't Zielhoes Noordpolderzijl

Mijn bucketlist voor de zomer

Zomer… officieel is het natuurlijk nog niet zo ver maar met deze temperaturen voelt het al behoorlijk zomers aan! Eigenlijk is het mij zelfs al te warm, want boven de 25 graden wordt mij al te gortig eigenlijk.

Maar goed, zomer dus… De tijd van het jaar om er weer lekker op uit te trekken, plannen te maken en gewoon lekker te genieten. Niet dat we dat anders niet doen maar om de één of andere manier geeft de zomer net altijd dat beetje extra’s!

Mijn plannen deze zomer? Ik zet ze geheel in willekeurige volgorde voor jullie op een rijtje. Enne… het is echt geen ramp hoor als ik ze niet alle vijf kan doorstrepen!

1. Dagje naar een waddeneiland

Ameland zomer

Wat mij betreft zijn de waddeneilanden echt het mooiste stukje Nederland. Ongerepte natuur, de prachtigste stranden, dat alles zorgt voor een maximaal dagje genieten. Meestal gaan we elk jaar wel even naar of Ameland of naar Schiermonnikoog maar de laatste twee jaar is het er helaas niet van gekomen. Hoogste tijd dus om daar dit jaar weer verandering in aan te brengen. Gewoon even een dagje heerlijk uitwaaien! Ik kan niet wachten!

2. Fietsen in Noordpolderzijl

't Zielhoes Noordpolderzijl

Een prachtig gebied waar ik onlangs nog speurde naar tulpenvelden maar ook in de zomer is het hier prima vertoeven. Aan de kust maar dan zonder strand eigenlijk. Een heerlijk fietsgebied. Het betekent dan wel dat ik een nieuwe fiets moet kopen want mijn oudje kan dit soort tochtjes echt niet meer aan. Natuurlijk ploffen we dan ook even neer bij ’t Zielhoes, een heerlijk cafeetje bij de haven van Noordpolderzijl. Jammer dat hun terras niet wat groter is want het is altijd maar de vraag of er ruimte is!

3. Zeehondjes kijken bij De Punt van Reide

Volgens mij is dit alweer het derde of misschien zelfs wel al het vierde jaar dat het mogelijk is om zeehondjes te spotten in onze provincie. Toch komt het er steeds niet van. Hoogste tijd dus om dat in deze zomer eindelijk eens een keer te gaan doen! Voor ons is het misschien een veertig minuten rijden maar op de één of andere manier komen we niet vaak in dat gedeelte van onze provincie. Simpelweg omdat er in mijn beleving niet zoveel te zien valt. Behalve dus inderdaad zeehondjes en ja, dat moet je toch gewoon een keer met eigen ogen hebben gezien!

4. Dagje toeristje spelen in de Zaanse Schans

Zaanse schans zomer
Fotograaf: Paul Weekers

Nederland heeft natuurlijk tig mooie plekjes en dat vergeet ik vaak. Te vaak duiken we over de grens en zoeken we het ergens in Duitsland. Dit jaar wil ik het wat vaker in eigen land gaan zoeken. Natuurlijk in eerste instantie in mijn eigen provincie maar ook over de provinciegrenzen zijn genoeg plekken die je als Nederlander gewoon een keer gezien moet hebben. Nadeel is vaak dat het ook de geijkte toeristische plekken zijn waardoor het er in het weekend natuurlijk mega druk is. Voor ons al snel een reden om het links te laten liggen. Nu ik ook 1 keer in de 2 weken de donderdag vrij ben, zou dat bij uitstek dé gelegenheid zijn om er dan een dagje op uit te trekken! Waarom de Zaanse Schans? Nou, het is een uniek stukje Nederland wat jaarlijks tig toeristen trekt en ik ben er nog nooit geweest. Daar moet toch gewoon eens verandering in komen!

5. Echt werk maken van mijn project

In januari kondigde ik het al aan dat ik met iets bezig was. Maar veel meer dan dat valt er helaas nog steeds niet te melden. Tijdgebrek en druk met andere dingen zorgden ervoor dat dit project op de achtergrond is gekomen. Toch kriebelt het nog steeds maar hoe ik er invulling aan moet geven en hoe te beginnen… dat heb ik helaas nog niet helemaal helder. Ondanks dat wil ik er echt mee aan de slag en hoop ik dat ik daar in de zomerperiode gewoon eens lekker mee aan de slag kan!

Waar zou ik deze zomer volgens jou ook echt eens naar toe moeten?

 

 

 

7 comments

 1. Koen

  Terschelling … maar dat lukt niet in een dagje op en neer.

  Beantwoorden

 2. Wanda

  Nee, dat zou dan echt met een overnachting moeten, ook geen strop natuurlijk! Maar ja, Terschelling staat zeker op mijn lijstje waar ik nog graag naar toe wil!

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Leuk de Zaanse Schans! Ik zou wel eens naar Maastricht willen… En de bollenvelden zien. Maar daar is het straks al te laat voor helaas. Mijn doel is vooral om samen te zijn met familie en vrienden. Voor jou misschien nog een tips fietsen in de polder tussen Aalsmeer en Alphen aan de Rijn? Super mooi! Ik deed dat altijd met veel plezier. Je kunt ook de watertoren beklimmen voor een fantastisch uitzicht. Als het helder is kun je zelfs de vliegtuigen zien rijden op Schiphol en de kerktoren in Utrecht zien.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Maastricht ben ik ooit wel eens geweest maar is alweer zo lang geleden dat ik me er eigenlijk maar weinig van kan herinneren. De bollenvelden zijn zo goed als uitgebloeid dus daar heb je denk ik pech mee. Wat je tip betreft… op zondagmiddag even gaan fietsen bij Aalsmeer dat wordt hem niet hoor! Dan zouden we er een hotelletje bij moeten boeken, we wonen nl helemaal in het noorden!

   Beantwoorden

 4. Yova

  Boven 25 graden vind ook te warm.Zaanse Schans is daar wat te beleven. Echt leuk. Zeehondjes kijken lijkt mij ook leuk. Wij gaan ook dagjes weg in de vakantie. Wij hebben al wat plannen. Als maar niks tussen komt. Mooie foto’s.

  Beantwoorden

 5. Marcella

  De Punt van Reide en de Zaanse Schans zijn sowieso leuk! Ik wil zelf ook weer naar een eiland. Naar Schier ’t liefst, het is al zó lang geleden dat ik daar was…!

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Heel simpel, de Hoge Veluwe, Ermelose Heide en de bossen, t’ Solse Gat met een heel mooi verhaal eraan vast, waar ik als kind de magie ook altijd voelde…

  http://www.beleven.org/verhaal/de_legende_van_het_solse_gat

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ermelosche_Heide

  Beiden kosten 0,0 euro ?

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.