Candles

5x Tips om de winter door te komen

Wanda en winter is over het algemeen niet zo’n beste combinatie. Toch ontkom ik er helaas niet aan en zijn er een aantal zaken die ervoor zorgen dat de winter in ieder geval een stuk leuker wordt. Benieuwd welke dat zijn? Ik zet ze voor je op een rijtje!

Juiste kleding en schoenen

winterkleding
@Pixabay

In de winter vind ik het heerlijk om mijn dikke vesten weer uit de kast te halen. Grof gebreid met een shirtje en een sjaaltje op een spijkerbroek voor naar mijn werk of een gezellig uitje. Maar ook als ik aan de wandel ga, vind ik het heerlijk om een vest aan te hebben. Dan kies ik meestal voor een fleecevest, maar wel van licht materiaal zodat je onder je winterjas niet begint te zweten. En ja, ook handschoenen, een heerlijke sjaal of een leuke muts mogen dan zeker niet ontbreken.

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten, zijn we sinds vorig jaar de trotse eigenaars van een heus vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. Ook hier moeten we natuurlijk in de winterperiode regelmatig even naar toe om bijvoorbeeld bladeren op te ruimen of bloembollen potten in onze tuin. Daarvoor vind ik het juist weer handig om klompen te dragen. Klompen zijn gewoon lekker robuust en zeker erg gemakkelijk als je even in de tuin hebt gewerkt en vervolgens naar binnen wil. Gewoon bij de deur uittrekken en je kunt naar binnen zonder dat je direct je complete tuin ook meeneemt. Wil je ook een paar mooie klompen? Bij Klompenexpert hebben ze een ruime keuze en zit er ongetwijfeld wel iets voor je tussen!

Maak het thuis gezellig

Candles winter
@Pixabay

Branden jullie ook elke avond een paar kaarsen? Hier branden elke avond zo een stuk of vijf waxinelichtjes en als mijn vriend een avond niet thuis is, dan vind ik het ook heerlijk om een geurkaars aan te steken. Zeker nu ons huis weer helemaal in de kerstsfeer is, vind ik het branden van kaarsen extra gezellig is.

Niet alleen branden er elke avond wel een paar kaarsjes, ook vind ik het heerlijk om onder mijn fleecedeken op de bank te zitten. Het is niet alleen lekker warm, maar zorgt ook voor een stukje knusheid. Als dan ook nog de regen tegen de ramen klettert of de wind om het huis waait, vind ik zo’n winteravond best wel wat hebben.

Zorg voor voldoende leesvoer of films

books winter
@Pixabay

Zelf ben ik juist in de wintermaanden gek op het kijken van films en gun ik mijzelf daar ook echt de tijd voor. Heerlijk om dan onder mijn fleecekleedje op de bank naar een mooie film te kijken. Daarnaast zorg ik er ook altijd voor dat ik voldoende leesvoer heb liggen. Niet alleen boeken, maar ook tijdschriften als Noorderland of Lonely Planet vind ik heerlijk om inspiratie op te doen voor leuke gebieden om in het komende jaar te gaan bezoeken.

Datzelfde geldt ook voor kookboeken want juist de winter leent zich ervoor om lekker zelf soep te maken of heerlijke stoofschotels. Gerechten waar ik mij in het voorjaar of zomer geen tijd voor geef, maar waar ik in deze periode enorm van kan genieten.

Relaxen in Bad Nieuweschans

Fontana Bad Nieuweschans

Juist in deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om een dagje naar een wellnesscentrum te gaan. Gelukkig voor mij hoef ik daar niet ver voor te rijden. Op nog geen half uur van huis kan ik daarvoor terecht bij Bad Nieuweschans. Heerlijk om bij deze koude temperaturen me dan onder te dompelen in het buitenbad met zijn 37 graden! Al bij je eerste stap in dit bad voel je de warmte door je lijf stromen en als je dan ook nog het geluk hebt dat het zonnetje een beetje schijnt, dan is het helemaal op en top genieten!

Zo’n dagje is dan voor mij helemaal compleet met een bezoek aan de Lavendelruimte of het Stoomhuis. En ja, natuurlijk hoort daar ook lekker eten en drinken bij en ook daarvoor kun je bij Bad Nieuweschans prima terecht. Eind november was ik er nog met vriendinnetje T. maar ik wil zeker in januari of februari nog een keertje heen om even weer lekker te kunnen ontspannen.

Plannen van leuke dingen

Onmisbaar voor iemand die eigenlijk de winter het liefst zou willen overslaan en liever een soort van winterslaap zou willen houden. Juist door het plannen van leuke dingen kom ik de winter een beetje door en hoewel ik soms totaal niet de energie heb om iets te gaan doen, zorgt het er in ieder geval voor dat de dagen sneller gaan waardoor ook het voorjaar zich eerder aan dient dan verwacht.

Doordat de winter zich soms wat lastiger leent voor buitenactiviteiten vind ik het juist heerlijk om dan naar een museum te gaan. Zo wil ik deze winter dolgraag een keertje naar het Rijksmuseum in Amsterdam,. maar ook dichter bij huis zoals het Drents Museum in Assen.

Hoe kom jij de winter door? Tips zijn altijd welkom!

11 comments

 1. lodi

  Jouw tips zijn mijn tips 😉 ik ben geen herfst en winter fan, maar met lekkere warme truien, kaarsjes aan een (kerst) films red ik het prima hoor!

  Beantwoorden

 2. rachel

  ik hou helemaal niet van de kou!! wij zijn hier daarom gek op dekens en kaarsjes met de winter 😀 en een paar dikke sokken

  Beantwoorden

 3. Ilona Wielinga

  Fijn artikel! Ik ben zelf echt een liefhebber van de winter, dus ik kom de winter wel door, haha. Heb ook al wat leuke plannen, een weekendje weg, een concert, dus dat gaat wel goed komen. En ik heb het druk zat met mijn bedrijf en school.

  Beantwoorden

 4. Sanne

  ik plan vooral heel leuke dingen om te doen. En met warme chocomelk overleven we het ook. oh en dikke wollen sokken voor thuis.

  Beantwoorden

 5. Cynthia

  Ik ben afgelopen zaterdag naar de sauna geweest. Dat was inderdaad lekker. Juist in deze drukke decembermaand in combinatie met al het geregel en de emoties naar aanleiding van het overlijden van mijn vader is af en toe rust nemen zowel een uitdaging als een noodzaak.

  Beantwoorden

 6. Amina

  Goeie tips! Voor mij werkt het ook het beste als ik bezig blijf of lekker naar buiten ga inderdaadm Binnen zijn in de winter doe ik ook niet te lang, net als in de zomer. Naarmate ik ouder word, valt de winter ook steeds rauwer op m’n dak lijkt wel. xxx

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat herken ik helemaal! Vroeger had ik er weinig problemen mee, maar de laatste jaren vind ik vooral januari en februari echt een drama.

   Beantwoorden

 7. Bouchra

  Ik ben geen wintermens. Dus ik heb een dikke jas gekocht. Ik ben 2 weken geleden naar de sauna geweest en heb mijn volgende bezoek al gepland. Thuis blijven en films kijken vind ik ook erg leuk!

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Wat een goede tips! Genoeg boeken en een gezellig huis staan zeker ook op mijn wintertips ! Daarnaast komt daar in December With Love bij lekker heel de maand kerstfilms kijken heerlijk.

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Tja, die winter hoort er gewoon bij. Ik vind ‘m ook niet altijd even leuk. Maar net weer wel als het dan écht winter is. Lekker koud en sneeuw! Niet die natte, winderige net-niet winter wat we in NL kennen.
  Ik heb ook wel weer een haat-liefde verhouding met sneeuw. Zo mooi en écht winter, maar geeft zoveel overlast en vieze zooi.

  Beantwoorden

 10. Karin

  Ik ben echt een zomermens, maar ja, die winter moeten we toch door. lekker in gemakkelijke kleren voor de houtkachel met een kop thee of chocomelk, liefst met een interessant boek. En natuurlijk af en toe even naar de privésauna om weer helemaal op te warmen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.