Bichlbach badeendjes

10 reisweetjes over mij

Reizen, schrijven over reizen en bij anderen lezen over reizen heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Dus toen ik bij Marcella het artikel 25 reisweetjes las, wist ik direct dat ik dit ook met jullie wilde delen! Niet direct alle 25 hoor, maar gewoon 10 om mee te beginnen!

Sommigen zullen jullie misschien al weten, anders zijn misschien compleet nieuw. Benieuwd? Ik zet ze voor je op een rijtje!

1

Ik was 14 toen we voor het eerst naar het buitenland op vakantie gingen. Helemaal naar het Duitse Gieselwerder, toch algauw een uurtje of 4 rijden met auto en caravan!

2

Na een aantal jaren Duitsland wilde ik eigenlijk niet meer met mijn ouders mee op vakantie. Tot dat ze besloten om naar Denemarken te gaan. Dat werd dus het tweede land waar ik naar toe ben geweest.

3

Het derde land werd Spanje en wel heel cliché Salou. Samen met een vriendin in zo’n ellenlange busreis van 24 uur.

4

Barcelona werd daardoor dus de eerste grote wereldstad die ik bezocht. Inmiddels ben ik in totaal 4x in deze stad geweest. De laatste keer was in 2012 met vrienden en toen hadden we helaas totaal geen geluk met het weer. Vier dagen met alleen maar regen, regen en nog eens regen en dat eind april!

5

Eiffeltoren, plekken
Parijs (mei 2010)

Na Barcelona kwam al snel Parijs en ja, deze stad heeft toch wel mijn hart gestolen. Prachtige gebouwen, die sfeer… alles klopt gewoon. De teller staat op 5 maar ik zou er zo weer naar toe willen!

6

Mijn allereerste vliegreis maakte ik in 1998 en direct buiten Europa en wel naar Canada waar we met een camper rondreisden door British Columbia en Alberta.

7

Oostenrijk reisweetjes
Tirol, september/oktober 2015

In 2004 liet mijn vriend mij kennismaken met Oostenrijk en boy, sindsdien ben ik helemaal gek op dit prachtige Alpenland. Niet voor niks zeg ik weleens gekscherend, een jaar geen Oostenrijk, is een jaar niet geleefd. Pfff, dit jaar slaan we voor het eerst in jaren over! Drama all over the place…

8

Ik bezocht tot nu toe in totaal 19 landen: België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Italië, Hongarije, Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Luxemburg, Canada, Amerika, Engeland, Ierland, Schotland en Zwitserland. En ja, ik ben eigenlijk zelf ook wel benieuwd welk land nummer 20 gaat worden!

9

Brugge

Steden als Brugge, Berlijn, Parijs, Barcelona en Praag hebben één ding met elkaar gemeen: ik bezocht ze allemaal 3x of vaker en dat is best wel uniek voor ons doen!

10

huisje Munkfors

Ons mooiste vakantiehuis stond in het Zweedse Munkfors waar we vorig jaar juni een week zijn geweest. Een heerlijk huis waarvan ik het echt jammer vind dat het in een regio is die ons eigenlijk tegenviel.

Wat wil je nog meer van mij weten op reisgebied? Vraag het mij gerust!

 

 

23 comments

 1. Thomas

  Leuk artikel en je hebt al mooie steden gezien. Zelf vond ik Brugge en Barcelona erg geslaagd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Brugge vind ik ook altijd erg leuk, ik blijf daar steeds weer nieuwe dingen ontdekken.

   Beantwoorden

 2. Kimberley

  Zo je bent op mooiei plekjes geweest zeg! Leuk hoor. Nu nog eens een reisje naar de Efteling 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat zou ik eigenlijk gewoon eens in moeten plannen!

   Beantwoorden

 3. felice

  Het is aan je te merken dat je dol op reizen bent! De laatste jaren reis ik wat minder, maar ik vind het ook heerlijk

  Beantwoorden

 4. Kristof

  Mooi lijstje! Staan zeker een paar dingen op die ik ook nog wil doen. We hebben wel al één ding gemeen: Ik ben ook al 4x in Barcelona en 5x in Parijs geweest 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Grappig dat je net zo vaak in Barcelona en Parijs bent geweest!

   Beantwoorden

 5. Anne - Ditisanne.nl

  Leuke lijst!! Oostenrijk is echt een fantastisch land inderdaad! De laatste jaren kom ik er eigenlijk alleen voor de wintersport maar in de zomer is het net zo mooi!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Tijdens de winter ben ik er dus nog nooit geweest. Willen we nog wel hoor.

   Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Leuke plekken heb je allemaal bezocht. Mooi overzicht!

  Beantwoorden

 7. Tineke Koning

  Wat leuk om te lezen. Zo te zien heb jij ook al wel wat landen bezocht. Als je het leuk vind om mede reisbloggers te ontmoeten, wij hebben een facebook account: Reisbloggers

  Beantwoorden

 8. Amy

  Wat heb je al veel mooie steden en landen gezien! Gaaf ook dat Canada in je lijstje staat, daar ben ik zo benieuwd naar!

  Beantwoorden

 9. Dyonne Bakker

  Leuke plekjes heb je al bezocht! Ik herken die vakantie naar Spanje. Ik ging toen naar Blanes in een busreis van 24 uur haha. Iets wat ik nu echt niet meer zou doen.

  Beantwoorden

 10. Bouchra

  Mooie landen maar Oostenrijk trekt mij helemaal niet. Andere plaatsen wel!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Puur voor mijn nieuwsgierigheid, waarom trekt Oostenrijk je niet?

   Beantwoorden

 11. Morgaine

  Leuk! Vragen aan jou heb ik niet, mijn eerste grote reis was toen ik 9 was, naar Tenerife met mijn oma, op naar mijn oud tante, die woonde daar, zwembad in de achtertuin, hahaha Daarna met 11, oostenrijk, drielandenpunt, Italië, Zwitserland en verblijf dus in Oostenrijk: Pfunds.

  Luxemburg met mijn nu ex man, toen net verkering.

  Daarna veel in nederland zelf, en 1x in Duitsland in een toen nog Gran Dorado park, weet niet eens meer waar en hoe dat heet, zou ik thuis in album moeten kijken.

  Spanje in 2008, Santa Susanna, Costa brava.

  Nu Amersfoort, lol 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Juist van jou had ik wel een vraag verwacht!

   Beantwoorden

 12. Sabine

  Leuke weetjes! Ik ging ook vrij laat voor het eerst naar het buitenland. We gingen altijd met de caravan op vakantie naar Nederland maar vanaf mijn 12e of 13e denk ik gingen we naar Frankrijk. Ik vloog voor het eerst toen ik 17 was volgens mij.

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Leuk om te lezen! Toevallig staat zo’n soort artikel ook nog in de wachtrij bij mij 🙂
  Juist een beetje out of the box, aangezien ik niet zo vaak reis.

  Beantwoorden

 14. Sheila

  Leuk om dit lijstje zo te lezen. Brugge vind ik ook geweldig, al heb ik meer met Gent. Met Berlijn heb ik dan weer niets, grappig genoeg. Ik ben meer een Londen girl 🙂

  Beantwoorden

 15. Saskia

  Al met al een mooi lijst met bezochte steden/landen.
  Leuke tag ook, Ik ga ‘m denkelijk ook ooit eens vullen.

  Beantwoorden

 16. Marcella

  Ik moest ‘m nog steeds lezen, was gewoon benieuwd natuurlijk! Je hebt best veel landen bezocht, leuk! Mijn volgende onbekende bestemming wordt nummer 30, dus daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik denk dat het best wel eens Portugal kan worden, al wil ik stiekem ook wel weer eens buiten Europa reizen 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Portugal kan ik je echt aanraden! Ik ben ook benieuwd wat het bij ons gaat worden hoor!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.