel gaaf uit. Nog nooit van gehoord, maar de volgende keer zeker een bezoekje waard. De 10.000 stappen per dag is altijd wisselend. Als ik lekker lang met de hond ga wandelen kom ik daar makkelijk aan, maar als ik een dag aan het werk ben helaas niet.

  Beantwoorden

 5. Ilona Wielinga

  Wat ontzettend fijn zo’n vakantie in het vooruitzicht. En ik heb geen idee of ik de 10.000 stappen haal, ik houd het niet bij. We hebben sinds kort wel een hond, waar ik ’s middags al gauw een uur mee loop. En als het meezit doe ik na het avondeten ook nog een ronde. Heerlijk vind ik dat. En ik denk dat ik daarmee de 10.000 stappen wel haal.

  Beantwoorden

 6. Lodi

  Nog gefeliciteerd! Ik heb een lange tijd de 10.000 stappen gehaald, nu misschien ook wel maar ik heb geen fitbit meer om hem te checken. Wat heerlijk dat je over twee weken naar de zon gaat! Ik ben jaloers

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Heerlijk zo’n vakantie in het vooruitzicht. Wij hebben onze Centerparcs vakantie eindelijk geboekt, ook zoveel zin in! En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Beantwoorden

 8. rachel

  alsnog gefeliciteerd! en ik ben ook wel een klaar met dat natte en winderige weer!! word tijd dat ik gewoon zo smorgens zonder jas de deur uit kan lopen 😀

  Beantwoorden

 9. Felice Veenman

  met gemak is een groot woord, zekr de laatste dagen met dat baggerslechte weer, en een overvolle agenda, lukt het met niet elke dag, maar 5 van de 7 dagen haal ik wel

  Beantwoorden

 10. Sherry

  Wat een heerlijke tijd heb je gehad. Ik haal de 10.000 stappen zeker wel. Alvast heel veel plezier voor je aankomende vakantie.

  Beantwoorden

 11. Mrs. T.

  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  ik denk dat ik 4 van de 7 dagen de 10.000 wel haal. Vaak ligt mijn telefoon op tafel of op mijn bureau, dus veel stappen worden ook niet geteld.

  Beantwoorden

 12. Skyblog

  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Te laat. Nog twee weken dan ga je op vakantie. Wat heerlijk vooruitzicht. Je gaat verhuizen naar ander werkplek. Succes ermee. Je geniet met cadeaubonnen. Wat heerlijk dat je gegeten hebt. Je haar ziet leuk uit. Krokussen ziet prachtig uit. IJspaleis is zeker prachtig om te zien. Mooie foto ervan. Costa dol ga je naar toe. Wat leuk. Mooi daar. Fijne dag veder.

  Beantwoorden

 13. Amy

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Prettig he, zo’n activity tracker? Ik kan echt niet meer zonder mijn Apple Watch. De 10.000 stappen haal ik niet iedere dag, maar iedere dag een halfuurtje wandelen in de lunchpauze tikt al flink aan.

  Beantwoorden

 14. Nicole Orriëns

  Wat ziet die high tea er gezellig en leuk uit zeg. Ik vind dat altijd weer een leuke manier om iets te vieren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.