Ommetje Winsum Groningen wandelen

At the Moment #26: Wandelen, klussen & Duitsland

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Nou, als jullie dit lezen, zit ik inmiddels in de Saksische Schweiz en hoop ik al een paar mooie dingen te hebben gezien. Geen idee wat natuurlijk want deze blog heb ik tenslotte al eerder geschreven. Maar goed, ik denk dat we vooral erg genieten van het mooie weer want ook in Duitsland is sprake van een Indian Summer! Daarnaast ongetwijfeld van de prachtige natuur in de Saksische Schweiz en misschien zijn we zelfs wel al naar de vesting in Königstein geweest.

Konigstein
bron: Pixabay

Waar kijk ik naar uit?

Absoluut niet naar het einde van de week vakantie in de Saksische Schweiz! Want dat betekent dat het voor dit jaar klaar is wat vakanties betreft! Natuurlijk staan er nog wel wat leuke dingen gepland. Zo is daar het personeelsfeest van mijn werk. Hoewel… kijk ik er echt naar uit om mij goet/foud te kleden om vervolgens in het bijzijn van mijn collegea’s compleet voor schut te lopen? Gelukkig geldt het voor iedereen dus uiteindelijk zal het wel weer meevallen. Het is alleen wel een gevalletje van uit mijn comfortzone stappen.

En ja, hoe gek het uit mijn mond ook klinkt. Stiekem kijk ik ook wel uit naar de herfst. Gewoon weer die lekkere vesten aan, lekker ’s avonds op de bank met mijn kleedje of in het weekend lekker de natuur in om de herfst vast te leggen.

Op wat voor leuks kijk ik terug?

In augustus hakten we na lang wikken en wegen eindelijk de knoop door en werden we de trotse eigenaren van een heus vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. We zijn er inmiddels meerdere keren geweest om onder andere de tuin aan te pakken en zullen in oktober binnen aan de slag gaan. Een leuk project in een omgeving die ons enorm aanspreekt en waar ik iedere keer als we er komen heel erg blij van word.

vakantiehuisje

Daarnaast heb ik ook het wandelen weer opgepakt en liep ik twee hele mooie routes. Over de eerste in het natuurgebied van Reiderwolde heb ik al geschreven, over de tweede Het ommetje van Winsum ga ik natuurlijk nog schrijven.

Ommetje Winsum Groningen wandelen

Ommetje Winsum Groningen wandelen

En ja, eind augustus waren we ook nog een weekje in de Ardennen. Hier genoten we niet alleen van de derde plek van Max Verstappen in de GP van België maar ook van al dat moois dat de Ardennen te bieden heeft.

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Dit jaar had ik mijn doel gesteld op 30 boeken en op dit moment ben ik bezig in boek 30! Een vriendin tipte mij onlangs over de thrillerserie met inspecteur Sejer in de hoofdrol van Karin Fossum waarvan ik nu de eerste twee delen heb gelezen. Inderdaad een aanrader!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Okay, mijn Spaans klinkt ongetwijfeld wat roestig maar toch zing ik dit nummer lekker ongegeneerd keihard mee. Heerlijke zomerse muziek! Wedden dat jij ook niet stil blijft zitten als je dit nummer hoort?

En vertel, wat spook jij zoal uit?

11 comments

 1. Melissa

  Ik spook niet veel uit, veel aan wandelen fietsen, en rekening houden met mijn 6 eet en drink momenten

  Beantwoorden

 2. Isa

  oh een vakantiehuisje, wat leuk! Waar ik mee bezig ben…. het huishouden, mijn eigen conditie, gezond eten… een beetje vanalles lijkt het wel. Ik heb ongelooflijk genoten van de warme zomer, maar zeg ook niet nee tegen de herfst. Behalve als het zo koud regent. Brrr

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Die herfst periode is och ook best fijn weer. Jammer dat voor jullie na deze week de vakanties er op zitten, maar volgens mij hebben jullie heerlijke weken gehad. Hier is alles juist weer ‘ gewoon’ kinderen op school en regelmaat

  Beantwoorden

 4. Mirjam Hart

  Wat grappig, zo’n kijkje achter de schermen!
  Ik heb ook ontzettend heimwee naar de vakantie. En wij hebben (afgezien wat leuke dagjes weg) nog niet echt een andere vakantie op de planning. Dus stiekem ben ik wel aan het kijken of we nog ergens een weekendje weg kunnen. Al is het maar in eigen land!

  Beantwoorden

 5. Yousra Yasmine

  Wat een leuk artikel! Met mooie foto’s! Vooral leuk dat je op zoveel leuke dingen terugkijkt!

  Beantwoorden

 6. Kristof

  Proficiat met jullie aankoop! Lijkt me echt leuk om af en toe eens naar je Eigen plekje te kunnen gaan.

  Beantwoorden

 7. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk!! Geniet nog even van je vakantie, hopelijk net zulk lekker weer als hier!!

  Beantwoorden

 8. Naomi

  Ziet er allemaal mooi uit jammer dat de vakantie er op zit op naar volgende jaar

  Beantwoorden

 9. Manon

  Leuk onderwerp voor je blog! Hopelijk heb je extra genoten van je laatste vakantie van hrt jaar. Ik ben me op het moment juist aan het voorbereiden voor mijn vakantie in november. Dus vooral voorpret nog hier!

  Beantwoorden

 10. Lizette

  Gefeliciteerd met jullie vakantiehuisje! Lijkt me heerlijk, zo’n plek om heen te kunnen op je vrije dagen. Wat jammer dat de reisjes er voor dit jaar op zitten. Maar je hebt vast nog leuke uitstapjes in het vooruitzicht. En je personeelsfeest wordt vast leuk met dat thema!

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Herkenbare foto in Winsum 😉 Leuk dat jullie een vakantiehuisje hebben bij het Zuidlaardermeer! Succes met opknappen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.