Grossglockner Oostenrijk reisweetjes

5 leuke reisweetjes over mij

Een tijdje geleden deelde ik al eens 10 leuke reisweetjes over mijzelf maar er valt nog veel meer te vertellen! Vandaag deel ik dan nog eens vijf reisweetjes met jullie! Ik ben benieuwd of jullie deze al hadden zien aankomen of dat ik jullie toch nog weer heb verrast!

Een zonvakantie prima maar strand bakken is niks voor mij

In maart en oktober kozen we dit jaar met Portugal en Spanje bewust voor een zonvakantie. Heerlijk om zo vroeg in het jaar al de zon op je snufferd te voelen en ook in oktober was het echt genieten. Toch kom je mij praktisch niet op het strand tegen. Althans, niet wat betreft het echte zonnebadenwerk. Als je mij op het strand ziet, dan ben ik druk met het fotograferen van de golven of de zonsondergang- of opkomst. Een paar uur bakken in de zon? Mij niet gezien!

Cap de St. Vicent Portugal

Mijn favoriete Belgische stad is Brugge

Lekker cliché en super toeristisch natuurlijk. Toch blijft Brugge een enorme aantrekkingskracht op mij uitoefenen. Als mijn vriend zou zeggen, kom Wan, we gaan dit weekend naar Brugge, dan zit ik zo weer in de auto. Ondanks dat ik er dus al tig keren ben geweest, ontdek ik nog steeds weer nieuwe plekjes maar vind ik het ook heerlijk om al die bekende plekjes weer terug te zien!

Brugge

Niet meer op reis zonder mijn badeendjes

Ik weet het, het is begonnen als een grap. Of eigenlijk, ik zag het in het boek Reisfotografie van Laura Vink en besloot spontaan om ook een paar badeendjes aan te schaffen. Hun eerste reis was vorig jaar juni naar Zweden en sindsdien hebben ze al heel wat leuke uitstapjes gemaakt naar onder andere Oostenrijk, België, Portugal en Spanje. Natuurlijk word ik altijd door mijn vriend uitgelachen als ik ze weer tevoorschijn haal maar goed, het levert ons ook altijd wel leuke gesprekken met wildvreemden op!

Hotton Ardennen

Vakantie in Nederland is niet mijn ding

Op de één of andere manier geeft Nederland mij geen vakantiegevoel ondanks dat er natuurlijk genoeg mooie plekken in ons eigen landje te vinden zijn. Een weekendje in eigen land vind ik prima, vooral de waddeneilanden hebben dan mijn voorkeur. Of Zuid-Limburg waar we afgelopen april een weekendje waren. Maar een week in eigen land? Nee, dat zie ik mijzelf nog niet zo snel doen. Dan ga ik toch liever naar België of Duitsland.

Epen Zuid-Limburg

Ik geniet enorm van een mooie autoroute

En dan bedoel ik natuurlijk niet het scheuren over de snelweg, hoewel je dan ook soms langs mooie plekken komt. Nee, ik heb het dan over bijvoorbeeld de Grossglockner of de Silvretta Hochalmstrasse of de Timmelsjoch. Stuk voor stuk prachtige autoroutes in Oostenrijk. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat ik het autorijden zelf overlaat aan mijn vriend en dat ik er als een echte Japanse toerist naast zit te genieten. Camera in de aanslag en maar kijken naar een geschikt plekje om even te stoppen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Grossglockner Oostenrijk reisweetjes

Wil je nog iets weten over mij en mijn vakanties? Vraag het dan gerust!

 

20 comments

 1. Debbythechocoholic

  Wat leuk die badeentjes! Ik vind zo’n soort foto’s wel leuk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb inmiddels heel wat van dat soort foto’s, zal er binnenkort eens een volledige artikel aan wijden.

   Beantwoorden

 2. Bryan

  Brugge is inderdaad schitterend! Ook mijn favoriete stad in België. Al kont Gent wel in de buurt!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gent ben ik ooit wel een middagje geweest maar toen stond de hele binnenstad zowat in de steigers. Daar moet ik nog echt eens naar terug.

   Beantwoorden

 3. Sylvia

  Leuk idee die badeendjes! Die ga ik ook kopen..so cute..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb deze twee gewoon bij de Action gekocht.

   Beantwoorden

 4. Patricia

  Ik vind vakantie in eigen land stiekem ook nooit echt zo boeiend. Op één of andere manier zijn de landen om ons heen al zoveel boeiender als je er binnen rijdt en is het fijn om het echte vakantiegevoel op te wekken door ook echt in een ander land te verblijven 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat ben ik helemaal met je eens! Natuurlijk heeft Nederland ontzettend veel mooie steden en prachtige streken maar het geeft me gewoon geen vakantiegevoel. Dat krijg ik ook pas als ik de grens overrijd.

   Beantwoorden

 5. Bianca

  Ah Brugge die schone ^^ Zo vlakbij voor mij en toch kom ik er zelden.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Serieus? Ik denk dat als ik dichterbij zou wonen dat ik er regelmatig even door heen zou slenteren.

   Beantwoorden

 6. Amelie

  Gek genoeg ben ik nog maar 1 keer in Brugge geweest, en dat als Belg! Ik kan ook zo hard genieten van autoroutes, wat een uitzichten altijd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Woon je toevallig in de Ardennen? Dat vind ik echt een prachtig gebied.

   Beantwoorden

 7. querine

  ik ben nog nooit in brugge geweest maar heb je een lijstje voor ons met hotspots als ik er wel een keer heen ga?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik zal er binnenkort een artikel aan wijden! Met zowel de bezienswaardigheden als de leuke adresjes om wat te eten en te drinken.

   Beantwoorden

 8. Me over ME

  Heerlijk om in eigen land op vakantie te gaan. Zowel op het Arabisch Schiereiland, al bijna 15 jaar mijn thuis, als in Nederland. Ik kom op plekken waar ik nooit naartoe was gegaan als ik geen toerist in eigen land zou zijn. Nooit geweten dat Nederland zo mooi was. En dan die gezellige terrasjescultuur!

  Beantwoorden

 9. amylia

  Al bij je eerste weetje was ik helemaal mee, dagen lang op strand niksen is ook niets voor mij!

  Beantwoorden

 10. Mieke

  Die eendjes zijn zo schattig! Ik houd erg van mooi weer op vakantie maar een echte strandvakantie is ook niets voor mij. Ik houd vooral van de zon op een terrasje op citytrip en helemaal super is het als het hotel ook een zwembad heeft om eventjes te loungen in de zon vooraleer op pad te gaan 🙂 Tja, ik ben een echt stadsmeisje.

  Beantwoorden

 11. Sabine

  Leuke weetjes! De eerste same here. Verveel me al na 5 minuten 😛 Echt tof die badeendjes trouwens 😀

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Leuke weetjes. Standbakken is ook niet voor mij hihi. Echter heb ik een man die dit wel fijn vind. Zo doen we altijd 50-50 op vakantie als compromis.

  Beantwoorden

 13. Marcella

  Leuke weetjes! Ook ik vind het heerlijk om dr kou te ontvluchten en de zon op te zoeken! Ik was de afgelopen jaren in januari en februari in Valencia en Sevilla. Komende februari hoop ik naar de Algarve te gaan. Jouw foto’s van Oostenrijk doen me realiseren dat ik echt heel graag terug wil naar dat fijne land!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.