Hotton Ardennen

5x Wat ik niet leuk vind aan weekendjes weg

Naast onze vakantie(s) gaan we ook altijd nog wel een paar keer in het jaar een weekendje weg. Gewoon even de zinnen verzetten in een andere omgeving. Vaak kiezen we dan voor Duitsland, soms voor België of Nederland. De laatste jaren hebben juist de weekendjes in eigen land wat meer terrein gewonnen. Zo waren we vorig jaar nog in Zuid-Limburg en maakten we dit jaar nog kennis met de prachtige stad Amersfoort.

Hoewel ik altijd enorm geniet van zo’n weekendje weg, is het niet altijd alleen maar leuk. Nee, er kleven ook wel degelijk nadelen aan.

Stress van te voren en stress na afloop

Jaja, want meestal neem ik dan een vrijdag vrij en dat betekent dat ik dan samen met mijn parttime-maandag twee dagen achter elkaar vrij ben. Of zelfs drie als mijn parttime-donderdag ervoor zit. Allemaal heel erg leuk natuurlijk maar het werk moet nu eenmaal wel worden gedaan. Dus dat betekent dat ik van tevoren aan het stressen ben om bepaalde dossiers weg te werken, maar ook als ik weer terug ben. Niet alleen is dan mijn bureau ontploft, maar ook mijn inbox puilt dan uit. En het gekke is, alles is dan ineens spoed…

Valkenburg Zuid-Limburg

Het kiezen van de bestemming

Want ja, een weekendje weg betekent dat we niet te ver weg willen. Om nu twee dagen kwijt te zijn aan reizen, vinden we gewoon zonde van onze tijd. Dus wat blijft er dan over? Inderdaad, Nederland, Duitsland of België, als je tenminste voor de auto kiest. Het vliegtuig is natuurlijk ook een optie maar vanaf Eelde heb je maar een beperkt aantal mogelijkheden, dus ook dat betekent dat je dan grotendeels al twee dagen kwijt bent.

Achterstallige huishoudelijke beslommeringen

Waar ik normaal gesproken in het weekend of op mijn vrije maandag de boodschappen doe, moet dat nu ergens tussendoor op maandagavond of dinsdag na werktijd. Ook het draaien van wasjes, het bed verschonen, stofzuigen, noem maar op. Het moet allemaal ergens in de week nog gebeuren. Terwijl ik juist doordeweeks vaak alleen het hoognodige doe omdat ik vanwege de woon-werkverkeer afstand best wel lange dagen maak. Wat dat betreft, ben ik echt nog op zoek naar een stel kabouters want het lijkt me heerlijk om in een opgeruimd en schoon huis thuis te komen!

Koppelpoort Amersfoort Nederland

Weekendjes weg kosten in verhouding veel meer

Het gekke is dat ik eigenlijk helemaal niet zo van de hotels ben. Ik verblijf vele malen liever in een huisje, maar het rare is, dat we voor een weekendje toch vaak een hotel kiezen. En ja, een hotel is vaak wel wat duurder dan een huisje. Daarnaast zijn we in zo’n weekendje vaak ook wel wat gemakkelijker ingesteld. Oftewel, gewoon lekker uit eten in plaats van zelf even snel wat in elkaar te flansen. Allemaal prima natuurlijk, maar het tikt vaak wel aan. Soms kun je net zo goed een weekje weg gaan, althans, dat geldt in ieder geval voor ons.

Ik wil gewoon nooit naar huis

Net als met vakanties heb ik altijd moeite met het moment dat je zegt; “okay, het is mooi geweest, we gaan weer richting huis.’ Terug naar huis betekent ook weer terug in de ‘sleur van alledag’ en daar wil ik altijd zo lang mogelijk aan ontsnappen. Ik probeer dat moment van terugrijden dan ook altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Gelukkig heeft mijn vriend hetzelfde, dus het gebeurt regelmatig dat we op de terugweg nog ergens stoppen om iets te bekijken of nog een stadje aandoen.

Wat is jullie favoriete bestemming voor een weekendje weg?

13 comments

 1. Morgaine

  Ik ga eigenlijk nooit weekendjes weg, maar probeer eens een dagje Efteling met 4 personen en wat je dan kwijt bent, hahahaha Daar kun je volgens mij ook een weekendje weg van doen 😉

  Ik ben dan meer voor de midweek weg, een weekendje weleens gedaan maar dan stond de boel al, zoals familie die al op de camping staat en je komt er even bij, maar goed… dat is wel heeeeeeeeel lang geleden.

  X

  Beantwoorden

 2. Kristof

  Hier volg ik toch niet direct… Voor een weekendje weg heb ik meestal geen stress, integendeel. Als het een citytrip met het vliegtuig is wel, maar in eigen land of in de buurlanden niet.

  Wat wel waar is, is dat een weekendje in verhouding pakken meer kost dan pakweg een zomervakantie van 2 weken.

  Favoriet om op korte termijn te doen: Londen, Lissabon, Budapest

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is meer de stress op mijn werk hoor, terwijl je dan maar kort weg bent

   Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik blijf juist altijd het liefst thuis. De nadelen die jij noemt, zijn voor zo blijkbaar zo zwaarwegend dat ik niet ga ; )

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  hahaha ik herken me in alle aspecten : de werk stress, de afwezige kabouters en dat het soms net zo duur is al 2 weken kamperen! En toch…het blijft heerlijk

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Inderdaad! Ik geef het ook echt niet op haha

   Beantwoorden

 5. ingrid

  soms moet je gewoon proberen los te laten en juist genieten van die korte momentjes weg

  Beantwoorden

 6. The lemon kitchen

  Ja ik snap helemaal wat je bedoelt maar toch blijf ik graag met mijn vriend op en neer gaan naar allerlei steden. We zijn laatst in Valencia geweest echt prachtig, maar een paar steden in Sicilië waren ook prachtig.

  Beantwoorden

 7. Frederique

  Oh ja ik wil echt nooit naar huis, ik word er altijd een beetje verdrietig van wanneer we terug moeten. Ik stress niet echt van tevoren, ben juist alleen maar blij dat we weg kunnen. Ik vind een weekendje Parijs altijd wel leuk, het is super dichtbij maar toch voel je dat je er echt uit bent. En als je ver van tevoren de Thalys boekt dan kan het ook echt goedkoop zijn.

  Beantwoorden

 8. Melissa

  Weekend weg is lekker maar de kosten zijn inderdaadstuk hoger dan op een vakantie. Wat ik jammer visn

  Beantwoorden

 9. Daphne - verdraaidmooi

  Ik kan me er wel vinden wat je zegt ja. Toch ga ik dolgraag weekendjes weg. Het liefst in Nederland.

  Beantwoorden

 10. Sas

  Puntje 1 kan ik me zeker goed in vinden… Plus het feit als je thuis komt dat ALLES ligt te wachten haha…

  Beantwoorden

 11. Yova

  Ja dat is waar wat je zegt. Mooie leven om te genieten. Werken hoort éénmaal erbij. Tussendoor kun je leker weekendje eruit gaan. Dat is zeker mooi. Dan nooit meer thuis komen? Maar bij ons kom niks van. Je weet wel mooie foto’s te maken. Fijn weekend.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.