Gastehaus Rundblick Oostenrijk

8x Reisfavorieten Tag

Normaal ben ik niet zo van de Tags, maar als ik eentje spot over mijn favoriete onderwerp, namelijk reizen, tja, dan sla ik hem toch even op. Deze Reisfavorieten Tag kwam ik tegen bij Judith, maar hij schijnt al langere tijd in blogland rond te gaan. Ik had hem in ieder geval nog niet eerder gezien, maar vind wel dat deze Tag een plekje op mijn blog verdient. Vandaag kom je dus alles te weten over mijn reisfavorieten!

1. Favoriet hotel?

Gastehaus Rundblick Oostenrijk

Tja, feitelijk is dit geen hotel, maar een Gasthaus. Vorig jaar juni verbleven we een paar dagen bij Gästehaus Rundblick in Tschagguns in Oostenrijk. Een ruime kamer met een apart zitje, maar het was vooral het balkon waar we elke dag enorm genoten van het prachtige uitzicht. Want zeg nu zelf, dit uitzicht op het dal van Schruns is toch prachtig?

Gastehaus Rundblick Oostenrijk

Dat was trouwens niet het enige waardoor dit Gasthaus mijn favoriet is. Ook het echtpaar dat het runt zorgt ervoor dat het een buitengewoon aangenaam verblijf is. Zo willen ze maar al te graag je iets vertellen over de omgeving of je ergens anders behulpzaam bij zijn. Ook zijn ze enorm zorgzaam en doen ze er alles aan dat het je bij het ontbijt nergens aan ontbreekt. Alles is vers, alles is zelfgemaakt of gebakken en mocht je toch iets missen, dan staat het de volgende dag geheid op je tafeltje op je te wachten!

2. Favoriete bestemming?

Nerja Costa del Sol

Oh, da’s best een lastige. Tot voor kort zou ik hier volmondig Oostenrijk op hebben gezegd met Frankrijk als een goede tweede, maar inmiddels zijn we ook twee keer in Spanje geweest (Costa Brava en Costa del Sol) en wil ik zeker nog meer van dit land ontdekken. Laten we het er ophouden dat ik Spanje zeker zie als favoriet voor in de winter en Oostenrijk voor in de zomer.

3. Favoriete plek om te shoppen?

markt in Tossa de Mar Costa Brava Spanje

Shoppen op een vakantie? Tja, dat gebeurt echt heel erg zelden, dan moet ik al iets zijn vergeten of dat ik onverhoopt iets nieuws nodig heb. Wat ik wel leuk vind, is het struinen op een lokale markt. Vooral als het dan een goederen- en waren markt is. Heerlijk om al die verse groenten, fruit en vis te zien liggen, maar ook de kraampjes met linnen kleding of aardewerk kunnen rekenen op mijn aandacht. Meestal kopen we wel fruit op zo’n markt, maar een enkele keer ook weleens kleding of iets van aardewerk.

4. Favoriete bestemming om te relaxen?

Hotton Ardennen

Misschien niet een bestemming die je nu direct verwacht, maar als ik bij het huisje van kennissen in Hotton (Ardennen) zit en uitkijk op de omgeving en ’s avonds geniet van een prachtige zonsondergang, dan is dat voor mij wel dé plek om te relaxen. Sowieso vind ik de Ardennen een prachtige omgeving waar ik graag kom, maar het voelt ook altijd alsof de tijd letterlijk stil staat en een dag veel meer uren heeft dan hier.

5. Het gekste dat je ooit hebt gegeten

We proberen altijd zoveel mogelijk de lokale specialiteiten uit, maar echt gekke dingen… nee, dat kan ik me zo niet herinneren.

6. Waar at je je beste maaltijd?

Restaurant Antonio Carveiro

Chef Antonio Carvoeiro Portugal

Oh, wat een lastige vraag… Zoals gezegd proberen we altijd zoveel mogelijk de lokale tentjes uit en gaan dan ook zeker voor de specialiteit van de bewuste regio. Door de jaren hebben we dan ook diverse keren heerlijk gegeten. Heerlijke vleesgerechten in Oostenrijk, paella in Spanje om je vingers letterlijk bij af te likken, super lekkere pizza’s aan het Ledro Meer in Italië, goulashsoep in Hongarije of wat te denken van hert in Tsjechië? Allemaal erg lekker, maar wat ons vooral is bijgebleven is ons weekje Algarve in Portugal in maart 2017. Daar aten we praktisch elke dag vis, vis zo vers dat het bij wijze van spreken ’s ochtends nog lag te spartelen in de zee.

Vooral Restaurant Antonio in Carveiro spande wat dat betreft de kroon. Daar aten we de lekkerste zalm ooit wat mij betreft.

7. Wat doe je aan in het vliegtuig?

Ik heb inmiddels geleerd dat je het beste in laagjes kunt denken als je gaat vliegen. Dat scheelt vooral in je koffer als je uitsluitend met handbagage reist. Een lekkere zittende spijkerbroek met shirtje met lange mouwen en vestje is denk ik dan mijn favoriete outfit. Ook heb ik dan meestal mijn wandelschoenen al aan, omdat dit natuurlijk ook weer ruimte scheelt in je koffer.

8. Het engste dat je ooit hebt gedaan tijdens een reis?

Heel avontuurlijk zijn onze vakanties niet echt. Althans, we wandelen wel in de bergen en denken dan weleens halverwege dat we nog lang geen klimgeiten zijn, maar verder? Oh, wacht, niet zozeer dat ik het eng vond, maar mijn vriend vond de Highline179, de langste hangbrug in Oostenrijk, niet zo heel erg fijn. Ik genoot vooral van het uitzicht en was te druk met fotograferen en filmpjes maken.

Wat is jouw favoriete bestemming?

17 comments

 1. Marthe

  Wat een leuke tag! Als ik mijn favoriete bestemming moet kiezen zou ik zeggen Sri Lanka! Het was echt een van mijn beste vakanties ooit. Maar mijn favoriete bestemming om regelmatig ( haalbaar) terug te keren is toch Spanje!

  Beantwoorden

 2. Marthe

  Wat een leuke tag! Mijn favoriete bestemming om regelmatig terug te keren is zonder twifel Spanje!

  Beantwoorden

 3. lodi

  Lastige vragen hoor en wat mijn favoriete bestemming is, misschien Amerika omdat ik hier al twee keer lang heb mogen reizen, maar ook Europa en dan vooral Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zijn mijn favoriete vakantieplekken.

  Beantwoorden

 4. Melissa

  Mijn favoriete bestemming is Indonesië. En in vliegtuig draag ik vaak iets van een joggingbroek en lekker los zittende shirtje en wandelschoenen

  Beantwoorden

 5. Melanie Hoogvliet

  Ooh mijn favoriete bestemming is zeker Zakynthos in griekenland en dan voor het seizoen begint (iets minder restaurantjes open) Maar de prachtige natuur en stranden bijna helemaal voor jezelf! Echt het is er super mooi. Ole Ole is een super gezellig restaurantje in agios siotis.
  Ik wil wel heel graag ook nog eens naar Amerika toe maar met mijn vliegangst is verder dan drie uur nog een stapje te ver.

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  wat een moeilijke vragen. ik zou de antwoorden niet weten, moet ik bekennen. Ik vind zoveel mooi, leuk en lekker

  Beantwoorden

 7. Saskia

  He, dit is een leuke tag. Ga ‘m even ergens opslaan voor de toekomst als ik weer een beetje kan bloggen. 🙂

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Hier kan ik niet aan meedoen omdat ik altijd lekker thuis blijf. Mijn favoriete plek is hotel Thuis : )

  Beantwoorden

 9. Morgaine

  Ik ga heel erg romantisch zijn nu, waar mijn Liefste is, is mijn bestemming 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, da’s wel ontzettend lief!

   Beantwoorden

 10. Roos

  Mijn favoriete land is de Dominicaanse Republiek. Ze zijn daar zo blij en gelukkig met de hele kleine dingen. Een schoonmaker die een salaris krijgt van 150 euro per dag is alsnog zo veel meer gelukkiger dan de meeste Nederlanders. En natuurlijk de mooie stranden en het lekkere eten!

  Beantwoorden

 11. Daphne - verdraaidmooi

  Wat een leuke tag! Mijn favoriete bestemming is Benidorm!

  Beantwoorden

 12. Anette

  Favoriete bestemming? Pfff.. dat is best een lastige vraag. Ik zou zeggen in Europa een gedeelde eerste plek voor Kroatië en España en buiten Europa zeg ik volmondig Mexico!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh Kroatië .. dat breidt lbelooft veel voor onze vakantie!

   Beantwoorden

 13. Gea

  Ik vind Oostenrijk en Spanje ook twee super leuke landen. Toevallig gaan we dit jaar weer naar Spanje.

  Beantwoorden

 14. Balou

  Costa del sol is ook mijn absolute favoriet, heerlijk en prachtig daar!??

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.