Cap de St. Vicent Portugal

5x Conclusies na ons weekje Portugal

Portugal… inmiddels zijn we al bijna een week terug en lijkt het erop dat we de zon hebben meegenomen naar huis. Althans, de afgelopen dagen was het prima weer, toch? In Portugal hadden we op dat gebied helemaal geen reden tot klagen. We kwamen aan in de regen, het werd al snel lente om vervolgens hartje zomer weer terug te vliegen naar Nederland.

Maar wat vonden we nu van ons weekje Portugal? Voor herhaling vatbaar of was het een éénmalige actie om in de winter op vakantie te gaan? Ik zet het natuurlijk weer in geheel onwillekeurige volgorde voor je op een rijtje!

1. Ik ben absoluut in het verkeerde land geboren!

Echt, ik heb schatten van ouders maar ze hadden elkaar veel beter ergens aan de Algarve kunnen treffen! Natuurlijk hoef ik er hartje zomer niet te zijn, iets met te warm en te druk, maar de winters in Nederland kunnen mij echt gestolen worden. Nee, die zijn absoluut niet aan mij besteed. Ik geloof dat we nog maar een uurtje op het terras in Carvoeiro zaten toen ik me al zoveel meer mens begon te voelen dan in de weken daarvoor.

Carvoeiro Portugal

2. Een uurtje vroeger doet wonderen voor de mens!

In Portugal is het momenteel nog een uurtje vroeger dan hier, dus dat betekent automatisch een uurtje langer licht en dus ook een uurtje langer buiten! Een win-win situatie voor een kandidaat zoals ik waarbij een winterdepressie altijd op de loer ligt. Sowieso had ik het gevoel alsof de Portugezen zo’n 8 uur extra per dag hadden want ik had geen moment het gevoel dat de tijd voorbij vloog en kon echt van elke minuut genieten. Misschien komt het natuurlijk ook omdat je tijdens een vakantie niks moet terwijl je thuis natuurlijk altijd in een bepaald regime zit.

3. De Portugese keuken is een absolute pluspunt!

Echt, als je houdt van vis en vers dan zit je aan de Algarve gebakken! Wij hebben praktische elke dag vis gegeten, het ene nog lekkerder dan het andere. Zo vers uit zee en ’s avonds op ons bordje. Ook het fruit is gewoon om je vingers bij af te likken terwijl ik het hier toch vaak van een zozo niveau vind, zelfs bij de groenteboer. Natuurlijk is er niet alleen maar vis, ook de vleesliefhebbers komen goed aan hun trekken. Volgens mij is elke keuken er wel vertegenwoordigd maar wij zochten het toch vaak bij de authentieke Portugese restaurantjes.

Chef Antonio Carvoeiro Portugal

4. Strand en zee blijven enorm fascinerend!

Misschien juist omdat we er niet vaak komen want hier in het hoge noorden moet je of naar Schiermonnikoog of naar Noord-Holland. In beide gevallen doe je dat eigenlijk niet zo eventjes op een mooie zondagmiddag. In Portugal zit je aan de Atlantische Oceaan en gaan de golven flink tekeer. Een prachtig gezicht hoe die golven dan tegen de rotsen ter pletter slaan. Sowieso is de kust van Portugal geweldig om te zien. Mijn fototoestel draaide dan ook overuren!

Cap de St. Vicent Portugal

5. Een weekje zon in de winter is absoluut een aanrader!

Wie mij de afgelopen dagen al volgde op Instagram en Facebook zag dit natuurlijk wel al aankomen. Ja, we hebben er dubbel en dwars van genoten, zijn lekker verkleurd en vooral ik voel me weer mens. Voor ons was het de eerste keer dat we al in maart op vakantie gingen en dan ook nog naar een zonnige bestemming maar het is zeker iets wat ik voor volgend jaar in gedachten houd!

De komende tijd zal ik natuurlijk nog uitgebreid schrijven over Portugal en jullie overspoelen met de nodige foto’s!

 

12 comments

 1. Sabine

  Wat heeeerlijk!! Portugal lijkt mij eigenlijk ook wel een fantastisch land om te wonen. Al moet ik dan wel weer Portugees gaan leren haha 😛

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Portugal trekt ons ook zeker. Ik spreek wel wat Spaans maar dat is toch heel anders als het Portugees.

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  De energie straalt ervan af, ja ik zou ook wel willen in de wintertijd even weg naar de zon, maar ja. Ooit hoop ik dat te kunnen doen, wie weet wel helemaal overwinteren, hahahaha

  Prachtige foto’s heb ik in elk geval overal en nergens gezien 😀

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, overwinteren zie ik ook echt wel zitten. Zolang ik maar een fatsoenlijke internet verbinding heb, is het prima te doen.

   Beantwoorden

 3. ivonne

  Heerlijk om zo in het voorjaar een weekje te ontsnappen. Wij gingen vorig jaar een paar dagen in maart naar de Alto Minho en in november naar Lissabon. Hoe meer ik zie van Portugal, hoe fijner ik het land vind. Het eten vind ik, net als jij, super lekker!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, Portugal is ons goed bevallen. Ik wil ook echt meer van het land zien.

   Beantwoorden

 4. Saar

  Ik ben ook verkeerd geboren. Heerlijk ergens met wat strand en zon had ik toch wel zeer prettig gevonden!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog een voorkeur voor een bepaald land?

   Beantwoorden

 5. Saskia

  Oh heerlijk zeg! Ik ben zelf nooit in Portugal geweest, lijkt me wel tof om eens heen te gaan. Net als Spanje. Leuk artikel heb je ervan gemaakt 🙂

  Beantwoorden

 6. Marcella Molenaar

  Ik vond jouw foto’s al prachtig, maar je vakantie klinkt ook erg goed. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben in Portugal! Wij troffen in Andalusië in februari nog niet veel zon, maar als hij scheen, dan genoten we er volop van. Heerlijk opladen!

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Portugal staat op ons verlang-reis-lijstje 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.