Leinwijk Kropswolde

At the Moment #33: Brabantse gezelligheid & Groningse natuur

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Tja, de zomermaanden juli en augustus betekenen voor mij altijd gewoon werken, aangezien ik in juni mijn vakantie al heb gehad. Doordat veel collega’s vrij zijn, gaat de drukte voor mij gewoon door. Meestal komt er dan ergens een moment dat het even wat rustiger wordt zodat je wat achterstallige zaken kunt wegwerken. Helaas is dat dit jaar nog niet het geval en dendert alles nog op volle snelheid door.

En ja, verder zijn we de afgelopen weken behoorlijk druk geweest met Project Vakantiehuis. Eindelijk begint er wat schot in te komen en kunnen we er zelfs, zij het nog wat provisorisch, gebruik van maken. Voor nu zijn we even klaar met de grote klussen, mede doordat het vakantietijd is en we dus geen grote klussen mogen doen. Dat betekent in ieder geval dat we vooral binnen bezig zijn en al zeg ik het zelf, het begint nu echt ergens op te lijken! Zo is er een nieuwe keuken geplaatst en hebben we afgelopen week een hoekslaapbank van de Ikea opgehaald en in elkaar gezet zodat we nu ook fatsoenlijk binnen kunnen zitten.

Waar geniet ik van?

Nou, in de eerste plaats vooral dat die tropische periode weer achter ons ligt. Echt zo niet leuk als je alleen maar in de buurt van de airco wilt zijn, dan maar liever wat frisser zodat je in ieder geval weer wat kunt doen. Verder hebben we inmiddels onze eerste soort van house warming party gehad met onze Brabantse vrienden. Super gezellig, of zoals ik eigenlijk zou moeten zeggen, kei gezellig! Alleen die wind haha…

Brabantse gezelligheid

Paviljoen De Leine

We zijn in ieder geval flink verwend met leuke spulletjes voor ons huisje die zeker weten een leuk plekje krijgen zodra alles klaar is. Daarnaast zijn we ook nog uit eten geweest bij Paviljoen De Leine met onze Brabanders en genoten we van onze eerste portie mosselen van dit seizoen. Lekker!

Leinwijk Kropswolde

Vlak bij onze camping ligt een prachtig mooi natuurgebied, maar door het vele klussen was het er nog niet van gekomen om er te gaan wandelen. Tot afgelopen zondag dus, toen trok ik mijn wandelschoenen maar weer eens aan en ging ik samen met mijn camera op pad. Echt genieten!

Waar kijk ik naar uit?

Hoewel de maand augustus voor mij echt nog niet voorbij hoeft te zijn, kijk ik stiekem toch ook wel uit naar de laatste week van augustus. Dan heb ik namelijk nog een weekje vrij en staat onze trip naar de Formule 1 in België gepland! Het leuke is dat het eigenlijk een verkapte vakantie is, want we vertrekken namelijk ’s maandags al dus we hebben eerst nog een paar dagen om te genieten van de Ardennen voordat het Formule 1 geweld los barst. Enorm veel zin in én ik ben heel benieuwd wat ‘onze’ Max in België gaat doen natuurlijk.

Hoe gaat het mijn Project Gezonder Leven?

Tijdens de vorige At the Moment vertelde ik nog dat ik het zo lastig vond om die knop weer om te zetten. Ik denk dat ik inmiddels die knop weer heb gevonden! Ik probeer in ieder geval minder koolhydraten te eten en heb mijn ontbijt op dat gebied wat aangepakt. Ook neem ik nu geregeld een salade mee naar mijn werk in plaats van twee of drie boterhammen.

’s Avonds probeer ik ook minder koolhydraten te eten en ik moet zeggen dat ik mij er wel al een stuk fitter bij voel. De eerste drie kilo’s zijn inmiddels verdwenen, dus hopelijk volgen er nog heel wat meer!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Ik moet eerlijk toegeven dat er niet vaak een Nederlandstalige nummer is waar ik echt warm voor loop. Dat veranderde toen ik dit nummer ineens dagelijks op Qmusic voorbij hoorde komen. Ik dacht trouwens dat het werd gezongen door Jeroen van der Boom, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

En? Wat vind jij van dit nummer? Leuk of niet?

12 comments

 1. rachel

  ohhh dat nummer van tino gaat hier dagelijks door de boxen heen 😀 heerlijk nummer ondanks ik niet van nederlandstalige muziek houd

  Beantwoorden

 2. Yova

  Och je moet werken juli en augustus vanwege collega’s vrij hebben. Maar gelukkig kunnen tussendoor ook leuke dingen doen. Zoals Brabant bent geweest. Wat is daar mooi om te zien. Mosselen lust ik ook wel eens. Ferry moet helemaal geen vis. Raar hé… Tino Martin is zeker goede muziek om te luisteren. Ik heb geen radio. Zet wel via internet aan.

  Beantwoorden

 3. Victor

  Leuke update. En ik ga vanavond ook aan de mosselen.

  Beantwoorden

 4. Anette

  Jaaaa het was zeker gezellig!! Leuk om nu eens het vakantiehuisje live te zien en wat een mooi plekje op een fijne locatie ?
  Jammer dat de zon zich weinig liet zien en dat het zo onwijs waaide maar hey, dan reizen we gewoon nog een keertje af naar t noorden. Kunnen we mooi t water op!
  Die song dan Tino is zeker een lekker nummer en ik dacht eerder dat het René Froger was:-)
  En top dat het begin gemaakt is om af te vallen en je fitter te voelen, nu doorpakken meid ?

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  mosselen, lekkerrr, ik krijg direct trek. Ik vond die warmte ook niks, hoor. Ik heb die Tino even geprobeerd, maar zeg maar , niet helemaal mijn zanger…

  Beantwoorden

 6. Melissa

  De nummer is niet echt mijn muziek. Wel een hoop gezelligheid gehad zie ik al. Leuk

  Beantwoorden

 7. Sammie

  Leuk dat het zo opschiet met jullie vakantie huisje nu! Benieuwd hoe het er straks uitzien als het helemaal af is 🙂

  Beantwoorden

 8. Stefaan De Winter

  Mosselen, 43, deze bonvivant krijgt al trek na het lezen van je post 🙂

  Beantwoorden

 9. Mandy

  Oehh!! Ik heb zo’n vreselijke hekel aan dat lied. Als die er op komt, switch ik van zender. Gek he dat jij die juist leuk vind

  Beantwoorden

 10. Janet

  Oh dat nummer vind ik niet zo hoor… Dat is voor mij echt een beetje Té Nederlandstalig haha. Lekker vooruitzicht hoor, de Formule 1 is altijd een goed idee… leuk!

  Beantwoorden

 11. Beautyn0te

  Dat klinkt super gezellig! Er zijn ook een aantal engelstalige nummers vertaald in het Nederlands, die klinken leuker dan ik had verwacht.

  Beantwoorden

 12. Manon

  Wat een leuke manier om een diary te schrijven!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.