Kasteel Vorden

Highlights juli 2016 – bootjes, kanonnen & a lot of food

Juli, de maand waarin mijn collega’s massaal op vakantie gingen en waardoor er voor mij helaas geen extra vrije dagen gepland stonden. Een maand waarin het vooral draaide om werken, werken en nog eens werken. Lange dagen van half 8 tot half 6 waren eerder regel dan uitzondering. Volop dagen waarop ik thuis niet altijd even de gezelligste was, althans op doordeweekse dagen niet. In de weekenden, daarentegen, was ik weer compleet mijzelf, mede ook omdat ze bol stonden met leuke dingen!

Delfsail 2016

Delfsail 2016

Zo ging ik eindelijk eens naar Delfsail. Dit mega grote evenement met tallships vanuit de hele wereld werd dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er nog niet eerder was geweest. Ik was het heus wel van plan maar vaak viel het net samen met onze vakantie of een weekendje weg. Dit jaar waren we dan eindelijk wel in de gelegenheid om te gaan en hebben we onze ogen uitgekeken!

A lot of food!

high tea

De maand juli was absoluut niet goed voor mijn toch al redelijk onder druk staande verstandhouding met de weegschaal. Lunches met collega’s, high-tea met een vriendinnetje, uit eten met de schoonfamilie, nog meer lunches en ook de nodige ijsjes hebben hun uitwerking niet gemist. In augustus zal het echt anders moeten maar als ik onze agenda zo bekijk, dan kon ook dat best wel weer eens lastig gaan worden!

Gelukkig ging ik nog wel regelmatig aan de wandel

Protestantse kerk Veendam

De sportschool heb ik al weken, zo niet maanden, niet meer van binnen gezien. Vele malen ga ik liever aan de wandel. Een wandeling door Veendam of even genieten van natuurgebied Borgerswold. Natuurlijk altijd met mijn camera in de aanslag. Je weet tenslotte nooit wat je onderweg zoal tegenkomt, zoals deze zonsondergang.

Borgerswold Veendam

Kanonnen, gevechten & een mooi kasteel tijdens het Historische Festijn in Vorden

Historisch Festijn Vorden

Mijn ouders kozen dit jaar voor een vakantie in eigen land en stonden dik drie weken op een camping in Vorden. Een mooi excuus om ze een dagje op te zoeken en toeristje te spelen in eigen land. Gelukkig voor ons was er net dat weekend een Historisch Festijn bij het Kasteel in Vorden. Verschillende gevechten uit verschillende oorlogen werden nagespeeld inclusief een hoop geknal en dat alles met het mooie kasteel op de achtergrond.

Kasteel Vorden

De plannen voor augustus?

Augustus staat voorlopig vooral in het teken van onze Zuiderburen. Zo zitten we aankomend weekend in Brugge en het laatste weekend van augustus gaan we opnieuw richting België, maar dan naar Spa-Francorchamps vanwege de formule 1 race. Verder hebben we nog geen concrete plannen behalve dat we nog treinkaartjes hebben liggen die deze maand ook gebruikt moeten worden. Vooral het vooruitzicht dat ik eind augustus bijna een week vrij ben, zorgt er voor dat ik ontzettend veel zin heb in deze maand!

Wat zijn jouw plannen deze maand?

9 comments

 1. Koen

  Ik begrijp de keuze van dit thema want je foto’s krijgen nog meer ruimte om te schitteren. Mooi. Het wordt dus meer een KIJK-blog dan een LEES-blog. Mijn augustus is weer de traditionele ‘hup’ van het ene continent (thuis) naar het andere (ook thuis). Dit keer van Afrika (Mozambique) naar Europa (Nederland – en ook vaak België).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je voor het compliment! Maar nee, het wordt niet alleen maar foto’s hoor! Schrijven vind ik daarvoor veel te leuk, dus dat blijft gewoon hoor!

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Absoluut geweldig, vooral de Sail, dat is zo mooi, helaas is het wat ver weg voor mij geweest, maar eigenlijk? hahahaha Ik wacht wel tot 2020 in elk geval 😉

  En Vorden ook bijzonder dat je er net was en dat zij al die oorlogen na gingen spelen, dat is de kers op de taart 😀

  Ik wens je heel veel plezier in de maand augustus, bij mij staat het in het teken van werk, eind sept ga ik pas 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je bent welkom hoor! Dan leid ik je rond!
   Ja, dat Historische Festijn in Vorden was echt koren op onze molen.

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    I know, maybe one day 😀

    En off topic, ik heb je een tag gegeven, die ga jij vast leuk vinden, hoop ik dan! hahaha
    https://mymorgaine.wordpress.com/2016/08/05/this-or-that-tag-over-boeken/

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Ja, dat is idd een tag voor mij! Dank je!

     Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Wat mooi al die foto’s. Wat leuk dat je met vriendin high-tea gedaan hebt. Het ziet heel goed uit. Dit heb ik nou nooit gedaan. Het was gezellig dagje geweest. Sail is helemaal geweldig om te zien. Echt spektakel geweest. Leuke vooruitzichten voor augustus. Ene veel plezier.

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuk de nadruk op de foto’s zo in dit thema! Die foto met de zon en dat meer is echt prachtig trouwens! Veel plezier in augustus!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat is ook wel mede de reden dat ik deze thema heb gekozen hoor! Maar ook omdat ik toch steeds weer bij de magazinestyle-achtige thema’s uit kom.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.