Dag Januari, Hallo Februari!

Januari, mijn minst favoriete maand van het jaar én zeker als er ook nog eens sneeuw valt. Wat dat betreft ben ik echt blij dat januari er op zit. Een maandje dichter bij het voorjaar! Maar goed, het was aan de andere kant ook de maand waarin ik voor het eerst dit jaar lekker zat te genieten in het zonnetje! Dus ja, hoogste tijd voor een terugblik!

Winterse taferelen in Borgerswold

Hoewel ik niet echt bepaald bekend sta als een sneeuwliefhebber vind ik het altijd wel mooi om te zien (vooral achter glas dan…). Toch waagde ik mij aan een heuse winterwandeling, nog net voor er nog meer sneeuw viel, maar voor mij was het meer dan genoeg.

Gewapend met handschoenen en dikke sjaal gingen we aan de wandel in recreatiegebied Borgerswold in Veendam. Op de één of andere manier wandelen we altijd hetzelfde rondje en dat betekent ook vaak dezelfde foto’s. Deze keer moesten we noodgedwongen onze route wat aanpassen omdat er een mountainbike wedstrijd was, dus dat leverde voor de verandering ook wat andere foto’s op.

Wandelen in natuurgebied De Heemtuin

Echt veel werd er helaas nog niet gewandeld dit jaar, maar wel ging ik samen met mams nog even aan de wandel in De Heemtuin in Muntendam. In alle seizoenen een aanrader en ja, ook nu was het weer heerlijk genieten. Fris, maar met het zonnetje op onze snufferd, toch ook weer lekker!

Hierdoor staat de teller tot nu toe op twee wandelingen. Bepaald niet veel, maar ach, het jaar is nog maar net begonnen en als het voorjaar zich een beetje vroeg laat gelden, dan komt dat vast helemaal goed!

Wat gebeurde er verder nog in januari?

 • ik werd dus wakker in een witte wereld
 • ik ging met nichtje J. naar de musical De Hospita met Simone Kleinsma en wat kan ik zeggen? Het was gewoon super! Een goed verhaal, maar vooral een ontzettend goed spelende en zingende Simone Kleinsma. Wij hebben er in ieder geval enorm van genoten!
 • met vriendinnetje M. ging ik gezellig lunchen bij Het Goede Leven in Veendam waar we genoten van een super lekkere tosti
 • na heel wat jaren te hebben geroepen dat ik geen heil zag in een ereader, heb ik er nu toch eentje gekocht. Waarom? Omdat het wel heel erg handig is als je gaat vliegen en niet die dikke pillen wil mee sjouwen.
 • ik las deze maand maar liefst drie boeken: Stigma van J0rn Lier Horst Thomas Enger (*****), Oog om Oog van M.J. Arlidge (****, mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de boeken met Helen Grace in de hoofdrol) en Verloren meisjes van Angela Marsons (*****)
 • ik draaide de nodige overuren op mijn werk
 • we waren even op de camping om de bladeren op te ruimen en het zonnetje scheen zo lekker dat ik mijn stoeltje buiten heb gezet. Genieten hoor!

Wat zijn onze plannen voor februari?

Nou, normaal is februari ook niet echt mijn favoriete maand, maar nu heb ik er best wel zin in. Onze eerste trip staat namelijk op de planning en daar kijk ik enorm naar uit! We gaan namelijk heerlijk vijf dagen naar Lissabon, even een paar dagen in de zon én ik ‘vier’ er mijn 50e verjaardag!

Voor de rest is de agenda nog leeg, maar dat betekent vast niet dat we niks zullen doen. Maar voor nu, eerst nog een paar dagen werken en dan lekker naar Lissabon!

Hoe was jouw maand?

13 comments

 1. Ilse

  Oeh fijne verjaardag alvast en Lissabon is dan een mooi kadootje!

  Beantwoorden

 2. Lodi

  Wat een mooie plaatjes weer en normaal gaan wij ook altijd in januari wel even naar Borgerswold maar deze keer niet geweest, ik zie nu wat we gemist hebben 🙂 Veel plezier alvast in Lissabon deze maand

  Beantwoorden

 3. Claire

  Super benieuwd hoe de ereader je gaat bevallen!! Ik had jaren geleden het eerste exemplaar maar vond het verschrikkelijk (niets zo fijn als een heerlijk boek om vast te houden) maar binnenkort willen we fulltime gaan reizen en een koffer vol met boeken is gewoon niet handig. Dus ik lees graag met je mee.

  Beantwoorden

 4. Eliane Roest

  Zo op de foto zag jouw januarimaand er prachtig uit en dat natuurgebied ga ik even opslaan voor als ik eens in de buurt wil wandelen.

  Beantwoorden

 5. sandra

  Supermooie foto’s van je winterwandelingen! Benieuwd wat je van je e-reader vindt. Ik heb er nog geen omdat ik er van hou de boeken echt vast te houden. Alvast veel plezier in Portugal!

  Beantwoorden

 6. Elisabeth

  We kunnen elkaar de hand schudden. Januari vind ik ook een waardeloze maand. En sneeuw kan mij gestolen worden. Je hebt mooie wandelingen gemaakt. En iets fantastisch in het vooruitzicht.

  Beantwoorden

 7. Kijkje in huis en tuin

  Wat leuk een wandeling in de sneeuw, hier hebben we weinig sneeuw gezien.

  Beantwoorden

 8. Irene

  Prachtige plaatjes met blauwe luchten! En een mijlpaal hoor, je 50e verjaardag 😉

  Beantwoorden

 9. Jouvence

  Dat is een fijn vooruitzicht; je 50e verjaardag vieren in Lissabon! Ik heb ook niks met de kou, doe mij maar de zomer.

  Beantwoorden

 10. Tessa

  Ik heb ook jaren een ereader, Echt ideaal voor vakantie’s. Daarnaast lees ik ook nog wel papieren boeken, omdat niet alles als ebook is

  Beantwoorden

 11. Anette

  Je verjaardag in t buitenland vieren op een mooie plek is beslist geen straf! Wat een lekker vooruitzicht meid. Net als jij heb ik ook weinig met januari en februari in Nederland dus ook wij vliegen binnenkort naar de zon om even lekker op te laden.
  Fijn die wandelingen en goed dat je het bewegen volhoud 💪

  Beantwoorden

 12. Mirjam Hart

  Wat maak jij fijne wandelingen! Heel veel plezier in Lissabon ennneee… alvast happy birthday! Ik vier ook het liefst mijn verjaardagen ver van huis 😉

  Beantwoorden

 13. Yova

  Januari en Februari vind ik niks aan. Geef mij maar de lente. Jullie gaan naar Lissabon om te verjaardag te vieren. Mooie vooruitzichten. Alvast gefeliciteerd. Lissabon is zeker mooi om te zien. Geniet maar ervan!! En heel veel plezier met je verjaardag in Lissabon.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.