Dag April, Hallo Mei!

April, weer een maand die voorbij is gevlogen. Ook een maand waarin de lente zich helaas nog niet echt liet gelden. En, een maand met maar liefst twee lange weekenden, dus ook een maand waarin we weer van alles hebben gedaan. Vooral veel gewandeld en ook heel veel foto’s gemaakt. Daarover later meer! Voor nu praat ik jullie eerst bij over april!

Een hernieuwde kennismaking met NP Drentse Aa

Ergens wist ik wel dat Nationaalpark Drentse Aa een fantastisch mooi natuurgebied is, maar op de één of andere manier kwamen we er maar heel weinig. Sterker nog, ik denk dat we er ooit twee keer hebben gewandeld en dat terwijl dit gebied zo ontzettend mooi is. Geen idee waarom het bij ons uit beeld is verdwenen, maar goed, het is nooit te laat voor een hernieuwde kennismaking, toch?

Wandelen april

In april gingen we er twee zondagen achter elkaar aan de wandel. Eerst de wandeling vanuit Schipborg, een rondje van zo’n 6,5 kilometer, en een week later vanuit Zeegse met onder meer de Zeegser Duinen. Beide wandelingen zijn ons goed bevallen en hebben ons in ieder geval laten zien, dat we deze wandelingen zeker voor in de herfst in gedachten houden!

Lentefair in Vesting Bourtange

lentefair Bourtange april

De herfst- en kerstmarkt in Vesting Bourtange is eigenlijk altijd wel vaste prik, maar de Lentefair hadden we nog niet eerder bezocht. Tot dit jaar dus.

Sowieso is een wandeling door de vesting geen straf, maar met zo’n fair is het net even wat gezelliger en sfeervoller. Deze keer was er ook een schaapsherder met haar kudde, wat het lentegevoel nog versterkte. Op de fair hebben we, behalve wat lekkere dingen, niks gekocht, maar ach, het was in ieder geval een gezellig dagje uit met mams!

Op tulpenjacht in Het Hogeland

tulpenjacht april

En ja, april is traditiegetrouw de maand waarin we richting Het Hogeland rijden om daar te genieten van de mooie tulpenvelden. Dit jaar waren ze op zich makkelijker te vinden dan andere jaren, kan natuurlijk ook door de inmiddels opgebouwde ervaring komen…

Vooral rondom Uithuizermeeden werden we getrakteerd op hele mooie velden. Nog niet altijd volledig in bloei, maar ik gok dat ze inmiddels grotendeels zijn gekopt. Jammer dat het tulpenseizoen maar zo kort is, want ik word altijd wel erg vrolijk van die velden vol tulpen!

Wat gebeurde er verder nog in April?

april

 • ik genoot volop van bloeiende bloesembomen
 • we waren ook druk bezig om ons huisje weer op orde te krijgen, en dan vooral de tuin. Nu al zin in de komende bbq’s!
 • we maakten onze eerste fietstochtje van het jaar en belandden daardoor op het terras bij de camping naast de onze
 • Mikey was deel van mijn Project Fotografie met als thema reflectie
 • en ja, na drie weekenden geen races was er eindelijk afgelopen weekend weer een Formule 1 race waar ook Mikey van onder de indruk was
 • het lezen staat een beetje op een laag pitje: ik las slechts 1 boek uit, namelijk Spin van Lars Kepler (****) en ben nog steeds bezig in De zaak Alaska Sanders van Joël Dicker, goed boek hoor, maar kom er gewoon eventjes niet zo aan toe
 • Met Pasen en Koningsdag had ik twee weekenden van maar liefst vijf dagen. Daar kan ik wel aan wennen hoor!
 • ik werd gevraagd als deelnemer voor Het Schierste Ploatje Veenkoloniën! Een soort van Het Perfecte Plaatje van RTL4 maar dan zonder cameraploeg, Tijl Beckand en afvallers. Vijf opdrachten en dan een klassement. Ik zal jullie binnenkort wat meer hierover vertellen en dan laat ik ook wat foto’s zien!

Wat zijn onze plannen voor Mei?

Nou, vooral veel foto’s maken dus! De eerste opdracht is inmiddels uitgerold en uiterlijk aankomende zondag moet ik de eerste foto én pitch (!!) inleveren, dan een weekje rust en dan de tweede opdracht. Ben benieuwd!

Verder staat er een wandel- en lunchdate gepland met mams in Bakkeveen, een totaal onbekende regio voor mij. Ook staat er een date gepland met vriendinnetje M, verder met Hemelvaart weer een heerlijk lekker lang weekend met hopelijk mooi weer zodat we onze familiebbq kunnen houden op de camping. En ja, ondertussen tel ik ook al een beetje af voor onze aanstaande vakantie. Nog 5 weken en dan heerlijk drie weken vrij!

Heb jij je zomervakantie al geboekt?

9 comments

 1. Claire

  Inderdaad beeldschoon die tulpenvelden! Mag je ze trouwens zomaar bezoeken?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Op zich wel, maar het is niet de bedoeling dat je er midden in gaat staan.

   Beantwoorden

 2. Yova

  Wat heb jij echt leuke dagen gehad om eruit te gaan in April. Tulpenvelden is zeker heel mooi gezicht. Kleuren spreken zich. Vaak mogen de mensen niet in midden er staan. Bij Lisse is het geval. Bloesems is zeker mooi gezicht. Haha je poes op de pc kijkt naar Formule 1. Leuke foto’s. Fijne dag. groetjes,

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Wauw ik vind die tulpenvelden echt prachtig. Hier in de Achterhoek moeten we het doen met koolvelden.

  Beantwoorden

 4. Simone

  Wat een fijne dagen heb je gehad en ga je tegemoet! Heerlijk!

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Heerlijke plannen. Deze zomer ga ik niet op vakantie, omdat mijn beste vriendin die in het buitenland woont, langs komt

  Beantwoorden

 6. Linda schrijft 't op

  Ik kan in het voorjaar ook zo genieten van de bloesem bomen.

  Beantwoorden

 7. Gea Scholtens

  De tulpenvelden bezoeken blijft elk jaar weer een leuke trip. Wat heb je leuke dingen gedaan

  Beantwoorden

 8. Krystle

  Ja zeker hebben wij onze zomers al geboekt! Het is nog even wachten, maar heb er ontzettend veel zin in!

  Mooi trouwens met al die tulpen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.