Blog frustraties

5x Mijn blogfrustraties

Blogfrustraties… iedere blogger zal ze vroeg of laat weleens hebben. Niet te verwarren met de zogenaamde bloggersdip. Nee, gewoon frustraties omdat je het even niet meer weet of van die zaken waar je gewoon steeds weer tegen aan loopt. Ik blog inmiddels al heel wat jaartjes, als ik me niet vergis sinds december 2002. Hoogste tijd dus om eens de balans op te maken. Wat kan mij soms zo mateloos frustreren?

1. Fantastisch artikel geschreven maar geen reacties

Echt, ik snap het soms gewoon niet. Dan heb ik heel veel moeite gedaan op een artikel, de nodige achtergrondinformatie erin verwerkt, voorzien van de nodige leuke foto’s maar reacties? Ik zie dan aan mijn bezoekersaantallen dat het wel redelijk wordt gelezen maar blijkbaar nemen de lezers dan geen moeite om te reageren. Jammer… want daardoor ga je toch een beetje aan jezelf twijfelen. Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind bloggen nog steeds heel erg leuk maar het is natuurlijk ook wel leuk als je artikelen het ook leuk doen.

2. Waarom heeft zij wel veel bezoekers en ik zoveel minder?

Ook zoiets… Ik heb mijn vaste bezoekers, waarvoor mijn oprechte dank, maar hoe komt het dat andere blogs beduidend meer bezoekers trekken dan de mijne? Ik ben er echt niet continu mee bezig hoor maar soms verbaas ik mij er gewoon echt over. Vooral omdat het dan ook nog vaak blogs zijn die ik persoonlijk niet zo boeiend vind. Toch scoren juist deze blogs goed. Wat mist iemand dan op mijn blog? Mocht je het antwoord weten, deel het dan in een reactie s.v.p.!

3. Te weinig kennis hebben van HTML dingen en zo…

Ik ben absoluut geen technisch wonder en alleen daarom al gaat mijn voorkeur uit naar een lay-out wat gewoon vrij basic is. Dan is de kans ook direct een stuk kleiner dat ik de boel harrie in de warrie krijg. Maar als ik dan andere blogs zie met een super mooie strakke lay-out dan wilde ik maar dat ik daar wat meer kaas van had gegeten. Okay, misschien is het ook een kwestie van gewoon doen en daar een dagje voor uittrekken maar mezelf kennende heb ik daar dus weer geen geduld voor plus weet ik dat de kans vrij groot is dat de dag in complete paniek zal eindigen omdat ik het niet voor elkaar krijg om de boel weer in de oorspronkelijke stand terug te krijgen.

4. Meer over één onderwerp gaan bloggen of het houden bij een allegaartje?

Ik heb over het algemeen altijd wel wat te vertellen maar soms betrap ik mijzelf erop dat ik niet zo goed weet welke kant ik op wil met mijn blog. Moet ik inderdaad voor een niche gaan, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet? Maar welke dan? De meest voor de hand liggende is natuurlijk travel maar goed, dan moet je toch ook wel behoorlijk wat reisjes maken. Natuurlijk zal mijn omgeving dan direct roepen dat dat ook het geval is maar zelf vind ik dat best wel meevallen. Althans, om er alleen een blog mee te kunnen vullen. Het zal dan vooral over Oostenrijk en Duitsland gaan maar is dat wat ik zelf ook wil? Puur en alleen daarover schrijven? Het zijn wel vaak de blogs die ik bij anderen ook lees maar toch neig ik ook nu nog steeds naar een mix, dus dan is het lifestyle maar dat is natuurlijk weer zo’n lekker vaag begrip.

5. Die eeuwige zoektocht naar de ‘beste’ lay-out

Vroeger wisselde ik best wel vaak van lay-out, dan weer eens die en dan weer eens die. Tegenwoordig is dat een stuk minder. Maar sinds vorig jaar heb ik deze, de betaalde variant, en hoewel ik nog steeds dat magazine-achtige het leukste vind, mis ik ook bepaalde dingen. Een sidebar is met dit thema niet mogelijk of het lukt me niet, dat is natuurlijk ook nog een optie. Maar welk thema is dan wel wat ik echt wil? Ik zie bij anderen weleens een thema voorbij komen waarvan ik denk ‘ja, dat zou ‘em kunnen zijn’ maar hoe kom je er dan weer achter welke het is? Natuurlijk, vragen werkt het beste maar bij veel bloggers rust daar om de één of andere vage reden een taboe op. Maar goed, kijk dus niet raar op als het er hier binnenkort weer eens heel anders uit zal zien.

De grote vraag is dan ook: Over welke onderwerpen lees jij graag op mijn blog?

 

21 comments

 1. Koen

  Ik lees je stukjes en reageer af en toe. Reageren doe ik lang niet altijd. Alleen als ik denk dat ik iets toevoeg. Het wisselen van lay out kan een reden zijn waarom er minder wordt gereageerd. En als je (wat vaak) in herhaling valt dan reageer ik ook niet. Ik hou van de variatie – dan weer eens iets over een uitstap, over een theatervoorstelling, je werk, een wandeling, F1, een ontboezeming, een boek. Als je slecht over één onderwerp schrijft is de kans groter dat ik (en waarschijnlijk ook andere volgers) afhaken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hoi Koen, bedankt voor je reactie! Te vaak van lay-out wisselen probeer ik juist ook te voorkomen. Deze staat inmiddels alweer enige tijd hoor. Persoonlijk denk ik trouwens niet dat mensen juist daardoor afhaken, het gaat tenslotte toch om de inhoud? Althans, het zou voor mij zelf geen reden zijn om bij iemand af te haken. Maar ik hou je tip zeker wel in mijn achterhoofd hoor!
   En nog iets… wat bedoel je met in herhaling valt? Dezelfde onderwerpen of zo? Ben heel benieuwd naar je reactie hierop?
   Ik denk ook niet hoor dat ik over slechts 1 onderwerp zal gaan schrijven, dan leg ik mijzelf te veel beperkingen op maar ik zit wel te denken om bijvoorbeeld een pagina te gaan aanmaken met daarop alle blogs die bv iets van doen hebben met Oostenrijk. Op die manier is het wel sneller terug te vinden natuurlijk.

   Beantwoorden

 2. Nina Hobbysite

  Ik lees graag de lijstjes zoals 10x stom. En at the moment vind ik leuk. Boeken vind ik erg leuk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hoi Nina,
   Bedankt voor je reactie! Lijstjes vind ik zelf ook altijd erg leuk om te lezen. At the Moment heb ik sinds kort weer nieuw leven in geblazen. Is ook erg leuk om te schrijven. Over boeken heb ik al tijdje niet meer geschreven maar dat ben ik wel weer van plan hoor!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Nummer twee, hahaha ja herkenbaar en je weet ik doe het ook niet slecht qua reacties, altijd wel vasten die komen, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik er best veel tijd in steek om bijv. jou nu te bezoeken, in te halen zelfs als ik even niet ben geweest, en echt te lezen en inhoudelijk reageren, als je dat stug volhoudt op de blogs die jij leuk vind, komen ze echt wel terug, ik kan je een lijst geven zelfs, reageer inhoudelijk bij hen, en zij komen daadwerkelijk terug… 😉

  Niche, NEEEEEEEEEE please? Ik ga bekennen dat ik weinig met reisblogs heb, je snapt vast en zeker waarom, wat heb ik daaraan… weinig… ook al doen ze het goed, zelfs Sabine merkt al dat ik minder regulier langs kom, ja ik haal ook in omdat ik Sabine en jou ook trouwens te lief vind, maar toch… ik laat haar langer staan eventueel.

  Ik ga voor lifestyle, persoonlijk en als dat toevallig met een reis is met leuke anekdotes die persoonlijk zijn? Is het helemaal oke! maar puur om info? En ik heb weinig met racen natuurlijk, en ja, soms vind ik het ook lastig als je het dus over racen hebt, omdat ik er nul kaas van heb gegeten maar ik like dan wel, zodat je weet, ik heb het wel gelezen 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, jij bent inderdaad één van mijn trouwste bezoekers en reageerders. Dus daarvoor dank! Ik lees ook graag bij jou en lees ook oudere artikelen als ik eventjes niet ben geweest. Ik merk inderdaad dat ik altijd wel bij iemand reageer die nieuw is op mijn blog maar daarna zie je ze dan toch niet terug komen. Dat vind ik dan jammer.
   Je hoeft niet bang te zijn hoor dat ik echt voor een niche zal gaan, dat legt mij gewoon teveel beperkingen op. Het enige wat ik in die richting zal doen, is een pagina aanmaken waarop bijvoorbeeld info over Oostenrijk of Duitsland sneller terug te vinden is dan nu het geval is.
   En ja, alleen over formule 1 zul je hier ook niet vinden hoor, daarvoor heb ik wel Racingnews365!

   Beantwoorden

 4. Claire

  Herkenbaar! Helaas is er soms geen peil op te trekken qua bezoekers. Ik zou me sowieso niet gaan richten op één niche als je er zelf niet enthousiast van wordt. Misschien kan het helpen een mindmap te maken met alles waar je blog je aan doet denken? Of maak een enquête en verspreid deze onder je lezers: wat vinden zij het leukste? Hang er eventueel een (kleine) beloning aan voor de moeite. En qua lay-out: ik ben totaal niet geheimzinnig erover haha. Ik heb een betaalde van een Amerikaans bedrijf: Solo Pine. Zij maken fantastische lay-outs met alles erop en eraan. Zelf heb ik bijna niks aangepast aan de HTML omdat ik daar ook niet heel handig in ben. Daarbij hebben veel betaalde thema’s ook een supportteam dus stel dat je vastloopt in het bewerken van je thema (zoals dat je een sidebar wilt toevoegen) dan kan je dat altijd aan hen vragen! 🙂 Wie weet kunnen zij je verder helpen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, alleen schrijven over reisgerelateerde zaken dat gaat hem ook niet worden hoor. Dan ben ik al snel door mijn onderwerpen heen, vrees ik. Maar het zijn juist die blogs die veel bezoekers trekken terwijl lifestyle wat meer aan het ondersneeuwen is, althans, dat idee heb ik een beetje. Misschien juist omdat je bezoekers niet weten wat aantreffen, wie zal het zeggen.
   Solo Pine, heb ik inderdaad ook bekeken, trekt me zelf ook enorm aan. Dus wie weet…

   Beantwoorden

   1. Claire

    Oeh misschien nog een tip! Je hebt een plug-in die ervoor zorgt dat bezoekers een mailtje krijgen als je op een comment reageert. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker weer terug komt om jouw comment te lezen en hier eventueel op te reageren. Toevallig keek ik zelf net of je gereageerd had maar dan weet je dat 🙂

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Oh, da’s handig. Weet je toevallig hoe die plugin heet?

     Beantwoorden

 5. Sammie

  Ik heb ook altijd wel een paar frustraties en die van de reacties vind ik erg herkenbaar. De layout ben ik erg tevreden over gelukkig, ik heb mijn huidige eens een x gekocht en daar ben ik nog steeds blij mee.

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Allemaal wel herkenbaar.
  Frustratie zou ik het niet willen noemen maar ik heb ook wel ooit dat ik heel veel moeite doe op een logje en dat er dan inderdaad nauwelijks op gereageerd wordt. Dat vind ik dan wel jammer.

  Beantwoorden

 7. Marsha von Winckelmann

  Erg herkenbaar. Vooral van het afvragen waarom zij wel en ik niet haha. Het is iets wat ik echt probeer af te leren, want je schiet er eigenlijk niet veel mee op 😛

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Sommige dingen zijn of waren erg herkenbaar 🙂 De lay-out is iets waar je heel heel lang en goed naar moet zoeken voordat je er eentje vindt die helemaal bij jou en je blog past. Ik heb er weken over gedaan voordat ik de keuze maakte de lay-out te kopen die ik nu heb, maar ik ben er tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee. Om de juiste lay-out te vinden is het belangrijk eerst een lijstje te maken van dingen die je sowieso op je blog wilt hebben en daarnaar op zoek gaan. Als je dan eenmaal jouw thema hebt gevonden ben je vervolgens dagen bezig m te krijgen zoals je wilt. Tenminste, ik wel haha. Ikzelf heb een thema gekozen waarbij veel variaties mogelijk zijn en ik ben een paar keer van lay-out binnen dit thema gewisseld, totdat ik 100% tevreden was. Veel uren van frustratie en zoeken in de helpdesk van de themasite. Ik vind het zelf ook enorm belangrijk dat mijn blog er precies zo uitziet zoals ik wil, en dat kost tijd haha. Net als html, google is echt mijn beste vriend daarin, als ik iets niet weet vraag ik het aan google 😛

  Ja en dan de reacties.. ik krijg er ook minder, terwijl ik juist meer bezoekers krijg elke maand. Bij mij is het duidelijk waarom: ik heb voor een niche gekozen. Zoals Morgaine zegt: dan haken er vaste lezers af die graag persoonlijke en lifestyle verhalen willen. Een niche is iets wat ik eerst ook niet wilde, maar ik merkte dat het voor mij de juiste keuze was. Ook al schrijf ik soms nog iets wat er niet helemaal in past, maar dat maakt me niet uit. Colombia is op dit moment booming als reisbestemming + dat ik het zelf geweldig vind om er over te schrijven, dus om meer volgers te krijgen én veel plezier te hebben met schrijven, koos ik ervoor mij meer te richten daarop. Het was een keus die nog steeds heel goed voelt en waardoor ik meer uit mijn blog kan halen. Echter vind ik niet dat dat betekent dat ik dan niks anders meer kan schrijven. Ik schrijf ook over mijn dagelijkse leven en trouwen, en volgens mij past dat er prima in. Door de keuze wonen, werken en reizen in Colombia word ik ook enorm goed gevonden in google, dat is een bijkomend voordeel.

  Ik zou een niche wel alleen doen als je daar helemaal achterstaat. Dat sta jij niet en is dan dus niks voor jou. Ik lees juist ook graag bij jou vanwege je verschillende verhalen en mooie foto’s. Het betekent ook niet dat een volger alle artikelen leuk moet vinden, voor iedereen is er wat wils. Ik denk dat je altijd moet doen wat goed voelt, de lezers komen vanzelf. Sta achter wat je schrijft en weet waarom je het doet.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik vind het echt geweldig wat je met je blog bereikt. Je bent wat dat betreft echt een ambassadeur voor het land. Voor mijzelf zou een niche in dat geval niet werken, omdat het me enorm zou beperken. Wel ben ik bezig met een ander project, maar daar kom ik later nog wel op terug. Maar op Wandaswereld zal er niet zoveel gaan veranderen, hooguit dat ik echt eens werk moet gaan maken van het indelen van pagina’s e.d. En inderdaad, nog eens goed kijken wat voor lay-out ik nu echt wil. In ieder geval wel een beetje dezelfde stijl als wat ik nu heb want dat vind ik zelf het overzichtelijke.

   Beantwoorden

 9. Saar

  Volgens mij zijn dit vragen die elke blogger heeft. Ik tenminste wel. Probeer het los te laten. Volg je eigen weg, dat is het belangrijkste.

  Beantwoorden

 10. Yvonne

  Nieuwsgierig kwam ik even lezen. Ik heb zelf nl geen blogfrustraties (denk ik?!), dus was benieuwd wat jouw frustraties zijn. 🙂 Ik denk dat ik een manier weet om ze allemaal te voorkomen / er vanaf te komen! Blijf bij jezelf! Als je blogt omdat je het leuk vindt, over WAT je leuk vindt, dan maken de meeste van bovenstaande dingen niet zo veel verschil. Ik lees zelf graag reisblogs, maar heb er vaak niet genoeg tijd voor om ze allemaal te lezen of om dat heel vaak te doen (of te reageren). Toch lees ik ook regelmatig hier wel 1 van jouw blogs en vind ze altijd leuk. 🙂 Voor wat het waard is… of zou moeten zijn. 😉 Oe… en op de valreep valt me toch een frustratie in, als je het al zo kan noemen… meer een verwondering eigenlijk: waarom doen sommige artikelen het goed in google en andere niet (die ik op dezelfde manier schrijf).. ondanks alle formules…het blijft vaak een mysterie.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen dat je graag mijn artikelen leest! Reageren kost inderdaad veel tijd, dat schiet er bij mij ook regelmatig bij in. Deels vanwege tijdgebrek, maar ook omdat ik dan vind dat mijn opmerking geen toegevoegde waarde heeft.

   Beantwoorden

 11. Misssexandthecity

  Het HTML gedoe frustreert mij ook het meeste. En de eeuwige zoektocht naar de perfecte lay-out. Deze is goed vind ik moet ik zeggen. Ik zou vooral willen weten wie er allemaal leest en waarom :-).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh ja, inderdaad, wie leest er allemaal mee en waarom blijven ze terugkomen… een hele goede!

   Beantwoorden

 12. Marcella

  Herkenbaar hoor, dat bij anderen ‘hapsnap’ artikelen zo goed gelezen worden, terwijl je mooie artikel met info amper gelezen wordt. Zo jammer! Ik vind het juist leuk om te lezen over jouw trips, ook al is het vaak Duitsland en Oostenrijk. Je leert me dat er zoveel moois in Duitsland is wat ik nog niet heb gezien. Heel inspirerend!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.