Noorderplantsoen Groningen winter

At the Moment #19: Van winterdip tot nieuwe plannen

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Tja, direct een lastige vraag om mee te beginnen. Als ik heel eerlijk ben, dan zijn er op dit moment weinig dingen waar ik van geniet. Deels omdat de accu gewoon compleet leeg is, maar ook omdat het nu eenmaal winter is en ik dat gewoon bepaald geen fijne tijd van het jaar vind. Ondanks mijn eigen Bucketlist voor deze winter vind ik het lastig om erop uit te gaan of dingen te doen.

Te vaak betrap ik mijzelf er op dat ik allerlei plannen heb voor het weekend maar dat ik dan eigenlijk te moe en te neerslachtig ben om ook daadwerkelijk iets te gaan doen. Ook zo’n stormachtige dag als vandaag helpt dan natuurlijk niet om de accu weer een beetje op te kunnen laden.

Waar kijk ik naar uit?

Dat is dus iets waar ik mij aan vast probeer te houden, me richten op de leuke dingen die gaan komen. Zo gaan we aankomende zondag eindelijk op kraamvisite om de kleine Nick te ontmoeten, ga ik met mijn nichtje naar de musical On your Feet over het leven van Gloria Estefan, staat er een baddersessie inclusief high tea gepland met vriendinnetje D. in Fontana en gaan we binnenkort ook nog met de dames van mijn afdeling lekker uit eten in Emmen.

Fontana Bad Nieuweschans

Daarnaast hebben we nog plannen om er op zeer korte termijn nog even een weekendje tussen uit te gaan. Even de zinnen verzetten maar vooral ook even een andere omgeving die je wel verleidt om er op uit te trekken. Dus als jullie nog tips hebben voor een leuke stad, dan hoor ik het graag!

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Martinikerkhof Groningen

Eh ja… lastig want januari is natuurlijk nog maar halverwege en zo veel dingen hebben we nog niet uitgespookt. Wel gingen we afgelopen zondag even naar Groningen. Hier maakten we een klein rondje door het Noorderplantsoen en vervolgens even langs wat bekende plekken in Groningen liepen.

Met nichtje J. ging ik nog naar de toneelvoorstelling Achter het Huis. Een stuk geïnspireerd op het leven van Anne Frank. Eigenlijk weet ik nog steeds niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Aan één kant intrigeerde de nieuwe opzet maar tegelijkertijd was het voor mijn gevoel ook erg ver af van het oorspronkelijke verhaal zoals we die kennen.

Welke serie kijk ik momenteel?

The Blacklist is weer begonnen en dat betekent dat ik standaard op woensdagavond klokslag half 9 voor de buis zit en dat niks en niemand mij dan mag storen. Echt een geweldige serie!

En daarnaast moet ik eigenlijk tot mijn ‘grote schaamte’ bekennen dat ik vrijwel dagelijks zit te kijken naar Love Island. Dit draait om een groep jonge Britse mensen die met elkaar bivakkeren in een luxe villa en dan op zoek gaan naar de liefde. Vormen ze geen stelletje dan bestaat de kans dat ze eruit gestemd worden. Eigenlijk stelt het totaal niks voor, er gebeurt niks behalve zuipen en veel getier maar toch vind ik het ergens heerlijk ontspannend tv kijken na een drukke dag op kantoor.

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Inmiddels heb ik De Lange dagen van Castellemare uit (aanrader!) en heb ik eindelijk de nieuwste Camilla Lackberg thuis. Afgelopen maandag kreeg ik eindelijk groen licht van de bieb dat mijn reservering binnen was en ’s avonds ben ik er direct in begonnen. En ja, ik lees dus nog gewoon papieren boeken!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Sinds lange tijd (of ik heb het gemist de afgelopen jaren…) heeft Blöf weer nieuw muziek uitgebracht. Dit nummer Zoutelande vind ik weer echt ouderwets genieten!

En hoe is het met jullie?

18 comments

 1. Bryan

  Dit jaar heb ik voor één keer is geen winterdip… al komt dit waarschijnlijk door onze reisplannen! En wat leuk dat je The Blacklist kijkt… prachtige serie!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan maak je me wel heel nieuwsgierig naar je reisplannen! Wij hebben ook wel het e.e.a. gepland staan maar ondanks die vooruitzichten heb ik er toch volop last van.

   Beantwoorden

 2. Miranda

  Heb Lackberg al gelezen! Heerlijk boek!

  Beantwoorden

 3. Mrs. T.

  Ik ben helemaal niet van Blof, maar dit nummer vind ik toch ook wel een heel fijn ritme hebben. En een prachtige stem, die vrouw.

  Beantwoorden

 4. Bianca

  Ah, die winterdip, herkenbaar. Laten we hopen dat de zon snel weer straalt zodat we weer allemaal opfleuren van de lentekriebels!

  Beantwoorden

 5. Me over ME Travel

  ‘Ik ben blij dat ik hier ben’….maar wat mis ik Nederland! Heerlijk die video van Blöf! Ik was even thuis.

  Beantwoorden

 6. Mirjam

  Camilla Lackberg ken ik niet. Ik lees nu In pursuit of the proper sinner van Elizabeth George.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb ooit weleens boeken van haar gelezen maar op de een of andere manier kom ik nooit echt goed in haar verhaal.

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Wauw wat een gaaf nummer meid! Dankjewel voor het delen. Ik krijg letterlijk 0 Nederlandse muziek mee hier dus deze heb ik ook gemist, maar ga m zo direct weer luisteren! <3

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Graag gedaan hoor! Ik vind het zelf ook een heerlijk nummer en luister hem dan ook regelmatig, als ik hem al niet heb gehoord op de radio.

   Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  The Blacklist! Dat is een serie die ik nog niet ken. Ik ga hem eens even opzoeken, want een leuke serie is nooit weg!

  Beantwoorden

 9. Eva

  Hier ook een winterdipje! Maar zal bij mij wel meer te maken hebben met de examens denk ik, haha ? Ben benieuwd waar het weekendje weg naartoe gaat ?

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Oh leuk hoor, kraamvisite. En mijn quilty pleasure is ook Love Island. We nemen het elke dag op en kijken het de dag erna tijdens het eten terug. Ik blijf het echt geniaal vinden (hoewel er inderdaad niets gebeurd en het hersenloze tv is, heerlijk toch!) – is weer eens wat anders dan al die thrillers die ik kijk/lees.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Raar toch dat zulke series zo verslavend kunnen werken, want net wat je zegt, er gebeurt helemaal niks.

   Beantwoorden

 11. Willem Meester

  Wat een leuke vragen en wat een leuke antwoorden. Goed idee om dit te plaatsen.

  Beantwoorden

 12. Helena

  Herken het best hoor Wanda, in die zin ben je niet alleen, maar dat wist je al denk ik! Vandaag schijnt in ieder geval de zon en ik hoop bij jou ook… op naar de lente xx

  Beantwoorden

 13. Yova

  Winterdip hoor ik vaak bij de mensen. Als het lente komt dan komen mensen weer bij. Dan hebben vaak de mensen er zin op uitjes. Vandaag is mooi weer. Wat heb je mooie foto’s gemaakt van verschillende plekjes. Fijne zondag.❤ Nog bedankt.

  Beantwoorden

 14. Lizette

  Ik hoop dat je winterdip snel gaat verdwijnen. Leuke plannen heb je in het vooruitzicht. Ik ben benieuwd naar de musical over Gloria Estefan. Childhood memories 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.