Krka Kroatië vakantiefoto's

5x Wat te doen met je vakantiefoto’s?

Dit jaar zijn we al twee keer op vakantie geweest. Zo genoten we in maart alvast van het zonnetje aan de Costa del Sol en raakten we in juni in de ban van het prachtige Kroatië. Tijdens beide vakanties heb ik natuurlijk behoorlijk wat foto’s gemaakt. Vandaag vertel ik je dan ook wat ik met al die foto’s doe!

– Een fotoalbum maken

Standaard maak ik van elke vakantie een fotoalbum. Hierin komen dan de mooiste en leukste foto’s die ik tijdens de vakantie heb gemaakt. Op die manier heb ik altijd een mooi naslagwerk van onze vakantie, maar kunnen ook anderen gemakkelijker mee genieten van onze vakanties. Tenslotte is het scrollen door meer dan duizend foto’s van één vakantie nogal wat werk. Dan is zo’n fotoboek een stuk leuker om door heen te bladeren, toch?

fotoalbum vakantiefoto's

Inmiddels heb ik een flinke stapel fotoboeken liggen en maak ik ze altijd in dezelfde stijl, namelijk de A4 liggend variant. Persoonlijk vind ik dat hierin de foto’s het beste tot hun recht komen. Mijn laatste aanwinst is het fotoalbum van onze vakantie aan de Costa del Sol en dat betekent dat inderdaad die van Kroatië nog gemaakt moet worden.

– Een bureaukalender

Nog iets wat ik standaard doe met mijn vakantiefoto’s en dat is het maken van een bureaukalender. Hierin komen dan de mooiste foto’s die ik in een jaar heb gemaakt zodat ik op mijn werk vervolgens elke maand nog heerlijk kan nagenieten. Eigenlijk gaat het mij bij zo’n bureaukalender niet eens zozeer erom dat ik allerlei informatie bij de datum kan plaatsen. Het gaat mij vooral om de foto waardoor ik bijvoorbeeld in maart 2020 nog even terug kan denken aan onze super leuke trip naar Zuid-Spanje.

Nerja Costal del Sol Spanje

Ik denk dat bovenstaande foto de grootste kans maak om bij mijn verjaardagsmaand, februari, terecht te komen.

– De mooiste foto als achtergrond

Krka Kroatië vakantiefoto's

En dan bedoel ik niet de computer thuis, maar die op mijn werk. Heerlijk als ik met een lastig dossier bezig ben, om dan even naar dit uitzicht te kijken! Ik ben dan op slag even terug in Kroatië en vervolgens kan ik weer met een leeg hoofd verder met dat ene dossier.

– Foto’s delen op Instagram en blog

Natuurlijk deel ik ook de nodige foto’s op zowel Instagram als op mijn blog. Ook hiervoor geldt dat ik de mooiste uitzoek zodat jullie ook lekker mee kunnen genieten. In Instagram stories deel ik dan ook foto’s van onszelf of de minder mooie foto’s, maar die op hun beurt wel leuk genoeg zijn om te vermelden.

En ja, ook hier op mijn blog verschijnen behoorlijk wat foto’s van onze vakanties. Gewoon omdat ik het leuk vind om erover te schrijven, maar ook om jullie al die leuke plekken te laten zien. Wie weet kom je daardoor op een idee voor een volgende trip!

– Foto als wanddecoratie

Nu ons vakantiehuisje zo ver is dat we het kunnen gaan inrichten, is het natuurlijk dé uitgelezen kans om ook daar een foto van onze vakantie op te hangen. Thuis heb ik een foto van de Hallstater See in Oostenrijk op hout hangen, maar voor ons huisje zit ik bijvoorbeeld ook wel te denken aan een foto op plexiglas. Juist omdat de wanden allemaal al van hout zijn, is het misschien wel een leuke mix om dan plexiglas te gebruiken. Nu alleen nog de juiste foto uitzoeken!

Over foto’s uitzoeken gesproken, ik heb ook nog een fotocollagelijst liggen die ik nu mooi kan vullen met foto’s van onze vakanties door de jaren heen zodat ook deze een mooi plekje in ons vakantiehuisje kan krijgen.

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

Dit artikel betreft een samenwerking. Ik ga alleen samenwerkingen aan die passen bij mijn blog en waar ik volledig achter sta.

10 comments

 1. saskia

  wat ik doe, ik heb ze voornamelijk op mijn harde schijf staan 🙂 Zonde he.
  Ik wil vooral de foto’s van onze motorvakanties eens gaan laten afdrukken in een album. Het komt er alleen niet van.
  En ik ga binnenkort eens door al die foto’s struinen voor een leuke blogpost. Je brengt me op ideeën 🙂

  Beantwoorden

 2. Anette

  Net als jij maak ik ook een fotoboek van de vakantie. Leuk om te maken (wel veel werk) en leuk om te laten zien aan vrienden en familie. Ook hebben wij een uitvergrote foto laten maken op hout en deze hangt in de woonkamer. Omdat deze er al een aantal jaren hangt zat ik laatst wel te denken om weer een nieuwe te maken, maar ja, welke foto gaan we kiezen.. ?

  Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  wat doe ik met vakantiefoto’s….te weinig…

  Beantwoorden

 4. Daniëlle

  Leuke ideeën! Ik maak er meestal een fotoboek van.

  Beantwoorden

 5. rachel

  ik print altijd wel al mijn fotos uit die ik wil hebben, de rest sla ik op

  Beantwoorden

 6. Yova

  Jij hebt een een leuke vakantie gehad. Wat is daar heel mooi. Leuk idee van fotoboek om te doen. Ferry had van de week nog over. Canvas schilderijen aan de muren is ook leuk om te herinneren. Leuke vakantie foto’s heb je gemaakt.Groetjes,

  Beantwoorden

  1. Yova

   En wij hebben rotte tijd achter gehad. IK zit nog ermee. Ik denk ieder dag aan. Blijft moeilijk.

   Beantwoorden

 7. sammie

  Ik vind het altijd leuk om een aantal foto’s af te laten drukken voor in lijstjes in huis. Zo’n foto album is ook wel een erg leuk idee!

  Beantwoorden

 8. Leen

  Een fotoalbum komt er al jaaaaren niet meer van. Ik merkte telkens dat ze achteraf toch niet zoveel bekeken werden (ligt natuurlijk ook aan mezelf!) en dan is het wat verspilling (van tijd, ruimte, geld…). Mijn reisblog is nu mijn fotoalbum en reisdagboek in één 🙂 Zo’n kalender vind ik wel een leuk idee. Een best of kalender van het voorbije jaar, die maak ik altijd voor mijn ouders (met hun foto’s dan) en een agendaatje voor de schoonmoeder. Fotocadeautjes geven is leuk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.