Parc Guell Barcelona Spanje

Throwback Thursday: Regen in Barcelona

Dit jaar is het alweer vijf jaar geleden dat we met vrienden een stedentrip maakten naar Barcelona. Maandenlang hadden we ons op dit speciale uitje verheugd. Speciaal omdat het ter gelegenheid van ons 20 jarig jubileum was. Waar we normaal altijd gingen voor een weekendje Ameland was ons oog nu dus gevallen op Barcelona.

In Throwback Thursday neem ik je mee op mijn trip down memory lane met vandaag dus alles over onze trip naar Barcelona!

Voorpret over onze trip naar Barcelona

Voor ons 20-jarige jubileum wilden we eens wat anders dan een weekendje Ameland, maar wat moest het dan wel gaan worden? In ieder geval een zonnige bestemming dus viel onze keuze al vrij snel op Barcelona. Goedkope tickets waren snel geboekt en ook via Wimdu vonden we al vrij snel een leuk appartement vlakbij de Ramblas met een heus dakterras.

Oh jongens wat hebben wij een voorpret gehad! Het tripje stond gepland voor eind april en we zagen onszelf al zitten op een terrasje bij het strand, flaneren over de Ramblas en heerlijk buiten ontbijten op ons dakterras! We konden onze lol bijna niet op tot… inderdaad zo’n twee weken voor vertrek de voorspellingen compleet omsloegen!

Regen, regen en nog eens regen

Barcelona Spanje

Hoe was het mogelijk? Elke weerbericht voorspelde hetzelfde, namelijk vier van onze vijf dagen zou compleet verregenen. Niet zo maar een buitje, nee, echt hozen. Om over de temperaturen nog maar te zwijgen! Die schoten drastisch omlaag en tikten nog net de 10 graden aan. Ik bedoel, eind april en dan regen en amper 10 graden in Barcelona? Wie heeft ooit zoiets beleefd?

We deden gewoon alles wat we wilden in Barcelona

Barcelona Spanje

Parc Guell Barcelona Spanje

Ondanks de regen en de kou besloten we er gewoon vol voor te gaan. Getooid met kleurrijke plu’s en poncho’s gingen we elke dag op pad. We liepen over de Ramblas, slenterden door Parc Guell, namen een kijkje in de stromende regen bij de Sagrada Familia, ontdekten verschillende parken, deden alsof we fervente FC Barcelona-aanhangers waren en gingen zelfs met een open bustour door de stad waarbij we uiteindelijk in de stromende regen en met een ijzige wind de Montjuic bereikten.

Eenmaal terug in het appartement zaten we met ons drietjes onder een dekbed op de bank terwijl nummer vier in bed was gekropen. Tot op het bot verkleumd.Barcelona ergernissen

Parc Guell Barcelona Spanje

Sindsdien weet ik dat regen je vakantie niet compleet verpest

Okay, toegegeven, ik word nog steeds wel chagrijnig als het in mijn vakantie regent maar zo erg als in Barcelona hebben we het gelukkig niet weer meegemaakt.

En jij? Heb jij ooit ook zo’n verregende trip meegemaakt?

15 comments

 1. Sabine

  Ja, ook in Barcelona 😛 Ik ben er een paar keer geweest en de eerste keer was het koud en regenachtig. Daarna wel een keer mooi weer gehad. Nooit mijn favoriete stad geworden haha 🙂

  Beantwoorden

 2. Laura | I scream beauty

  (Gelukkig) nog nooit meegemaakt maar ondanks de regen ziet jullie vakantie er wel erg fijn uit zo samen! En Barcelona is geweldig!

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Wat aaf was dit om samen te doe, maar wat zonde van geregen. Natuurlijk verpest het je vakantie niet, maar het maakt het toch wel. Zo jammer, maar wat doe je er aan. Goed dat julie toch nog veel op stap zijn gegaan.

  Beantwoorden

 4. missdudeblogging

  Ondanks de regen klinkt het- en ziet het er uit- als een geweldige trip. Weer of geen weer, gewoon lekker je ding ding doen ?

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Balen zeg dat het zo hard regende. Maar goed dat jij jullie toch gewoon alles hebben gedaan wat jullie wilden!

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Whahahaha ja.. exact hetzelfde, dezelfde regio zelfs, Santa Susanna en dat in juni? of eind mei al, en dat een week lang, zelfs storm, pas de tweede week werd beter, lol…

  En dat verwacht je niet aan de Costa Brava…. tot mijn moeder zei, mensen overwinteren niet voor niets lager aan de SOL….

  X

  Beantwoorden

 7. Thomas

  Ow wat een teleurstelling, maar wat goed dat jullie er toch het beste van gemaakt hebben. Je kan wel gaan zitten mokken, maar daar wordt je vakantie niet beter van!

  Beantwoorden

 8. Bianca Schrijft

  Onlangs hebben we een storm meegemaakt met de mini cruise van DFDS, neem van mij aan, dat is geen pretje. In Engeland was het ook bijna alleen regen en de kerstmarkt was nog in opbouw. Dan maak je er zelf maar wat van.

  Beantwoorden

 9. Felice Veenman

  wat een heerlijk blog! ik heb er van genoten!!! Manlief en ik laten ons nooit tegenhouden door weer en wind en andere narigheid. EN we hebben dezelfde ervaring als jullie: je kan er altijd iets leuks van maken!

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Onze eerste grote vakantie met de motoren naar het zuiden van la France. Vanaf dag twee regen en kou. Geen meter kunnen rijden en niet genoeg warme kleding bij ons. Hele weeknalleen de binnenkant van de caravan gezien. Toen we op de terugweg de grens met luxemburg overreden, reden we de dertig graden in….
  12 dagen vakantie, 10 dagen regen.
  Maar goed, je probeer er het beste van te maken…

  Beantwoorden

 11. Cynthia

  Ik ben jaaaaren terug ook in Barcelona geweest en vind Parc Guell, maar ook Mont Serrat erg mooi! Ik wil er ooit nog wel een keertje terug!

  Beantwoorden

 12. Ana Rita

  Wow, 10 graden eind april in Barcelona?! En wij maar klagen over Koningsdag elk jaar haha.
  Barcelona ziet er wel gelijk heel anders uit wanneer het zo grauw is.. wel mooi om te zien hoe jullie toch alles hebben gedaan waar jullie voor kwamen! Ik ben wat dat betreft net als jij, wanneer het regent op reis ga ik er alsnog op uit. Al kan ik me niet herinneren dat ik ooit een tripje heb gehad waarbij het heel de dag door regende.. Wel heel veel natte festivals in Nederland zelf meegemaakt, ik denk dat die zeker hebben meegeholpen aan mijn tolerantie voor regen haha.

  Beantwoorden

 13. Elisa

  Jazeker! Vorig tijdens alle trips wel een keer in de stromende regen gelopen haha. In Edinburgh was het het ergst, daar regenden we echt de straat af.

  Beantwoorden

 14. Leen

  In Auvergne begon het tweede deel van onze vakantie zo hard te regenen dat we vroeger naar huis zijn teruggekeerd. Noorwegen was ook nogal nat, met vooral de tweede week veel regen zodat het puzzelen werd om tussen de buien door snel een (overigens prachtige) wandeling te kunnen maken. Daar hou je anders ook wel toffe herinneringen aan over, zo blijkt 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.