Brugge

Next: Een hernieuwde kennismaking met Brugge!

Ik geloof dat het iets van zes jaar geleden is dat we in Brugge waren. Iedere jaar weer namen we ons voor om weer eens die kant op te gaan. Maar steeds kwam het er niet van. Hoewel we heus wel in België kwamen maar dan kozen we iedere keer voor de Ardennen.

Maar afgelopen week begon vriendlief ineens weer over de Brugse Zandfeesten. Dus snel gekeken wanneer die waren (juli was al geweest, 7 augustus en eind september) en was het dus wel duidelijk. Als we er heen wilden, dan moest het dit weekend gebeuren. Eind september zitten we namelijk al met mijn ouders in Tirol.

Dus mijn favoriete site, Booking,com. open gezet en de zoektocht naar een leuk geprijsd hotelletje in het centrum kon beginnen. Ik moet zeggen, het viel mij nog mee. Ik had verwacht dat het gros volgeboekt zou zijn en dat je of mijlenver buiten het centrum terecht zou komen of flink moest dokken.

Op zoek naar een leuk geprijsd hotel…

Uiteindelijk hadden we de keuze tussen het Ibis hotel, vlakbij het station, of hotel Notre Dame in het historische centrum. Qua prijs was het Ibis Hotel wat voordeliger maar bij Notre Dame zat het ontbijt er weer bij in. Niet dat inclusief ontbijt een must was, tenslotte zijn er genoeg leuke tentjes in Brugge te vinden waar je prima kunt ontbijten. Een andere reden waarom mijn voorkeur uit ging naar Hotel Notre Dame was toch wel de ligging.

Dit hotel ligt echt midden in het centrum zodat we gewoon lopend overal naar toe kunnen. Ideaal natuurlijk voor een stedentrip! Ook het feit dat het Ibis Hotel naast het station ligt, was voor mij een reden om dit hotel door te strepen. Waarom? Misschien een hele rare gedachtenkronkel van mijn kant, maar ik zou eerder iets verwachten bij een station dan bij de rondvaartboten. Ik weet het, als ‘ze’ iets willen dan ben je nergens veilig.

Brugge

 

Wat willen we allemaal gaan doen?

Het hoofddoel is natuurlijk de Brugse Zandfeesten. Deze mega grote rommel- en antiekmarkt trekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. Het zal dan ook wel ongelofelijk druk zijn. Sowieso is Brugge een populaire trekpleister wat stedentrips betreft. Dus mooie foto’s met geen toeristen wordt een haast onmogelijke opgave. Ik weet het, ik heb me er maar al bij neergelegd. Ik kan natuurlijk mazzel hebben als we zondags voor dag en dauw richting de rommelmarkt gaan…

Zelf zit ik te denken om nog weer eens een rondvaart te gaan doen. Vanaf het water heb je natuurlijk weer een andere kijk dan dat je er rondloopt. Verder zal het vooral een kwestie zijn van wandelen door het stadje zelf en ons weer vergapen aan al die bekende plekjes zoals het Begijnhof en de Belfort.

Mocht je nog tips hebben, ook qua restaurant bijvoorbeeld, dan hou ik me aanbevolen!

 

10 comments

 1. Morgaine

  Ik ben nog nooit in Brugge geweest, dus nee ik heb helaas geen tips voor je 😉

  Klinkt wel erg leuk, en je gedachtekronkel is niet zo gek hoor… ik denk als ik nu zou boeken dat ik ook iets zou kiezen wat het minst in het oog ligt.

  X

  Beantwoorden

 2. Conny

  Ja, ik heb natuurlijk wel tips voor je, half Belg als ik ben/voor wordt uitgemaakt.
  Eet geen wafels bij een tent waar ze al kant en klaar liggen. De wafel moet voor je neus gebakken worden.
  Neem een stadsgids. Bijvoorbeeld Your Bruges Tours. Vaak door Bruggenaars zelf.
  Koop geen Leonidad pralinés (wij noemen het bonbons, in België heet het praliné). Dat zijn fabriekspralinés. Koop ze liever bij een klein tentje, een echte chocolatier.
  En … geniet gewoon van het heerlijke gourmandische leventje daar. Brugge is gewoon leuk!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De eerste keer hebben we inderdaad bij Leonidas bonbons gekocht, best wel lekker maar daarna bij zo’n echte chocolatier en man, wat is dat dan een groot verschil! Dus nee, voor ons niet meer zo’n standaard bakje. Als ik dan zondig dan doe ik het ook graag goed!

   Beantwoorden

 3. Conny

  Als aanvulling: zie http://www.yourbruges.com/#_=_ voor de website van de gids. Leuke tour door Brugge met een zeer klein groepje. Erg leuk en weer eens wat anders.
  Qua restaurant: ik zou zeggen De Karmeliet, maar dat moet net in je budget passen natuurlijk. Kijk uit voor de echte toeristententjes. Zoek het liever in kleine verstopte straatjes. Kijk op sites als GaultMilau voor restaurants en ga niet af op beoordeling van Tripadvisor. Bijvoorbeeld: Sans Cravate. De gids zou je ook leuke en goede restaurants kunnen aanbevelen, denk ik. Wij hebben er ooit eens heel lekker en goed gegeten, maar weet zo de naam niet meer. Als het me te binnen schiet meld ik me wel weer, maar is ook >10 jaar geleden….

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De eerste keer inderdaad ergens op de Grote Markt wat gegeten en dat vonden we gewoon echt niet lekker. De Karmeliet ga ik even opzoeken op google, wij zijn altijd wel in voor dat soort culinaire hoogstandjes!

   Beantwoorden

 4. Zo simpel is dan geluk

  Heel erg veel plezier! Brugge zou ik ook graag nog eens heen willen, ik lees er zoveel leuks over.

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Leuk! Ik ben er nog nooit geweest dus geen tips. Zou er wel graag eens heengaan trouwens. By the way: mooie layout! Is dit de betaalde versie? Ging het uiteindelijk toch wel makkelijk neem ik aan dat je het zo snel gefixt hebt! Mooi gedaan iig!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dit is inderdaad mijn betaalde thema! Ik moet nog wel wat dingetjes finetunen en wil ook even goed kijken naar mijn pagina’s en categorieën maar ik moet zeggen dat het me wel is meegevallen. Alleen wat heb je dan ineens een mogelijkheden joh! En dan is dit volgens mij nog wel een vrij simpele thema qua indeling. Ik had eerst Redwood ingedachten, is ook jouw thema toch? Maar ik kom toch steeds weer terug bij de magazinestyle dus vandaar deze variant. Had deze al een tijdje op het oog, verschilde ook niet zoveel met wat ik had natuurlijk, alleen nu wel met een slidebar en andere kleuren. Ook meer mogelijkheden qua lettertypes maar dat moet moet ik allemaal nog even bekijken.

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Oh ja ik ben soms ook nog aan het aanpassen hoor! Komt vanzelf, neem de tijd 🙂 Ik heb Soledad, niet Redwood. Soledad heeft echt megaveel mogelijkheden. Is wel fijn voor als ik het eens anders wil, dan kan dat gewoon binnen het thema. Ik vond die kleuren aanpassen ook echt heel fijn, want bij mijn gratis thema’s moest ik dat altijd met css doen en nu is het een instelling veranderen en klaar. Veel plezier ermee!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.