Op de Koffie | Blog-, lay-out & werkperikelen

Pfff, jullie hebben lang geen bakkie koffie meer van me gehad! De laatste keer was ergens in mei dus al die tijd heb ik jullie droog laten staan! Hoogste tijd dus om weer een bakkie te doen, toch? Dus schenk een lekkere volle bak koffie of thee in, zak lekker onderuit en lees waar ik zoal mee deal op dit moment!

Welke richting wil ik op met mijn blog?

blog-tips

Jullie hoeven je echt geen zorgen te maken hoor! Ik blijf heus wel bloggen maar ik merk wel dat ik het wat anders aan wil gaan pakken. Hoe en wat? Ik heb wel wat ideetjes maar dat is het dan ook wel een beetje. Ik zou er eigenlijk eens echt voor moeten gaan zitten maar het blijft er steeds bij. Of eigenlijk, ben ik ook gewoon te druk met andere dingen waardoor het dan weer naar de achtergrond verschuift. Het plezier in het bloggen heb ik nog steeds maar ik merk gewoon dat bepaalde onderwerpen/rubrieken steeds wat minder goed bij mijn blog gaan passen. Herkenbaar? Please, zeg ja, want anders ga ik nog aan mezelf twijfelen ook!

Ga ik wel of niet voor een betaalde thema?

Ook zoiets. Ik ben totaal niet handig met HTML-dingen maar ik merk steeds meer dat zo’n gratis thema net niet de uitstraling heeft die ik voor ogen heb met mijn blog. Ik heb wel al een leuke betaalde thema gevonden maar ik twijfel enorm of ik dit nu wel of niet moet doen. Ik bedoel, is het gewoon een kwestie van een thema uploaden en dan achter de schermen misschien wat aanpassen of gaat me dat echt ontzettend veel tijd kosten om mijn blog er enigszins een beetje normaal uit te laten zien aan de voorkant? Ik ken mezelf, daar heb ik echt het geduld niet voor! Maar ook dit blijft maar door mijn hoofd spoken. Ik zie zo ontzettend veel leuke blogs en dan steekt het toch weer de kop op dat ik het ook liever zo zou willen hebben. Dus als iemand tips heeft? Graag!

Drukte en interne verhuizing op mijn werk

Tot overmaat van ramp was er ook nog een interne verhuizing op mijn werk. Voor het eerst in goed 11 jaar ben ik binnen het bedrijf van plek veranderd. Niet dat ik daar nu zo rouwig om ben, maar het geeft natuurlijk wel de nodige onrust. Het hele project is tijdens mijn vakantie in werking gezet, dus na mijn vakantie zat mijn afdeling eerst in een tijdelijke ruimte. Dus provisorische bureau’s, radio op een zender die we zelf leuk vonden en niet wat het gros van kantoor wil horen én vooral lekker ongestoord. Daarna kwam dan de verhuizing naar de nieuwe werkplek, maar goed, ook dat was allemaal nog wat provisorisch. Inmiddels begint het allemaal wat vorm te krijgen. Ik moet vooral nogal wennen dat ik op vrijdag alleen aan mijn blok zit, dat maakt zo’n dag toch een stuk ongezelliger.

Fijne dag nog!

15 comments

 1. ~ Inge ~

  Toevallig heb ik net een bak koffie gepakt, hahaha! Komt goed uit dus! 😉 Tja, bloggen…je weet dat ik zelf een tijdje er tussen uit ben geweest en nu weer een nieuwe blog heb, makkelijk vond ik die keuze niet, maar soms wordt er voor je gekozen en in mijn geval was dat mijn gezin! Zelf kom ik graag bij je, alleen heb ik de tijd niet altijd! Ben wel benieuwd wat je nu gaat doen. Zelf werk ik graag met Artisteer als ik het thema wil veranderen. Ik ben een beetje thuis in HTML, maar gelukkig heb ik ook iemand die mij daar mee helpt! Enne, voor twijfels Wanda…blijf je gewoon jezelf!! Fijne dag!

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  De richting van je blog, ik zou zo niet weten wat er niet past bij dit blog van jou, hahaha sorry!!! 😛

  Het thema, geen idee, als ik de kosten hoor van sommigen en dan ook nog eens dat je dan pas kunt zien wat het wel en niet kan, en dan blijkt dat het nog niet past, heb je veel geld over de balk gegooid…. nu blog ik sowieso helemaal gratis en mijn lay out heb ik vanaf dag 1, en staat nog, gisteren was ik alweer anderhalf jaar exact terug in blog land 😉 Ik kan je hierin nul raad of advies geven….

  Je werk, ook al een interne verhuizing, ik heb er meer gelezen, lijkt even een hype te zijn.

  Ik wens jou ook een hele fijne maandag toe in elk geval en laat het komen zoals het komt, doe wat je wilt doen, en stop met twijfelen 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Morgaine

   Nou ja, ik weet niet of jij Blogtrommel weleens leest of ziet, maar laat hij nu dit neerzetten:

   http://www.blogtrommel.com/je-ideale-wordpress-theme-vinden-6-tips/

   hahaha wie weet?

   X

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Bedankt! Ga er direct even kijken!

    Beantwoorden

  2. Wanda

   Die kosten houden mij ook tegen hoor. Vind het een hoop geld en idd wat als het niet goed werkt. Misschien moet ik gewoon even beter zoeken in de gratis variant

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Helaas lust geen koffie. Wel thee vind ik lekker. Maar als warm is dan neem ik geen thee. Och je gaat met de blog wat anders doen. Hopelijk lukt het bij jou. Kijk wij hebben eigen domein. Ferry maken eigen thema’s. Vandaar is anders bij ons. Dan moet je wel voor geld betalen. Je krijgt het druk op de werk. Grote verhuizing. Je krijg het nieuwe plek op de werk. Het moet voor jou even wennen. Niet ongerust maken. Komt wel goed Wanda.

  Beantwoorden

  1. Ferry & Jacqueline

   Ik (Ferry) wil ook graag iets over zeggen. Dit “klinkt” heel bekend in mijn oren, zeg maar. Dit is heel moeilijk. Een betaalde thema kan inderdaad voordelen voor je opleveren. Je zou wel vooraf een thema moeten kiezen en daarmee uitproberen. En vervolgens daarvoor gaan betalen. Hierdoor krijg je natuurlijk wel meer mogelijkheden. Sommige thema’s zijn behoorlijk prijzig. Maar dit hoeft niet altijd zo te zien. Daarnaast komen dan ook de nodige plugin programma’s, die dan ook als het ware ingebouwd dient te worden. De laatste zit niet inbegrepen bij een betaalde thema. Er is nog een moeilijk factor om een bepaalde thema onderdeel te kiezen en daarvoor ook voor te betalen als je dit wil natuurlijk. Eenmaal betaald… en vaak zit je daar aan vast verbonden. Dit vind ik zelf een groot nadeel. Maar natuurlijk kunnen ook voordelen zijn met zo’n thema. Tenslotte wil je altijd later weer iets nieuws en dit kun je met thema’s niet. Wel kun je vaak achtergronden en headers aanpassen en ook de kleuren. Maar dit is alles. Meer niet… Dit is ook weer een nadeel. En mocht je gewoon met “gratis” thema’s blijven werken, dan kun je dit altijd aanpassen. Maar dan moet je wel heel diep in graven en verstand van hebben. Dit heb ik ook wel. Maar kost echt heel veel vrije tijd en dit heeft bijna niemand meer in deze tijd. Laten we eerlijk zijn… Daarom heb ik een ander pakket programma toen aangekocht. Weliswaar even een flinke aankoop, maar daarmee kun je wat ook mee. En dat programma heet Artisteer. Alleen deze firma is inmiddels “down” geworden en daarmee heb je recht voor 1 jaar upgrades enz. enz. Maar doordat ze “down” geworden zijn, zullen wellicht geen nieuwe upgrades meer volgen en zo ja, dan is dit altijd mooi meegenomen binnen 1 jaar dan. Maar het programma zelf (Artisteer dus) werkt heel prettig en snel. Ook zijn er verschillende kant en klare thema’s voor je beschikbaar en hiermee kun je verder afwerken enz. Of je begint dan helemaal als “nieuw”, ook dit is dan mogelijk. Daarnaast heb ik ook Paintshop Pro 18 Ultima, je weet vast wel van Corel dus. Hiermee kun je heel veel mee doen om plaatjes en foto’s te verfraaien. Maar met de foto’s doen wij dit namelijk niet. Alleen verkleinen… Dit kun je op verschillende manieren doen en daar hoef je zeker dit programma Paintshop niet voor te gebruiken. Maar goed… het is een moeilijk keuze die je kunt maken. Ook de inhoud, zoals rubrieken. Dit is ook een moeilijk onderdeel. Men kijkt tegenwoordig niet naar andere zaken. Bepaalde dingen wel, maar dit is puur uit nieuwsgierigheid. Iets wat je zelf leuk vind is altijd prima, maar anderen moeten dit ook leuk gaan vinden. Of anders doe je werkje helemaal voor niemand en alleen voor je zelf en dit werkt dan ook niet. Het gaat tegenwoordig alleen maar over de blog zelf en het bijhouden daarvan en hoe je dit allemaal aanpakt. Slim aanpakken wordt steeds belangrijker in deze tijd. Ik wens je veel suc6 toe met je wijs besluit.

   Groetjes, Ferry.

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Hoi Ferry, bedankt voor je uitgebreide reactie! Het programma Artiseer ken ik maar ik zal er eens naar gaan kijken. Ik vind het inderdaad lastig om uit het aanbod iets te kiezen wat het beste mijn wensen past. Er is zoveel keuze maar de één heeft weer dit en de ander weer dat zodat het allemaal best wel ingewikkeld wordt. Maar goed, ik moet er gewoon echt voor gaan zitten en dan komt het vast wel goed.

    Beantwoorden

 4. Koen

  Ik word nieuwsgierig wat je bedoelt met ‘welke richting enz’. Heb je het over de lay out of over de inhoud? Mijn advies zou zijn, verander niet teveel lay out. Een weblog heeft een bepaalde ‘look’ en dat is vertrouwd voor volgers. Te vaak wijzigen betekent ook dat je je lezers op de proef stelt of ze de verandering pikken. Blijven of afhaken? Als het over de inhoud gaat heb ik een persoonlijke tip. Begin niet aan allerlei win-acties of gesponsorde producten bespreken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat soort zaken zul je hier echt niet aantreffen hoor!

   Beantwoorden

 5. Sabine

  Ik neem thee erbij! 😀 Over de richting kan ik ook niet veel zeggen. Ik kom erg graag bij je lezen en vind alles leuk eigenlijk 😀 Ik zou zeggen: doen wat goed voelt!

  Over je layout, ik begrijp je onzekerheden wel. Ikzelf vind dat soort dingen juist heel leuk om te doen en ik heb inmiddels ook een betaald thema. En ik moet zeggen: dat is écht niet moeilijk. Als je een goed thema kiest (let op de reviews, aantal keer gedownload, etc) dan gaat het heel makkelijk. Je klikt op uploaden en dan staat het hema gewoon tussen al je gratis thema’s die je hebt en werkt het verder hetzelfde. Mijn thema heeft zoveel mogelijkheden dat er een handleiding bij zit. Goed lezen en volgen. Bij mijn gratis thema’s gebruikte ik altijd veel CSS, dat doe ik nu helemaal niet meer. Dus eigenlijk is het veel makkelijker! De 50 dollar was ook bij mij een gok natuurlijk, maar heb er geen seconde spijt van gehad. Ik zou echt wel aanraden heel goed na te denken over wat je wilt en wat het thema biedt. Als het maar twee mogelijkheden heeft en je wilt wat veranderen, dan kun je weer betalen. Ik vond persoonlijk het geld meer dan waard. Het is veel en veel makkelijker dan met mijn gratis thema (maar dat is ook mijn persoonlijke ervaring natuurlijk!). Succes met alles en ben benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor je reactie! Het klinkt in ieder positief dat je dus niet zoveel zelf hoeft te doen als wat ik altijd heb gedacht bij een betaalde thema! Ik heb er zelf heel weinig verstand van en ook totaal geen geduld voor, laat staan tijd, dus het liefst wil ik iets wat redelijk kant- en klaar is en waar ik bijvoorbeeld alleen de kleuren, het lettertype en de indeling her en der nog wat moet wijzigen. Nou ja, ik heb inmiddels wel wat op het oog, dus wie weet…

   Beantwoorden

 6. sammie

  Kan me voorstellen dat z’n verhuizing op het werk alles wat onrustig maakt, ik vond het ook beide keren niet heel tof van te voren maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. Zie dat je layout al aangepast is, vind het er nu in ieder geval mooi en fris uit zien 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Leuk te horen dat het in de smaak valt!

   Beantwoorden

 7. Flavie

  De betalende lay-outs vind ik duur, ik ben ook niet altijd tevreden met mijn blog maar probeer zelf uit te zoeken, uit te testen wat ik graag wil met een gratis lay-out. En soms duurt dit uren…. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.