Tulpenjacht Het Hogeland

Op tulpenjacht in Het Hogeland van Groningen

Traditiegetrouw gaan we in april altijd op tulpenjacht. Gelukkig hoeven we hiervoor niet naar het westen af te reizen, maar kunnen we hiervoor gewoon terecht in onze eigen provincie. Inmiddels weten we aardig goed waar we de tulpenvelden kunnen vinden, maar toch worden we jaarlijks nog wel verrast. Dan zijn ze er ineens niet of we ontdekken een compleet nieuw veld op een onbekende locatie.

Afgelopen weekend was het dan zover. Op tulpenjacht in Groningen en wel in Het Hogeland. Benieuwd welke velden we hebben ontdekt?

Op tulpenjacht in Het Hogeland

 • Uithuizermeeden

Tulpenjacht Het Hogeland

Vaste prik is altijd Uithuizermeeden en ook dit jaar hebben we daar weer een paar mooie pareltjes ontdekt. Het eerste twee velden vonden we aan de Eemsweg, net even buiten Uithuizermeeden richting de dijk.

Bij het eerste veld spotten we niet alleen gele tulpen, maar ook dahlia’s in verschillende kleuren. Leuk om voor de verandering eens te zien, maar het zijn voor mij niet de bloemen waar ik foto’s van maak. Niet ver van dit veld vinden we trouwens nog een klein veld, ook hier vooral weer gele tulpen. maar ook een prachtig mooi veld met paarse tulpen.

Doordat het nog vrij vroeg is in het tulpenseizoen staat nog niet alles in bloei, maar dat mag de pret niet drukken. Groot voordeel van tulpenvelden in Groningen is, is dat ze redelijk onbekend zijn bij de massa waardoor je op je gemak foto’s kunt maken. Daarnaast liggen de velden ook best wel uit elkaar zodat je op een doordeweekse dag de velden praktisch helemaal voor je alleen hebt. Genieten dus!

Tulpenjacht Het Hogeland

Per toeval ontdekken we het derde veld in Uithuizermeeden en wel aan de Heertweg, vlakbij de Menkemaborg. Laat je niet van de wijs brengen door het bordje doodlopende weg, want tot aan het veld kun je gewoon met de auto komen. Daarna moet je inderdaad keren om weer terug te keren naar de hoofdweg.

Er is nog een veld in Uithuizermeeden en wel aan de Paaptilsterweg, maar dit veld is helaas niet toegankelijk voor publiek. Misschien wel tijdens de uitgezette bollenroute, aankomende zaterdag, maar wij kunnen er helaas niet dichterbij komen.

 • Boven Uithuizen

Tulpenjacht Het Hogeland

Terwijl de eerste foto’s zijn gemaakt, voelt de dag al haast als geslaagd aan. Het is namelijk altijd afwachten waar je de velden treft aangezien het helaas niet mogelijk is om elk jaar de tulpen op hetzelfde veld te poten.

Inmiddels hebben we Uithuizermeeden achter ons gelaten en gaan we op weg naar het gehucht Valom. De afgelopen jaren troffen we hier altijd een heel mooi veld aan, maar dit jaar helaas niet. Dus keren we om en rijden we een stukje richting de dijk en zien we ineens verderop wel een mooi veld liggen. Vraag is alleen of we daar kunnen komen.

Het antwoord is Ja, want ook daar is een doorgang naar de dijk en zo ontdekken we dit prachtig veld aan de Emmaweg. Een veld met rijen bloeiende tulpen in verschillende kleuren. Veel gele velden dit jaar, maar ook een prachtig veld met rood/gele tulpen en roze tulpen. Mijn camera maakt overuren, vooral omdat dit veld prachtig gelegen is met op de achtergrond de dijk en een kudde schapen.

 • Oldenzijl

Ook in Oldenzijl vind je een prachtig veld, maar hier word nadrukkelijk verzocht om het veld niet te betreden, dus maak ik even snel een foto op gepaste afstand. Jammer, maar ook wel begrijpelijk, want veel bezoekers sjouwen zo een veld in met alle gevolgen van dien waardoor de tulpenboer inkomen mist.

Al met al hebben we dit jaar zes tulpenvelden in Het Hogeland gespot, helaas voor mij geen veld met witte of rode tulpen. Ook weinig velden met een enkele verdwaalde kleur, maar al met al was het weer genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft!

Nog even dit voor je op tulpenjacht gaat

Natuurlijk is de verleiding misschien groot om midden in zo’n tulpenveld je foto’s te gaan maken, maar bedenk wel dat dit het inkomen van de tulpenteler is. Kortom, bewonder van een afstand en sjouw niet zo het veld in om die ene foto te kunnen maken. Ook even een bosje tulpen plukken voor thuis is niet de bedoeling. Hiervoor kun je terecht bij de zogenaamde pluktuinen die je op diverse plekken in Het Hogeland vindt.

 

10 comments

 1. Patricia Heres

  Ik houd van tulpen en als het even kan haal ik een bosje in huis. Fijn dat je niet helemaal naar het westen hoeft voor deze mooie velden.

  Beantwoorden

 2. Claire

  Ik vind het altijd beeldschoon! Het is er nog niet van gekomen maar volgend jaar wil ik ook graag een keer een tulpenveld bezoeken met mijn gezin.

  Beantwoorden

 3. Nicole

  Oeh zouden ze dit in Brabant ook ergens hebben? Vast wel toch? Wij zijn vorig weekend naar Lisse geweest aangezien we in de buurt waren. Eerste keer dat we zulke velden zagen… prachtig!

  Beantwoorden

 4. Kijkje in huis en tuin

  Ik vind de tulpenvelden prachtig, alleen jammer als er mensen in gaan staan.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Mooi!
  Hier gaat min fotografie hart sneller van kloppen!
  Helaas zijn dit soort velden hier in het zuiden niet te vinden, tenminste, zo ver ik weet niet.

  Beantwoorden

 6. Yova

  Wow wat is deze tulpenvelden heel mooi om te zien. Kleuren is zeker prachtig. Eigenlijk mogen de mensen tegenwoordig niet tussenin staan om te fotograferen. Vlakbij in Lisse werd het gezegd. Deze reis zijn wij niet meer geweest. Mooie foto’s geworden. Fijne dag.

  Beantwoorden

 7. Simone

  Wat een prachtige tulpenvelden! Hier in Brabant weet ik ze niet te vinden en voor zover ik weet hebben we ze niet. Eigenlijk wel jammer, want ik hou van die vrolijke lente kleuren in de weilanden!

  Beantwoorden

 8. Anette

  Als dat geen lentegevoel uitstraalt:-) Wat heerlijk om dat zo dichtbij te kunnen bewonderen!
  Wij hebben hooglanders bij een waterrijk gebied hier dichtbij, ook mooi 😃

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, dat dichtbij is nog een uurtje rijden hoor, maar het maakt de trip naar het hoge noorden zeker waard!

   Beantwoorden

 9. sammie

  Zo leuk en vrolijk om te zien! Ik koop eigenlijk zelf nooit tulpen, maar vind ze wel altijd leuk om te zien. Het is zo’n kleurrijk gezicht, helemaal op die grote velden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.