De Zondagse Drie… (33)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Mijn eerste werkweek na Wismar zit er alweer op en is eigenlijk best wel snel voorbij gegaan maar toch verlangde ik op donderdagavond ook wel alweer naar het weekend. Apart toch, net een dikke week vrij geweest en dan toch alweer zin hebben in het weekend. Maar ach, aan de andere kant, heeft niet iedereen dat?

Maar goed, waar zullen we het vandaag eens over gaan hebben? De 33e zondag op rij dat ik dit dus alweer doe en nog steeds heb ik er zelf lol in en heb ik er totaal geen moeite mee om iets te bedenken om deze blog mee te vullen. Zo dus ook niet deze keer!

Ik heb namelijk een enorme tic met getallen! Zo weet ik van mijn werk een heleboel relatienummers uit mijn hoofd, zo ratel ik je ook zo mijn BSN-nummer op en voer ik blindelings het nummer van mijn biebpasje in als ik boeken wil verlengen of reserveren. Kortom, ik heb een tic! Maar hoe kom ik er zo ineens bij om dit met jullie te delen? Heel simpel eigenlijk.

Dit is dus de 33e editie van de Zondagse Drie… Valt het kwartje al?

33… oftewel het startnummer van Max Verstappen!

max zondagse
Max in actie tijdens de trainingen van de GP van China (bron: Scuderio Toro Rosso)

Ja jongens, daar is mijn favoriete formule 1 coureur weer! Iedere keer als dit getal ergens verschijnt; 33 nieuwe mailtjes, 33% van mijn batterij, 33 in een kenteken en ik denk onmiddellijk aan Verstappen! Als jullie dit lezen, heeft Verstappen waarschijnlijk de GP van China er alweer op zitten en ben ik hopelijk de rest van de dag helemaal heppie de peppie met zijn geweldige resultaat. Zo niet, nou ja, dan is het even balen maar is mijn dag ook zeker niet naar de knoppen hoor!

46… oftewel het startnummer van de grootste Motogp coureur ooit, Valentino Rossi!

Rossi in actie tijdens de motogp race in Austin (bron: Yamaha)
Rossi in actie tijdens de motogp race in Austin (bron: Yamaha)

Nog zo’n nummer die bij mij direct een belletje doet rinkelen en ik direct associeer met mijn andere sportheld, Valentino Rossi. Deze flamboyante Italiaan die als Mickey Mouse klinkt als je hem hoort spreken, is al jaren de reden dat ik op het puntje van mijn stoel de verrichtingen van de motorcoureurs volg.

74… oftewel mijn geboortejaar!

Abba wint in 1974 het Songfestival (bron: ANP)
Abba wint in 1974 het Songfestival (bron: ANP)

Hoewel ik mij natuurlijk absoluut niks kan herinneren van het jaar 1974, is het natuurlijk wel het begin van mijn grote ontdekkingsreis op deze wereldbol. Alweer 42 jaartjes lang draai ik mee en hoewel ik me soms, nee eigenlijk continu, verbaas over het feit dat ik de 42 al heb aangetikt, doet het getal 74 mij direct weer beseffen dat het toch zo is. Maar om de wat oudere lezers van mijn blog niet de pijnlijke nederlaag van het Nederlands Elftal op het WK tegen Duitsland onder de neus te wrijven, sluiten we deze blog af met een vrolijke noot. In 1974 won ABBA namelijk het Songfestival met het nummer Waterloo.

De grote hamvraag van vandaag is dan ook: Gaat Douwe Bob straks voor Nederland het Songfestival winnen?

5 comments

 1. Marion

  Jaaa, nog een half uurtje, dan gaan we weer! Heerlijk. Het is zo genieten nu Max meerijdt. Douwe het songfestival winnen? Ik vrees van niet.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ik zit het te bescheuren hier, nee Wanda, dat getal zei mij niets, behalve 3, en dan in spirituele of magische zin, maar daar doe jij niet aan, dus nee! hahahahaha Het is Max! Weet ik dat ook weer, of ik dat ga onthouden weet ik niet, maar ik ben vandaag even wijzer 😉

  Ja, 74, toen ging ik al richting de 2 jaar oud, lol.. .maar dit weet ik ook niet meer natuurlijk, mijn getal is dan ook 71. 😉 En het getal 3 en 13 en 8… maar goed, ik zal je besparen waarom, hahaha

  Geniet vandaag van alle sportieve tv!

  X

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Haha 33 van Max, nee ik had geen enkel idee haha. Ik kan even niet meteen een getal bedenken, ja misschien 31 en 85 🙂

  Beantwoorden

 4. Saar

  Ik vind het liedje van Douwe wel leuk maar of het ook wint?! Leuk blogje!

  Beantwoorden

 5. LJ

  In mijn geboortejaar won België het Eurosong… weliswaar de Walen maar dan is het ook een klein beetje onze overwinning 🙂 En het was het jaar waarin België verder raakte dan ooit op het WK voetbal namelijk vierde… 86 was dus een prachtig jaar 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.