Sint Anthonygasthuis Groningen

5 Tips om te ontspannen

Ik denk dat iedereen het wel herkent, soms heb je gewoon zo’n periode waarin je voor je gevoel alleen maar aan het rennen en vliegen bent. Continu het gevoel dat je van alles moet, dat iedereen iets van je wil en dat je een chronisch gebrek aan tijd hebt. Juist in zo’n periode is het enorm van belang om tijd vrij te maken om te ontspannen. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren en is voor iedereen ook weer compleet anders. Dit zijn mijn manieren om te ontspannen!

– Het lezen van een goed boek

lezen boeken

Winter of zomer, het maakt mij eigenlijk niet uit. Lezen is gewoon in elk seizoen heerlijk ontspannend. Op de bank onder mijn kleedje of in een stoel in de zon. Okay, het gevaar bestaat dat ik na een paar hoofdstukken in slaap val, maar ook dat hoort natuurlijk helemaal bij ontspanning en een momentje voor jezelf. Mijn motto is dan ook niet voor niks: ‘Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd’ en daar meen ik ook elk woord van.

Het lezen geeft mij zo enorm veel voldoening, maar brengt mij soms ook op andere plekken. Zo las ik tijdens onze vakantie aan de Costa del Sol het prachtige Toen het leven nog van ons was van Marian Izaguirre, een verhaal dat zich afspeelt in Madrid. Hoewel ik persoonlijk nog nooit in Madrid ben geweest, kreeg ik door het lezen van dit boek wel het gevoel alsof ik zelf door de straten van Madrid slenterde. Ik vind het dan ook heerlijk als een verhaal mij zo mee kan slepen.

– Wandelen in de natuur

De Heemtuin Muntendam natuurgebied wandelen

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik in mijn vrije tijd graag de natuur intrek. Ook de natuur weet mij in elk seizoen weer te verrassen, waarbij dan vooral de herfst en de lente mijn voorkeur genieten. De herfst vanwege de prachtige herfstkleuren en de lente als alles na een lange winterperiode weer tot bloei komt. Niet alleen kan ik hier enorm van genieten, het zorgt ook voor rust in het koppie.

Over het algemeen vind ik het heerlijk om steeds weer nieuwe gebieden te ontdekken, maar naar één gebied keer ik altijd met heel veel plezier terug en dat is De Heemtuin in Muntendam. Een ongerept natuurgebied waar je vrij kunt wandelen en waar ik nog steeds weer nieuwe plekjes ontdek.

– Een dagje wellness

Af en toe bezoek ik Bad Nieuweschans, oftewel Fontana, en geniet ik van een heerlijke dag vol ontspannende momenten. Heerlijk dobberen in het buitenbad met het liefst de zon op mijn snufferd. Of helemaal tot rust komen in de lavendelkamer of het badhuis. Dit alles gecombineerd met een heerlijke lunch zorgt er altijd voor dat ik na zo’n dagje weer helemaal ontspannen ben en het gevoel heb dat de accu weer helemaal is volgeladen.

Ook thuis maak ik soms van het douchen een extra momentje van ontspanning. Een lekker maskertje, een scrubje, echt van die redenen om even wat langer in de badkamer te blijven en op die manier je eigen wellness momentje te creëren.

– Een dagje alleen op pad

Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum Groningen

Soms vind ik het gewoon heerlijk om alleen op pad te gaan, even geen gezelschap om me heen, niemand om rekening mee te houden, maar gewoon me, myself and I. Zo ging ik vorig jaar bijvoorbeeld in mijn uppie naar Het Openluchtmuseum Het Hogeland in Warffum en liet ik mij terugvoeren in de tijd. Natuurlijk is het ook leuk om zoiets samen met iemand te doen, maar soms vind ik het wel net zo lekker om dit alleen te ontdekken.

Sint Anthonygasthuis Groningen

Datzelfde geldt voor het maken van een stadswandeling. Zo ging ik onlangs naar Groningen met het doel om street art te spotten en een paar hofjes te bekijken. Ik geniet er dan ook dubbel en dwars van om lekker op mijn dooie gemak door de stad te slenteren, rustig rond te kunnen kijken en uitgebreid foto’s te maken. Ook na zo’n dagje kom ik altijd volledig ontspannen weer thuis met het idee dat ik dit echt vaker moet gaan doen.

– Vaker offline zijn

Even geen Instagram, Facebook, WhatsAAP of welke app dan ook. Ik merk dat ik de laatste tijd weliswaar een stuk minder online ben, maar toch is het nog steeds lastig om een volledige dag offline door te brengen. Doordat ik minder online ben, heb ik weer meer tijd om lekker te lezen of ook om weer eens een film te kijken zonder dat ik om het half uur toch even op mijn telefoon spiek. Het zorgt voor minder prikkels en minder prikkels zorgt voor meer rust en meer rust geeft ontspanning. Een win-win situatie dat mij in ieder geval een ontspannend gevoel bezorgt.

Ga jij weleens een dagje alleen op pad?

18 comments

 1. Chantal

  Wat een leuke, originele tips. Ik ga zelf nooit een dagje alleen op pad. Dat is moeilijk te combineren met 2 kinderen, een man, eigen onderneming en vaste baan. Maar de dagjes welness of een goed boek lezen maken ook veel goed!

  Beantwoorden

 2. lodi

  Een dag alleen op pad niet, maar ik loop elke dag een half uur een wandeling en dat ontspant me ook heel erg. Ik dacht altijd, dat ik er geen tijd voor had, maar merk dat na dat half uur ik weer energie voor tien heb. Maar ook lekker lezen, vind ik fijn. Jouw foto hier naast doet me vermoeden dat jij heerlijk kan ontspannen.:)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Haha, dat was in Oostenrijk en was idd erg genieten en super relax. Thuis lukt me dat een stuk minder

   Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  wandelen en off line zijn , zijn voor mij de beste manieren, en dals ik dan eenmaal een beetje begin te ontspannen, dan is het tijd voor een goed boek!

  Beantwoorden

 4. Nana

  Leuke tips. En ja hoor, ik ga geregeld alleen op pad. Kan ook eens deugd doen om met niemand rekening te hoeven houden. 😉

  Beantwoorden

 5. Manon

  Ja, ik ga weleens een dagje alleen op pad. Voor mijn blog ga ik vaak op zoek naar hotspots in steden en juist in je eentje kun je dan lekker echt doen wat je zelf wil.

  Beantwoorden

 6. Amy

  Wandelen en lezen zijn voor mij ook echt manieren om even te ontspannen. Offline zijn blijf ik moeilijk vinden, maar als ik actief met iets bezig ben dan lukt het vaak wel.

  Beantwoorden

 7. Reisblog Manon

  Heerlijk om te ontspannen, ik vind fotograferen ook een ontspannen moment

  Beantwoorden

 8. Lizette

  Wat een fijne tips. Vooral even offline zijn vind ik heerlijk ontspannend. Er alleen op uit trekken doe ik tegenwoordig niet meer zo vaak, maar ook dat is een super manker om tot rust te komen. Of lekker lang alleen in bad liggen.

  Beantwoorden

 9. Daniëlle

  Wat een goede tips. Het lezen van een goed boek doe ik veel te weinig.

  Beantwoorden

 10. karin

  Je hebt helemaal gelijk; even wandelen in de natuur en alle stress valt van je af!

  Beantwoorden

 11. Morgaine

  Ik ging niet anders dan alleen op pad, nu vaker samen, hahahaha niet zo gek natuurlijk, maar het zit er wel hoor, toch smaken die verschillen, en de fotografie die net even anders is, kortom, het alleen op pad gaan en ontdekken, komt ook weer aan bod mettertijd.

  De welness, die moet er weer even in komen 😉

  X

  Beantwoorden

 12. Sandra

  Ik ga eigenlijk nooit echt alleen op pad, maar ga dat wel eens proberen.
  In de zomer hou ik enorm om met een boek en een drankje op het terras te zitten

  Beantwoorden

 13. Mariëlle

  Ik doe dit regelmatig! En vind het heerlijk! Ook het welness momentje in eigen badkamer of het lekker een middagje naar de sauna zorgen ervoor dat ik mijn batterij weer helemaal oplaad. En inderdaad soms even lekker de telefoon weg en een goed boek lezen op de ereader. I love it!

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Heerlijk! Deze dingen doe ik ook altijd zeker om te ontspannen 🙂

  Beantwoorden

 15. Balou

  Een dagje wellness vind ik heerlijk?

  Beantwoorden

 16. Melanie Hoogvliet

  Ik ben echt zo ontzettend slecht in ontspannen mijn hoofd staat echt nooit stil! Maar ik lees zeker erg graag een goed boek ik ben nou eenmaal dol op lezen.

  Beantwoorden

 17. Linne

  Dagje wellness en even offline gaan probeer ik ook vaak toe te passen en mij doet het altijd goed! Leuke tips

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.