Les Crestelles Ardennen België

Onze vakantieplannen voor 2021

Meestal plaats ik in januari al een blog met onze vakantieplannen, maar helaas viel er toen nog helemaal niks te melden. Niet dat ik nu wel zoveel te vertellen heb hoor. Maar goed, nu onze eerste vakantie in aantocht is, begint het toch te kriebelen. Wat willen we? Of beter gezegd, waar kunnen we naar toe? En zo ja, op wat voor manier? Er staat nog niks vast, alleen een weekendje Haaksbergen in juli, maar verder is het vooral nog een kwestie van duimen draaien. Benieuwd naar onze plannen?

Wanneer vakantie?

Normaal heb ik altijd drie weken vakantie in juni en een weekje in september. De laatste jaren kwam daar ook nog een weekje in maart bij (hoera voor de zonvakantie in de winter). Vorig jaar wisselde ik de planning al naar een weekje in juni (Duitsland) en drie weken in september (12 dagen Oostenrijk en verder thuis).

Dit jaar plande ik het opnieuw zo in, maar nu alles nog steeds zo onzeker is, heb ik het toch maar gewijzigd. Nu heb ik in juni en september twee weken vrij. Voor september hebben we helemaal nog geen idee, dat klinkt nog zo ver weg. Juni komt echter met rasse schreden dichterbij en ja, dan begint het toch wel te kriebelen bij mij. Normaal zouden we nu al lang iets hebben geboekt, maar door het hele corona gebeuren wachten we net als vorig jaar tot het laatste moment.

Plan A: België of Duitsland?

Ardennen vakantieplannen

Les Crestelles Ardennen België

Mochten de lichten op groen springen, dan zullen we in eerste instantie gaan kijken voor een leuk plekje ergens in de Ardennen. Net als Oostenrijk is de Ardennen zo’n bestemming waar we jaarlijks eigenlijk wel komen. Vorig jaar zijn we er echter niet geweest, dus voor juni staan de Ardennen op de nummer één positie.

Ondanks dat we er al meerdere keren zijn geweest, ontdekken we nog steeds weer nieuwe plekjes en worden we iedere keer weer verrast door al het moois dat de Ardennen te bieden heeft. Voor ons een perfecte bestemming: prachtige natuur en mooie oude dorpjes. Daarnaast ook nog eens veel musea over de WOII, dus ook op een regenachtige dag vermaken we ons wel.

Indien België niet op groen springt of er zijn teveel restricties of het is allemaal te duur, dan richten we ons op Duitsland. Ook een land waar we graag komen en waar we nog lang niet alles van hebben gezien. Wat te denken van het Zwarte Woud of de Eifel? Beide regio’s trekken mij enorm aan, dus wie weet. Een andere kanshebber is ook Mecklenburg-Vorpormmern, in het noorden van Duitsland aan de kust. Hier zijn we een paar jaar geleden een paar dagen geweest en dat smaakte absoluut naar meer.

Wismar vakantieplannen

Kuhlungsborn Oostee _ Wismar

Een regio met mooie stadjes zoals Wismar en Schwerin, maar ook een mooie kust met badplaatsen als Kühlungsborn. Aangezien het deels in de voormalige DDR ligt, is er ook op het gebied van de geschiedenis genoeg voor ons te zien. Vooralsnog een nummer twee positie dus!

Plan B: Luxemburg of Frankrijk?

Mullertal Luxemburg België Ardennen

Petite Venise Colmar Elzas Frankrijk

Nieuw op de lijst met potentiële vakantiebestemmingen is Luxemburg. Ooit wel eens een weekendje geweest, maar het is nooit in ons opgekomen als een vakantiebestemming. Doordat we dit jaar niet te ver willen rijden vanwege privé-omstandigheden is ook Luxemburg een optie.

Een land waarvan ik alleen bekend ben met het prachtige Müllertal, ook wel klein Zwitserland genoemd. Die gelijkenis zie ik zelf totaal niet, maar dat neemt niet weg dat het Müllertal absoluut een mooi gebied is.

En ja, dan tenslotte Frankrijk. Ook een land waar we meerdere keren zijn geweest, maar waar nog zoveel valt te ontdekken. Willen we eventueel terug naar Normandië of de Elzas waar ik zo verliefd werd op het prachtige stadje Colmar? Of willen we misschien een nieuwe regio ontdekken zoals de Opaalkust?

Plan C: thuis of vakantie in eigen land?

Epen Zuid-Limburg

Tja, ik hoop echt dat we niet moeten uitwijken naar Plan C, want twee weken thuis zijn, is niet bepaald mijn ding. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor vakantie in eigen land. Nederland is voor mij echt een bestemming voor een weekendje weg, maar niet direct voor vakantie.

Daarvoor mis ik gewoon dat vakantiegevoel; een combinatie van bergen, het rijden van mooie autoroutes, het slenteren door middeleeuwse dorpjes, Duits, Engels of Frans praten, boodschappen doen bij bijvoorbeeld de Carrefour, de mooie kustlijnen enz enz enz enz. Dat gevoel dat je ergens bent en overvallen wordt door het zogenaamde Wow-effect.

Ik heb altijd geroepen dat ik nog liever thuis zou blijven dan op vakantie te gaan in eigen land. Maar door corona is dat beeld enigszins bijgesteld, want door het vele thuis zijn, verlang ik nu nog meer dan anders naar een andere omgeving. Mocht het Nederland worden, dan is Zuid-Limburg een kanshebber. De regio in Nederland die voor ons nog het meeste zal aanvoelen als een stukje buitenland.

Wordt vervolgd…

Zoals gezegd hebben we nog niks geboekt en wachten we tot het laatste moment. Iets waar ik niet zo goed tegen kan, maar het is even niet anders.

En jullie? Wel al iets geboekt? En zo ja, buitenland of Nederland? Of (nog) een jaartje overslaan?

11 comments

 1. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

  Wat een heerlijke foto’s en fijne plannen! Wij zouden heel graag naar Nieuw Zeeland willen gaan maar dat hangt er een beetje vanaf hoe de wereld er straks in september uitziet.. Plan b en c, is lekker thuis zijn. Ook niet erg, al gaat onze voorkeur wel uit naar reizen. ❤️

  Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Slim dat je al een plan hebt gemaakt. Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren.

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Goed om verschillende opties op en te hebben, al maakt het wel zenuwachtig. Na het kijken naar WIDM willen we graag naar Tsjechië, maar we houden meer opties open. Vorig jaar gingen we uiteindelijk naar Zwitserland. We plannen niks, maar hopen wel te kunnen kamperen want we hebben een nieuwe tent, maar nog niet gebruikt.

  Beantwoorden

 4. Mirjam Hart

  Ja lastig he? Wij doen nog een keer een staycation. Ook omdat we besloten hebben het vakantiegeld maar in het huis en de tuin te steken. We hebben wel wat overnachtingen in Nederland gepland. Maar ik mis het echte op vakantie gaan wel. Ik ben dol op Frankrijk, maar we hebben ook al een fijne vakantie in Duitsland en België gehad. Ik kan je dus niet helpen met kiezen, ben ik bang 🙂

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Wat leuk een weekendje Haaksbergen! Daar zou ik zelf niet zo gauw aandenken. Ik woon er nota bene in de buurt. Is Haaksbergen zo leuk dan?

  Beantwoorden

 6. Mandy

  Ik heb geen plannen.. ik zou nog wel een paar dagen met mijn vriend weg met de caravan. Maarja kijken wat kan.. Luxemburg is trouwens heel leuk! Ben ik afgelopen jaar geweest, in corona tijd. We hebben leuke uitstapjes gedaan die jij denk ik ook leuk vind! Wandelen enzo 🙂

  Beantwoorden

 7. Janet

  In het buitenland durf ik echt nog niets te boeken, hoewel ik wel goede hoop heb dat we in de zomervakantie weer naar het buitenland mogen. Van jullie lijstje zou ik graag naar Luxemburg of Duitsland willen gaan.

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Wij hebben onze vakantie Frankrijk van vorig jaar naar dit jaar gezet. Ik hoop dat het door kan gaan. En zo niet, dan gaan we in Nederland.

  Beantwoorden

 9. Anette

  Wij gaan volgende maand naar een wellness villa in eigen land ? In september hebben we ook nog twee weken vrij en gaan we waarschijnlijk naar de kust. Buitenland reizen doen we volgende jaar weer als de vaccinaties zijn gezet en de wereld hopelijk in een rustiger vaarwater zit..

  Beantwoorden

 10. MC Kleuver

  In juni heb ik drie weken vakantie en dat ga ik vieren in eigen land. Dat is eigenlijk wel zeker. Ik neem mijn tent mee naar Zeeland. Mocht het mogen, kan ik nog een dagje op bezoek in België.

  Beantwoorden

 11. Tessa

  Leuke plannen hebben jullie. Zo gauw het veilig is, zit ik in de trein naar London of het vliegtuig naar Livepool

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.