Tramlijn 28 Lissabon

Next: op ontdekking in Lissabon!

2024 is amper begonnen aan zijn tweede maand en het is al tijd voor onze eerste trip van het jaar! Heerlijk! We gaan namelijk vijf dagen naar Lissabon, even zon opsnuiven, maar vooral ook genieten van al het moois dat deze Portugese stad te bieden heeft. Benieuwd naar het hoe en wat achter deze trip? Ik vertel het je allemaal!

Waarom al in februari vakantiedagen opnemen?

Nou, het antwoord daarop is heel simpel. Ik ben nu eenmaal jarig in februari! Normaal neem ik eigenlijk niet zo snel vrij op mijn verjaardag, maar aangezien ik 50 word en ik ook nog eens op een vrijdag jarig ben, was de knoop snel doorgehakt. Maar het stond voor mij ook direct vast dat ik niet mijn 50e verjaardag in druilerig Veendam wilde doorbrengen. Laat staan als cadeautje ook nog een pak sneeuw zou krijgen.

Nu wordt er de komende week geen sneeuw verwacht, maar dat wist ik natuurlijk nog niet toen ik dit tripje boekte. Maar los daarvan, ik wilde sowieso gewoon weg met mijn verjaardag. Tenslotte word je maar één keer 50, dus reden genoeg voor mij om op zoek te gaan naar een leuke bestemming.

Waarom juist naar Lissabon?

Al vanaf onze eerste kennismaking met Portugal in maart 2017 stond Lissabon op ons lijstje. We zijn er toen niet geweest omdat het vanuit ons plekje aan de Algarve nog wel een stukje rijden was, dus we wilden hoe dan ook nog een keertje terug.

Dus lang hoefde ik dan ook niet na te denken waar ik mijn 50e verjaardag wilde gaan vieren. Dat moest Lissabon worden, al dan niet gecombineerd met een weekje Algarve. Uiteindelijk hebben we puur voor de stad zelf gekozen, omdat ik anders teveel vakantiedagen kwijt zou zijn, maar ook om zo meer tijd te hebben om Lissabon te ontdekken.

Waar verblijven we in Lissabon?

Hotel Inn Rossio Lissabon

Na wat rondzoeken, kwamen we al vrij snel uit dat we graag in de wijk Baixa wilden verblijven. Deze wijk staat bekend als één van de hotspots van Lissabon, dus ideaal om dan midden in zo’n wijk te verblijven. Na nog een avondje speuren, viel onze keuze uiteindelijk op Hotel Inn Rossio, centraal gelegen in de wijk Baixa.

Normaal zijn we meer van een appartementje omdat je dan wat meer ruimte hebt en eventueel ook de optie hebt om zelf te koken. Aangezien het nu slechts om een paar dagen gaat en we uit ervaring weten dat je in Portugal heerlijk kunt eten, kozen we nu dus voor een hotel.

Wat willen we graag zien in Lissabon?

Door de vliegtijden, heen om 15.30 uur en terug om 10.15 uur, hebben we uiteindelijk drie volle dagen om Lissabon te ontdekken. Mij kennende is dat natuurlijk veel te kort, dus we zullen vast en zeker niet alles kunnen zien. Maar ach, in drie dagen kunnen we natuurlijk best een goed beeld van Lissabon krijgen. Plus. een goed excuus om terug te komen, toch?

Wat staat er in ieder geval op mijn lijstje? Geheel in willekeurige volgorde.

Het Rossio Plein Lissabon

Tramlijn 28 Lissabon

 • Het Rossio plein, dit plein bevindt zich midden in onze wijk, sterker nog, ons hotel grenst aan de achterzijde aan dit plein. Dit plein verbindt de drie belangrijkste wijken van de stad, namelijk Chiado, Barrio Alto en Baixa. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat we hier op de avond van onze aankomst al zullen zijn, want we moeten tenslotte wel een hapje eten…
 • Een ritje met tramlijn 28. Wie ooit in Lissabon is geweest, weet dat dit de befaamde tramlijn is. Oftewel het gele trammetje waarmee je langs alle bezienswaardigheden van de stad komt. Nu zijn er veel meer trams in de stad, maar tramlijn 28 is wel  degene die hoog op mijn lijstje staat! En, laat ons hotel zich nu net vlakbij het startpunt van deze tram bevinden!
 • slenteren door de steile straatjes in de oudste wijk van de stad, Alfama, al dan niet gecombineerd met een zoek aan Castelo de São Jorge
 • een kijkje nemen bij Torre de Belém, een verdedigingstoren in de wijk Belém, maar ook om daar te genieten van Pastéis de Nata, de lekkernij van Portugal.
 • luisteren naar Fado muziek in de wijk Alfama. Wie Portugal zegt, zegt natuurlijk ook Fado muziek en ja, wie weet komen we op een avond terecht in een restaurantje waar ook een optreden is
 • genieten op het grootste plein van Lissabon, Praça do comerció.

Zoals gezegd hebben we maar drie dagen, dus we zullen ongetwijfeld niet alles kunnen zien van dit lijstje en wie weet zien we juist ook weer hele andere dingen. We zullen ons er in ieder geval vast goed vermaken!

Zijn jullie ooit in Lissabon geweest? Zo ja, tips zijn welkom!

11 comments

 1. Jennifer Delano

  Lissabon – goede keuze! Ik ben er een keer geweest en keek mijn ogen uit. Vooral als het lekker weer is – kun je tot ’s avonds laat er heerlijk wandelen. Advies je nog een restaurant dat ik de volgende keer zeker moet bezoeken?

  Beantwoorden

 2. Elisabeth

  Ik ben nog nooit in Lissabon geweest. Alvast gefeliciteerd en heel veel plezier. Geniet van al het moois en lekkers.

  Beantwoorden

 3. Renata Feyen

  Ben er nog nooit geweest, maar lijkt me best een leuke bestemming om eens naar toe te gaan

  Beantwoorden

 4. Claire

  WAUW!!! Alleen de foto’s al!!! Prachtig!!! Ik begrijp jullie keuze heel erg goed. Alvast heel veel plezier en ik kan niet wachten om de verhalen te lezen die jullie met je mee gaan nemen.

  Beantwoorden

 5. Linda schrijft 't op

  Wat een mooi cadeau voor je 50e verjaardag, heerlijk een paar dagen in een hotel, laat je maar lekker verwennen!

  Beantwoorden

 6. Eat Live Travel

  Lissabon is prachtig. Het trammetje is leuk om te doen en natuurlijk Pastéis de Nata niet overslaan. Daarnaast is de Foodhal Time Out Market ook super leuk om te bezoeken. Lx Factory en een mooie rooftop bar mag je ook niet overslaan!

  Beantwoorden

 7. Rory

  Geweldig! Mijn man is wel ooit (voor zaken) in Lissabon geweest, ik helaas niet. Maar we zijn als gezin wel in Olhos d’Agua geweest, dus Portugal is niet geheel onbekend voor ons. Ik vond de sfeer, de mensen en het eten echt heel fijn. En jaaaaaa , pastéis de Nata is zo lekker! Wat een heerlijke manier om zo je 50ste te vieren. Heel veel plezier!!!

  Beantwoorden

 8. Mrs.+T.

  Ik lees even mee want ik ga in mei!

  Beantwoorden

 9. Yova

  Lissabon heeft je goede keus genomen. Wat is daar heel mooi om te zien. Ik hou wel straatjes te zien. Je ziet overal felle kleuren. Heel apart.Vakantie op nemen is toch niet erg. Je kan ieder lekker gaan vieren. Trammetje leuk eens tussen straat te zien. Fijne dagen.

  Beantwoorden

 10. Jouvence

  Ik ben nog nooit in Lissabon geweest. Er is nog zoveel wat ik wil ontdekken in de wereld!

  Beantwoorden

 11. Tessa

  Ik ben nog nooit in Lissabon geweest. Heel veel plezier alvast. Ben benieuwd naar wat je van de stad vind

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.