At the Moment #35: Paddenstoelen, herfst & Duitsland

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Nu de weekjes vakanties voorbij zijn, staat doordeweeks alles weer in het teken van werken. Overbodig te zeggen misschien, maar de drukte gaat gewoon door en dat terwijl we nu de drukste tijd van het jaar in gaan. Gelukkig kan en mag ik tegenwoordig ook thuiswerken zodat ik de achterstanden enigszins binnen de perken kan houden!

En ja, verder probeer ik er zoveel mogelijk op uit te trekken. Juist in deze tijd van het jaar trek ik graag de natuur in, maar dan moeten de weergoden natuurlijk wel meewerken. Vorig jaar in deze tijd zaten we nog heerlijk op het terras op Ameland te genieten, nu zit ik ’s avonds al onder mijn kleedje op de bank.

Waar geniet ik van?

paddenstoelen De Heemtuin herfst

Ondanks dat dit nog niet de herfst is waarop ik had gehoopt, geniet ik er toch ook wel weer van. Door de regenval zijn er namelijk volop paddenstoelen en in mijn geliefde natuurgebied De Heemtuin kon ik mijn geluk dan ook niet op. Werkelijk waar overal paddenstoelen en dan ook nog eens de rood met witte stippen. Genieten dus!

Verder kijk ik natuurlijk met een brede glimlach terug op ons weekje in de Saksische Schweiz. Samen met mijn ouders genoten we daar volop van al het moois zoals onder meer de wandeling naar de Bastei en het indrukwekkende Dresden. Fijn dat we dat soort tripjes samen kunnen maken!

Herfst betekent ook dat er weer volop stamppotten op tafel staan. Inmiddels hebben we de andijviestamppot en stamppot zuurkool al gehad, volgende keer dan maar de boerenkool. Groot voordeel van deze tijd van het jaar! En ja, ook de zonsopkomsten als ik naar mijn werk rij blijven prachtig om te zien. Datzelfde geldt ook voor de hertjes die ik dan her en der spot.

Ook stonden er een paar leuke dates gepland, zo ging ik met mijn nichtje aan de wandel en lunchen in Annen en ging ik ook lunchen plus een kort rondje wandelen vanwege het miezerige weer met een oud collegaatje. Altijd leuk en gezellig om bij te kletsen!

Waar kijk ik naar uit?

Nou, ik durf het amper te zeggen, maar ik kijk enorm uit naar ons bliksembezoek aan Parijs! Ja, jullie lezen het goed! Volgend weekend gaan we eventjes naar Parijs, we zullen er slechts één nachtje slapen en gaan er voornamelijk heen vanwege een beurs waar mijn vriend naar toe wil, maar natuurlijk maken we ook wel even wat tijd vrij om de toerist te spelen in deze wereldstad. In het verleden zijn we er vaak genoeg geweest, dus dat maakt het wat minder erg dat we niet veel tijd hebben.

En verder hoop ik heel erg dat de weergoden vanaf nu wat beter gestemd zijn zodat we nog een paar mooie herfstdagen gaan krijgen en ik er nog lekker met mijn camera op uit kan trekken!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Tja, het is niet een nummer wat ik op de radio hoorde, maar wel bij De Beste Zangers. Uitgerekend de laatste aflevering heb ik van begin tot het einde gezien en het laatste optreden bezorgde mij echt overal kippenvel. Wow, wat een optreden van Floor Jansen en Henk Poort! Waren jullie ook zo onder de indruk?

Hoe gaat het met jou? Wil je nog iets met mij delen?

16 comments

 1. Skyblog

  In Duitsland is zeker mooi om te zien. Vroeger gingen met de ouders op vakantie. Maar ik werd daar ziek van de hoogte van bergen. Trier en Prum is zeker mooie gebied. Echt waar daar is zeker prachtig. Rode paddenstoel met witte stippen erop vind ik de mooiste om te zien. Mooie foto’s. Opera van deze muziek is zeker echt schitterend om te zien. fIJNE WEEK.

  Beantwoorden

  1. Skyblog

   Veel plezier in Parijs. Geniet maar van uitjes.

   Beantwoorden

 2. Saskia

  Ahhh alvast heel erg veel plezier in Parijs! Geniet ervan<3

  Beantwoorden

 3. Ilona Wielinga

  Veel plezier alvast in Parijs! Altijd een leuk vooruitzicht.
  Op dit moment ben ik niet zo vroeg op pad, maar ik kon ook altijd enorm genieten van de zonsopkomst en ondergang vanuit de trein.

  Beantwoorden

 4. rachel

  wat een heerlijk vooruit zicht dat je naar parijs gaat!!

  Beantwoorden

 5. Henk

  Wij zijn ook net terug uit Duitsland, uit de Eifel. Schitterend om alle soorten van paddenstoelen tegen te komen, van bruin naar rood/wit en van groen tot felgeel

  Beantwoorden

 6. Alexandra

  Er op uit gaan blijft fijn. Het helpt mij ontspannen of ik nu in Nederland ben of ergens op vakantie. Alhoewel op vakantie gaan toch echt wel een hobby is, moet ik ook gewoon tussendoor werken. ?

  Beantwoorden

 7. Anja

  Leuk, ik ben pas nog eruit geweest in Istanbul, heel iets anders dan Duitsland 🙂 Wat leuk dat je naar Parijs gaat.

  Beantwoorden

 8. Marieke

  Saksische Schweiz en Dresden zijn wij ook wel eens geweest. Het is daar prachtig met die bijzondere rotsen!

  Beantwoorden

 9. Bouchra

  Heerlijk al die reizen die je maakt. Enjoy!

  Beantwoorden

 10. Dhini

  Wat heerlijk zo`n reizen. Wij willen ook regelmatig reizen. Dat lijkt mij te gek

  Beantwoorden

 11. Caroline - HippeShops

  Die paddenstoelen foto vind ik erg mooi … ”op een grote paddestoel, rood met witte stippen” dit liedje popt gelijk op 😉

  Beantwoorden

 12. Stefaan De Winter

  lekker op stap gaan in de natuur! zalig! leuke foto’s ook!

  Beantwoorden

 13. Heidi

  Wat leuke uitje.
  Wat ongelooflijk mooie paddenstoelen zijn het.

  Beantwoorden

 14. Amy

  Wat een fijn overzicht, veel plezier in Parijs ook! En Beste Zangers volg ik niet echt, maar laatst heb ik in de sportschool tijdens mijn cardio workout videoclips met liedjes van dit seizoen teruggeluisterd. Was erg onder de indruk van zowel Henk als Floor dus deze combi klinkt als een succesformule!

  Beantwoorden

 15. Nicole Orriëns

  Bij mij gaat de radio altijd harder als ik een mooi countryliedje hoor!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.