Reizen: 5 feitjes over mijzelf

Reizen, op vakantie gaan… what’s in a name. Feit is dat ik graag van huis ga om nieuwe streken te ontdekken, om me helemaal onder te dompelen in een nieuwe stad en ook graag bepaalde plekken met veel plezier nog eens bezoek. Ondanks dat ik best wel veel deel op mijn blog en regelmatig over onze uitstapjes schrijf, is natuurlijk nog lang niet alles in deze categorie verteld.

Vandaag deel ik dan ook 5 reisfeitjes met jullie en ben ik benieuwd of je ze wel zag aankomen of dat ik je toch nog heb weten te verrassen!

1. All inclusive trekt me totaal niet…

Waar sommige collega’s dit helemaal te gek vinden, trekt het mij totaal niet om in één of andere groot resort terecht te komen waar ik de hele dag door kan eten en drinken. Sowieso trekt me die mensenmassa niet zo maar los daarvan ga ik er ook vele malen liever zelf op uit dan dat ik ergens het gevoel heb verplicht op het resort te moeten gaan eten omdat we er tenslotte al voor hebben betaald. Daarbij komt ook nog eens dat ik het gevoel heb dat er buiten dat soort resorts over het algemeen weinig te zien is, dus nee, ik denk dat deze branche weinig aan mij zal verdienen.

Balatonmeer reizen
Dineren aan het Balatonmeer (Hongarije, juni 2014)

2. Liever 3 keer een week dan 1 keer 3 weken…

Klinkt gek, toch? Maar het is wel zo, als ik echt zou moeten kiezen tussen 3 keer een weekje weg of slechts 1 keer 3 weken achtereen weg, dan kies ik toch voor de eerste optie. Natuurlijk weet ik ook wel dat als je voor 3 weken gaat dat je dan ook een wat verder gelegen bestemming kunt kiezen maar geloof mij, de gedachte dat ik een heel jaar moet teren op slechts die 3 weekjes vrij… pfff met hoofdletters! Ik kan er soms echt naar snakken om even uit de dagelijkse sleur te breken en verheug me nu dan ook al ontzettend op onze uitstapje begin april.

Namen Reizen
Namen in België (september 2014)

3. Camping is prima maar dan wel in een stacaravan…

Een camping geeft je zeker het vakantiegevoel, vooral omdat zo’n camping vaak wel in een toeristische omgeving ligt en je er vaak niet alleen verblijft maar kamperen in de zin van bivakkeren in een tentje of in een toercaravan, dat is nu niet bepaald mijn ding. Ik wil gewoon kunnen beschikken over mijn eigen badkamer en niet bij het toiletgebouw aan komen dat net de schoonmaakploeg bezig is waardoor ik moet wachten of dat, zoals in het voorseizoen blijkbaar gebruikelijk is, mannen en vrouwen gebruik maken van hetzelfde toiletgebouw. Nee, sorry, er zijn grenzen aan wat ik versta onder mijn vakantiegevoel. Stacaravan vind ik wat dat betreft dan ook een prima alternatief.

camping Le Gran Large reizen
Camping Le Gran Large in Les Pieux (Normandië, juni 2015)

4. Ik hoef niet zo nodig buiten Europa op vakantie…

Natuurlijk trekken landen als Australië, Canada en delen van Amerika mij heus wel maar tegelijkertijd hoef ik er ook niet zo nodig heen. Het zijn wat mij betreft geen bestemmingen waar je slechts 2 weken voor uittrekt, dus dat maakt het in ons geval ook al direct een stuk lastiger, vervolgens zie ook punt 2, en als ik dan ook nog eens het bijbehorende prijskaartje in ogenschouw neem, dan bedenk ik me iedere keer weer dat er nog genoeg hele mooie plekken in Europa zijn te ontdekken. Ooit ben ik wel in Canada (Alberta & British Columbia) en Amerika (New York & Florida) geweest en ergens zou ik best een keertje terug willen maar of het er ook echt van zal gaan komen? Voorlopig ben ik echt nog niet klaar met Europa!

Wenen reizen
De Hofburg in Wenen (Oostenrijk, juni 2014)

5. Ik vind vliegen eigenlijk best wel saai…

Soms ontkom je er niet aan maar toch ga ik vele malen liever met de auto op vakantie dan dat ik het vliegtuig pak. Ten eerste vind ik het al een heel gedoe, online inchecken, wel/niet extra bagage bijboeken, transfer naar en van de accommodatie naar het vliegveld en vice versa, de tijden die je zelf vaak niet kunt kiezen, tel daar nog eens bij op dat ik het gewoon vreselijk saai vind als je eenmaal in de lucht bent, omdat er simpelweg gewoon niks te zien is dan wat wolken. Nee, dan de auto… gewoon zelf je tijd bepalen, geen gedoe of je alles wel mee kunt nemen, onderweg stoppen wanneer je wilt, even wat eten bij een Raststätte en ondertussen de omgeving steeds wat meer zien te veranderen. Heerlijk!

Nou, welk reisfeitje wil jij met mij delen?

26 comments

 1. Sabine

  Nummer 1 en 3 deel ik compleet! Ben nog nooit in een all-inlcusive geweest en zal er ook niet in komen tenzij iemand anders met wie ik reis dat echt per se wil… Niet alleen omdat al die mensen me superirritant lijken, maar ook omdat je daarmee de mensen die al rijk genoeg zijn nog rijker maakt. Beter in een kleine B&B of hostelletje gerunt door een simpele familie. Veel goedkoper en hebben zij weer een paar dagen eten. Nummer 3: ik houd niet zo van kamperen, doe het soms wel in een tent. Maar zeker niet mijn favoriet. Vroeger met mijn ouders ging ik altijd in een caravan en daarna stacaravan.
  Vliegen vind ik een beetje eng, maar tegenwoordig kan ik best goed slapen in het vliegtuig gelukkig. Dan gaat de tijd lekker snel!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Als kind gingen we altijd kamperen, mijn ouders in de toercaravan en ik met zo’n iglotentje ernaast. Totaal geen problemen mee, maar nu… nee, je doet me daar echt geen plezier meer mee!

   Beantwoorden

 2. Elaintje

  Grappig, een week vakantie voelt voor mij juist niet als vakantie. Daarvoor moet ik echt minimaal 3 weken weg zijn en het liefste tussen de 4 en 6 weken, maar dat laatste kan helaas niet. Ik ga liever verder weg naar niet westerse culturen. De reis is wel duurder, maar het land zelf niet. En het is vooral volledig anders dan hier.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Sowieso is 3 weken weg voor ons lastig gezien het werk van vriendlief. Maar een weekje vakantie geeft mij net zo’n vakantiegevoel als 3 weken weg, natuurlijk zou ik best 3 weken weg willen maar ik zou dat echt niet willen als ik de rest van het jaar gewoon zou moeten werken, dat trek ik gewoon niet joh…

   Beantwoorden

 3. Patricia

  1 en 3. All inclusive trekt mij ook niet. Ik hou daar niet van. En 3, ik hou niet van camperen. Op vakantie slaap ik in een hotel, appartement of een huisje.

  Beantwoorden

 4. Wendy

  Leuk om te lezen. In sommige van je feiten kan ik me wel vinden, bij andere ben ik toch weer heel anders. All Inclusive hebben wij tijdens onze laatste vakantie gedaan en dat vond ik stiekem toch ook wel erg lekker. Niet voor elke vakantie, maar zo af en toe.
  Ik ga ook liever 3x korter dan 1x heel lang op vakantie. En op de camping in een stacaravan: JA! Al hebben wij sinds afgelopen zomer toch een sleurhut. Mijn vriend wilde dat toch graag ook eens proberen en oké, vooruit.. we proberen het.
  Wat betreft buiten Europa: ja en nee. Er zijn wel wat landen buiten Europa waar ik héél graag heen wil, maar anderzijds is er binnen Europa ook zoveel moois te zien, dat MOETEN ook zo overdreven voelt.
  En die laatste: met auto rijden zie je inderdaad wel veel meer, maar dat vliegen had ook wel iets. Komt misschien omdat het voor mij nog vrij nieuw is en daardoor ook nog interessant?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb ook niet zo de drang dat ik echt bepaalde landen buiten Europa gezien moet hebben hoor. Natuurlijk wil ik best naar landen als Australië en Canada, maar als het er niet van komt, dan is er echt geen man over boord. Het is echt geen moeten voor mij en net wat je zelf ook zegt, er zijn nog zoveel mooie plekken in Europa om te ontdekken!
   Vliegen vind ik voor bepaalde bestemmingen echt een uitkomst, zo gingen we 3 jaar geleden naar Spanje en dat was natuurlijk ideaal. In nog geen 3 uurtjes ben je op de plek van bestemming maar toch gaat mijn voorkeur uit naar de auto…

   Beantwoorden

 5. ~ Inge ~

  – All inclusive is voor mij “uit den boze”!! Ik gruw daarvan! Ik ga graag mijn eigen gang en ik bepaal zelf wel waar ik eet en wat ik eet! Daarnaast zijn dat vaak hele drukke resorts en daar hou ik ook niet van, vakantie is voor mij rust en wil ik geen mensen massa om mij heen!
  – Ik ga ook liever een paar keer per jaar op vakantie, niets plannen maar gewoon bekijken wanneer het uitkomt en wanneer ik eraan toe ben, en dan zien waar we naar toe kunnen gaan. Alleen met een eigen zaak is sowieso op vakantie gaan best een moeilijk item!
  – Camping, ik gruw daar eigenlijk van…veel te primitief! Stacaravan, verschrikkelijk…heb daar een 3 kwart jaar in moeten wonen, nooit meer!! Vorig jaar wel voor het eerst met een tentje wezen trekken, maar toen hebben we alleen overnacht op hele rustige campings en als het mooi weer was, verder veelal overnacht in hotels ed…dat is weer het voordeel als je niets boekt vantevoren, je trekt je eigen plan…heerlijk!
  – Op vakantie gaan maakt mij niet uit waarheen, binnen/buiten europa…beiden goed!
  – Vliegen doe ik te weinig en vind ik het daarom misschien (nog) wel leuk. Maar vervoer vind ik ook niet zo belangrijk, maar het liefst met auto…wederom dan heb je alles in eigen hand!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk dat je zo uitgebreid mijn punten hebt beantwoordt!

   Beantwoorden

 6. Deborah

  Wat leuk om deze feitjes van je te lezen. Sommige had ik al wel verwacht en deel ik zelfs met je.
  Wat All In betreft… Het hangt van je vakantie bestemming af. Na alles wat wij hebben mee gemaakt (en een hoop stress achteraf) was het heerlijk om even helemaal niks te hoeven en alleen maar te genieten van het heerlijke klimaat van het land. Verder hoefde ik het land niet te zien. Maar op je wenken bediend worden en kunnen eten en drinken wanneer je wilt voelde voor mij als een prima week letterlijk bijtanken.

  En tja, dat kamperen haha. Nee ook niets voor mij. Stacaravan is nog tot daar aan toe. Verder houd het op. Ik wil verwend worden wanneer ik met vakantie ben. Niet druk hoeven maken over eten en schoonmaken van het eea. Liever drie keer een week weg dan één keer drie weken. Mee eens!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   In zo’n geval kan ik me het inderdaad wel voorstellen dat all in even heerlijk is, gewoon even helemaal niks.

   Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Heel leuk om te weten hoe en wat. Ik hou niet van camping. Wel hotel of bungalow. Camping benauwd me. Zo dicht bij elkaar op de lip. Vakantie moet wel leuk blijven. Vaak is altijd wel van te voren stress. Wij zijn heel lang niet meer op vakantie geweest. Ik mist het wel. Ik heb ook dier in huis. Ik ga niet door ander laten verzorgen. Dan blijft liever in Nederland. Gewoon af en toe dagje eruit. Het is ook leuk om te doen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met dieren is het inderdaad altijd wel lastig, gelukkig wil mijn schoonvader onze kat wel verzorgen en anders is altijd mijn moeder nog in de buurt. Dat is ook de reden dat we geen hond nemen, juist omdat je zo’n beestje moeilijker bij iemand anders kunt achterlaten en meenemen is ook vaak lastig. Dagjes weg in eigen land is natuurlijk ook altijd leuk!

   Beantwoorden

 8. Yvonne

  Bij 1, 2 en 3 dacht ik: heej, wij lijken veel op elkaar. Ik kan het niet meer eens zijn op die punten. Bij 4 en 5 dacht ik: heej, we zijn heel anders dan elkaar. Ik ga heel graag buiten Europa op reis, maar heb dan ook in de zomer 5 weken vrij (sta voor de klas) en vliegen vind ik geweldig, maar vooral omdat ik het nog steeds zo bijzonder vindt, ook al heb ik het al minstens 50(?) keer gedaan. 🙂 Je stapt in en een paar uur later ben je in een compleet andere wereld. Zo maf. Maar idd, het is een heel gedoe en snap dat je dan vaker voor de auto kiest.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   5 weken vrij…. zou het heel graag willen maar dat wordt hem niet. Zelf zou ik nog wel 4 weken vrij kunnen krijgen maar zo lang kan vriendlief helaas nooit weg. Voordeel van vliegen is idd het gemak waarmee je een afstand overbrugt, maar verder gaat mijn voorkeur uit naar de auto…

   Beantwoorden

 9. Kim

  Kamperen doe ik ook het liefst in een stacaravan. Inderdaad fijn dat je je eigen douche en toilet hebt. All-inclusive vind ik ook niets. Ik voel me dan verplicht om in het hotel te eten, terwijl er zulke leuke lokale eetgelegenheden kunnen zijn. Al zal ik dit principe bij hoge uitzondering dit jaar misschien wel eens overboord kunnen gaan gooien vanwege voorzichtige plannen richting een varend all-in resort ;). Vanaf 2 weken heb ik pas vakantie, 1 weekje ertussen uit is prima, maar dan wil ik later in het jaar toch weer langer ergens naartoe. En vliegen is inderdaad saai, maar soms heb je geen keus, als je bijvoorbeeld graag buiten Europa op vakantie gaat :).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb gelukkig meestal wel 3 weken vrij zodat ik wel echt afstand kan nemen van mijn werk maar vriendlief kan helaas niet langer weg dan hooguit 2 weken dus vandaar dat we liever vaker korter weggaan…

   Beantwoorden

 10. Esmeralda

  Hmm ik heb niet echt reisfeitjes.. wel dat ik na 3 weken camping de volgende vakantie écht weer in een hotel/appartement wil want die luxe vind ik toch wel fijn hahahaha!

  Beantwoorden

 11. Conny

  Is die bovenste foto niet uit Spanje, Calella de Parafrugell? Ben daar ook geweest. Heerlijk daar en errug leuk! Ik reis ook graag, maar dat doen wij ook omdat we dan samen zijn. Doordeweeks zien wij elkaar niet vanwege onze werk dus de vakanties zijn de enige tijd dat we QT hebben samen. En aangezien wij gek zijn van duiken, gaan we toch meestal (tegenwoordig toch) naar een duikbestemming. Maar vroeger was het kamperen, trektochten met rugzak of met 4WD. Met duiken is het toch wat luxer (ook ivm je materiaal). Ik vind luxe fijn, maar verlang toch weer heel erg naar een 4WD tocht met tent, houtvuurtje, dunne matjes, slaapzak, beren…. Te veel leuke dingen, te weinig tijd en te weinig geld…. Fijne dag!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is idd in Spanje, maar dan de baai Sa Tuna bij Begur aan de Costa Brava. Voor mij zijn onze uitstapjes ook de momenten waarop we ongestoord samen kunnen genieten. Thuis draait alles toch vaak om werk en hebben we hooguit de zondag samen dus om dan even een weekje erop uit te kunnen trekken, vind ik dan wel erg fijn. Tijd en geld houden ons helaas ook vaak tegen… het blijft toch altijd schipperen met wat verder ook moet gebeuren…

   Beantwoorden

 12. Insoon

  Tsja, ik ging vaak 3 of 4 weken op zomervakantie 😉 Meestal bleven we dan niet op één camping, maar trokken we rond. Dat vind ik zelf wel erg leuk. Zo zie je in één vakantie meerdere plekken. En ja, ik ben dus gek op kamperen! Vliegen is niet echt mijn ding en ik wil graag nog een keer naar Z-Korea, maar binnen Europa én Nederland is er ook nog genoeg moois te zien! Met je eerste punt ben ik het helemaal eens, dat trekt mij ook totaal niet. Volgens mij blijf je dan veel op het resort en zie je verder niks van de omgeving. Zonde!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat rondtrekken vind ik ook altijd wel erg leuk, hoewel soms ook best wel vermoeiend omdat we alles willen zien in zo’n korte tijd.

   Beantwoorden

 13. Morgaine

  1. heb ik nooit gedaan en zou ik weleens mee willen maken maar dan denk ik net als mijn ouders in een land waar het eigenlijk een soort van verplicht of beter is, namelijk in Forta Leza, Brazilië dus, dat is echt beter om all inclusive te gaan en je gaat ook niet zonder begeleiding in je eentje op stap daar, beter echt beter van niet, hahahaha En dat was een 5 sterren, rustig heerlijk en niet de toestanden die je hier in Europa ziet van een all inclusive, wel moet het eventueel mogelijk zijn voor mij… om er wel op uit te trekken denk ik… ik wil het een keer ervaren in elk geval, pas dan kan ik oordelen.

  2. Sta caravan, ja tegenwoordig heb je natuurlijk caravans met douche etc, maar die had je vroeger nog niet zo vaak, zo wel waren het hele rijke mensen, whahahaha ik ben praktisch opgegroeid in een sta caravan gewoon hier in Ermelo, maar zonder douche, wel een toilet en dat was al een luxe! Verder moesten we gewoon douchen met muntjes, nu… geen idee, is lang geleden wel weet ik dat een tent hoe groot ook, niet mijn ding meer is…. wel een aantal jaren gedaan door heel de Benelux heen.

  3. Vliegen, nu twee keer in mijn leven gedaan en eigenlijk vind ik dat best leuk, maar ja ik wilde ooit ook echt stewardess worden ik was op die weg bezig, waarom is dat er niet van gekomen dan? Omdat ik moest kiezen van mijn moeder, wil je samen wonen? ga je nu werken en sparen… wil je vliegen? En verder met de MEAO? Voor toerisme dus… dan blijf je thuis tot je klaar bent… tsjah…. 😉 Ik heb een prachtige dochter van bijna 24.

  X

  Beantwoorden

 14. Serena

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb sowieso een beetje heimwee, dus langer dan een week trek ik ook echt niet.
  Paar jaar terug op een camping geweest, maar ik ben toch echt van de hotels. Weer op de kamer komen na het ontbijt en alles is opgeruimd… Ideaal!!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Heimwee heb ik gelukkig nog nooit gehad. Kan ook altijd moeilijk naar huis toe gaan maar dat is omdat je weet dat je dan weer terugvalt in je normale dagelijkse sleur. Maar ach eenmaal thuis, is dat ook weer prima hoor.

   Beantwoorden

 15. Flavie

  Ben ik volledig mee akkoord… maar soms is het vliegtuig nodig… en vind ik persoonlijker gemakkelijker voor verre reizen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.