blogger

De Bloggers Be Like Tag

Blogger… hoewel ik mezelf eigenlijk niet zo snel zo noem, hoort mijn blog gewoon bij me en is het eigenlijk deel van mijn dagelijkse routine. Maar hoe ziet mijn blogleventje er nu echt uit? Dankzij Hare Maristeit die hiervoor speciaal De Bloggers Be Like Tag in het leven riep, kom je hier nu alles over te weten!

1. Hoe lang blog je al?

Pfff, ik denk dat ik binnenkort een lintje krijg want ik blog namelijk al sinds 2002! Eerst via web-log, daarna via punt, vervolgens een hele tijd op een gratis wordpress account en sinds december 2015 dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en blog ik dus vrolijk op mijn eigen domein.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Allerleukst: dat het vooral een vrijblijvend iets is, mijn eigen stukje op het grote www, een plek waar ik mijn kronkels kan delen en natuurlijk de leuke reacties van mijn lezers.

Allerstomst: eigenlijk helemaal niks, het is tenslotte een hobby en zo sta ik er ook na al die jaren nog steeds in. Natuurlijk vraag ik mij ook weleens af waarom bepaalde bloggers zoveel volgers hebben terwijl ik dan juist helemaal niks met die bepaalde blog heb maar dat schaar ik dan maar onder de noemer andere interesses.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Kwaliteiten: ik hoor vaak van mensen die mij ook in het echt kennen dat ik op mijn blog net zo overkom als in het echt en dat vind ik best wel fijn om te horen want dat betekent dat ik het gewoon echt dichtbij mijzelf weet te houden.

Verbeteren: ik zou dolgraag zelf handiger willen zijn in het ontwerpen van bv logo’s of headers of hoe je een thema helemaal kunt ombouwen naar je eigen smaak.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Buitenlandse blogs volg ik niet, of het moet al van Nederlanders in het buitenland zijn, zoals van Sabine. Favorieten? Dat zijn dan vooral de bloggers die ook een persoonlijke tintje meegeven aan hun blog. Tja, ik denk dat ik al met al zo’n 100 bloggers volg die gelukkig voor mij niet allemaal elke dag iets posten maar ik probeer toch wel elke week bij het gros langs te waaien.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

zweden blogger

Waarom kiezen wij voor Zweden?

Tunnelvisie

Steden waar ik niet meer naar terug hoef!

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Alleen je familie leest zeker mee? Ach, doe je dat nog steeds? Krijg je echt alles gratis? Nou, natuurlijk leest mijn familie mee en ja, ik beleef er nog steeds veel plezier aan en ja, soms krijg je weleens wat maar ook dat valt in mijn geval wel mee want zo’n groot bereik heb ik nu ook weer niet met mijn blog. Ik denk dat ik op voorhand niet had kunnen bedenken dat ik het anno 2016 nog steeds zou doen en dat het gewoon een dagelijkse bezigheid zou worden waar soms best wel veel tijd in kan gaan zitten.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

martiniplaza februari blogger
Het toetje bij restaurant Inspirations in Martiniplaza…

Nou, soms wil ik absoluut ergens heen om juist daar foto’s te maken. Gelukkig combineer ik dat dan met mijn doel om Elke Maand Een Route te lopen maar vriendlief wordt hier wel eens gek van. Net zo als met het maken van foto’s van ons eten in een restaurant. Eerst de foto’s dan pas aanvallen. En verder… ja, ik kan gewoon niet zonder notitieboekjes, veel te handig als mij ineens iets te binnen schiet wat wel leuk kan zijn voor op mijn blog!

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles zelf, van foto’s maken tot het bedenken en uitwerken van de teksten tot het knutselen aan mijn lay-out. Vriendlief levert weleens commentaar maar dat is dan ook direct zijn enige bijdrage.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik denk dat ik zo’n 100 bloggers volg, dit zijn vooral persoonlijke blogs of reisblogs. Eigenlijk een beetje wat je ook op mijn eigen blog terug vindt.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ligt er echt aan, zoals in de vakantietijd dan plan ik ze van tevoren in. Maar vaak blog ik best wel live tenzij het van dit soort blogs zijn waar gewoon even wat meer tijd in gaat zitten, dan ben ik daar vaak over meerdere dagen verspreid mee bezig en plan ik het vervolgens in.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Blijf het vooral als een hobby beschouwen, niks moet en alles mag. Oftewel, leg je zelf geen druk op omdat je denkt te moeten bloggen. Check ook vooral je eigen blog op spelfouten en zinsopbouw. Ik wil niet beweren dat ik foutloos blog maar een blog met alleen maar fouten zul je hier niet snel tegenkomen. En tenslotte, blijf vooral dicht bij je zelf, wat heus niet hoeft te betekenen dat je alles online moet gooien, maar het maakt het voor jezelf wel een stuk gemakkelijker als je ook online gewoon jezelf blijft.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Daten met medebloggers

Ik krijg weleens boeken toegestuurd of andere gratis producten maar de vriendschap die dankzij het bloggen met 2 meiden is ontstaan, zijn wat mij betreft het leukste wat ik aan het bloggen heb overgehouden!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je  achteraf spijt van hebt?

Pfff… nee, ik kan me zo niet echt iets voor de geest halen. Er zal in het verleden weleens een blog online zijn gekomen waarvan ik nu zou denken dat ik het anders had verwoord maar spijt heb ik zeker niet, tenslotte ben ik hier eigen baas…

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik denk dat ik aardig wat met jullie deel maar toch zijn er nog genoeg zaken waar ik bewust niet over blog. Dat is deels uit zelfbescherming maar ook vanwege de mensen in mijn directe omgeving. Dit is tenslotte mijn blog en niet alles hoeft daarop gedeeld te worden.

blogger
Even pauzeren tijdens een wandeling in de bergen van Tirol…

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik zou een persreisje naar een leuke bestemming echt niet afslaan en verder bekijk ik gewoon per aangeboden samenwerking of het echt wel bij mij en mijn blog past.

Mocht je de tag ook willen invullen, link dan even naar Hare Marissteit!

22 comments

 1. Sabine

  Leuk dat je m ook hebt ingevuld!!! 😀 En superbedankt voor het linken naar mij! Wat een eer 😀 Interessant om te lezen hoe jij omgaat met bloggen. Grappig ook: mijn vriend levert ook wel eens commentaar. Dan zegt ie zoiets als: kun je niet dat daar zetten of die foto daar? Hihi zo grappig. Ik wist trouwens ook niet dat jij echt al zó lang blogt!! Wat tof joh, je hebt een hoop ervaring opgebouwd in die tijd! Ik lees je met heel veel plezier al een jaar dus, en dat blijf ik heel fijn doen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ben denk ik een van de weinige die nog over is uit die tijd. Veel bloggers zijn helaas op een gegeven moment afgehaakt maar gelukkig komen er ook steeds weer nieuwe bij!

   Beantwoorden

 2. patricia

  hihi, nummer 7 is heel herkenbaar. Ik maak me ook schuldig aan het maken van foto’s van voedsel. Ik hoor mijn vriend al zeggen ‘ben je klaar, kunnen we eten.’

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vriendlief moppert dan ook altijd maar tegelijkertijd haalt ie dan wel braaf zijn handen even uit beeld!

   Beantwoorden

 3. Maris Maria Renne

  Leuk dat jij ‘m ook hebt ingevuld en wat ben je al lang online! Herkenbaar wat je zegt over vriendschappen/relaties. Ik heb door mijn blog ook erg leuke mensen mogen leren kennen en dat vind ik zo waardevol!
  Wat betreft het beter willen leren ontwerpen/designen e.d. daar ben ik vanaf gestapt. Lekker focussen op wat je leuk vindt en goed kunt en een keer iemand inhuren om je te helpen. Ik had mijn layout echt nooit zelf kunnen maken en ik ben er nog steeds zo blij mee! Werkt zoveel fijner en motiverend 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is idd ook wel een idee, misschien dat ik dat op den duur ook wel doe, want zelf ben ik gewoon niet zo handig in dat soort dingen…

   Beantwoorden

 4. Margo

  Ben niet zo van de ’tags’ en van de ‘awards’. Maar dit is wel een hele leuke om te lezen. Toevallig had ik dezelfde vandaag ook bij Sabine gelezen (aan wie je refereert).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik normaal ook niet hoor, vooral de awards laat ik schieten en met tags ben ik ook heel selectief. Deze vond ik zelf de moeite omdat ik ook nieuwsgierig ben hoe andere bloggers het doen.

   Beantwoorden

 5. Misssexandthecity

  Leuke tag en het is en blijft een leuke hobby,……..en 100 blogs volgen wow, mijn respect!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ach, ze bloggen gelukkig niet allemaal elke dag hoor en ik lees ook niet altijd alles, maar toch… het zijn er best wel veel…

   Beantwoorden

 6. Elaintje

  Ik blijf het een leuke tag vinden. Mijn vriend doet uit protest vaak zijn handen in beeld als ik weer eens een foto wil maken 🙂

  Beantwoorden

 7. Morgaine

  Psssst Wanda… ik lag gisteravond in bed te bedenken dat ik al sinds 2001 blog, jaartje eerder, dat ik dus nu op de 15 jaar ga zitten en jij al op de 14 jaar… whahahaha wat deden we voor die tijd ook alweer? 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Geen idee! Bloggen is zo’n onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden…

   Beantwoorden

 8. amy

  Wat leuk dat je deze tag hebt ingevuld… en wat blog je al lang! Wauw, bijzonder! En 100 blogs volgen doe ik je ook niet na 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ach, ze bloggen niet allemaal even consequent hoor dus dat scheelt…

   Beantwoorden

 9. Stéphanie

  Leuk om via deze tag meer over je te lezen. Je bent dus een “ervaren” blogger. Gaaf dat je het al zo lang doet! Het is inderdaad belangrijk dat je het met plezier blijft doen, anders is de pret er snel van af. 100 blogs volgen is best veel, gelukkig post niet iedereen dagelijks en kun je zelf bepalen wat je wel of niet leest 😉

  Beantwoorden

 10. Serena

  Bloggen blijft gewoon een leuke hobby. Ik deel ook niet alles hoor, een aantal dingen wil ik toch gewoon graag voor mezelf houden.
  Grappige tag…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Collega’s zeggen weleens dat ik veel deel maar geloof mij, er is nog veel meer wat ik bewust niet deel.

   Beantwoorden

 11. Marcella

  Leuk om te lezen, toffe tag! Ik volg jou al heel wat jaartjes, zo leuk om vanalles mee te krijgen van je. Met als hoogtepunt de prachtige foto’s van Oostenrijk en Duitsland natuurlijk! Like!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.