Notre Dame

De hoogtepunten van ons bliksembezoek aan Parijs

Pas twee weken geleden besloten we om een weekendje Parijs te doen. Of beter gezegd, een nachtje Parijs. Voornaamste doel was een beurs waar mijn vriend graag naar toe wilde, maar gelukkig hadden we nog wat tijd over. Natuurlijk kun je dan lang niet alles bekijken. In ons geval was dat ook iets minder erg, omdat we in het verleden vaak genoeg in Parijs zijn geweest. Ondanks de beperkte tijd hebben we ons prima vermaakt. Wat we zoal hebben gezien? Dat vertel ik jullie nu!

Een kijkje nemen bij de beschadigde Notre Dame

Eerder dit jaar kwam de Notre Dame natuurlijk uitgebreid in het nieuws. Op 15 april werden er ’s avonds live beelden uitgezonden van de enorme brand die was ontstaan en op het punt stond om deze imposante kerk volledig te verwoesten. Voor ons stond dan ook direct vast dat we hier zelf een kijkje wilden nemen. In het verleden zijn we meerdere keren bij deze kerk geweest en hebben we ook de kerk van binnen gezien.

Notre Dame Parijs

Notre Dame

Nu was het alleen mogelijk om de Notre Dame vanaf een afstandje te bewonderen. Rondom waren hekken geplaatst om het publiek op een veilige afstand te houden. Pas aan de achterzijde zag je de gevolgen van de grote brand. Het zal in ieder geval een tijdrovende klus worden om de kerk in volle glorie te herstellen.

Slenteren door de gezellige wijk Quartier Latin

Quartier Latin Parijs

Quartier Latin

Vlakbij de Notre Dame ligt de wijk Quartier Latin en dus besloten we om hier eens uitgebreid rond te gaan kijken. Ik had van tevoren een wandeling door deze wijk uitgeprint, maar daar is in de praktijk weinig van terecht gekomen. We hebben nu gewoon wat rond geslenterd en gewoon van het ene steegje naar het andere steegje gewandeld. Je vindt hier vooral veel restaurantjes en gezellige cafeetjes. De andere trekpleisters, de universiteit Sorbonne en Jardin des Plantes, hebben we vanaf een afstandje wel gezien, maar vanwege onze beperkte tijd hebben we er verder geen kijkje genomen.

Vervelen doe je je in deze wijk sowieso niet, er valt genoeg te zien en door al die verschillende geuren is dit ook een prima plek om een hapje te eten.

Genieten van de verlichte Eiffeltoren

Eiffeltoren Parijs

Een bezoek aan Parijs is natuurlijk niet compleet zonder dat je de Eiffeltoren hebt gezien. Nu doemt dit bouwwerk regelmatig op vanuit de verte, maar het mooiste is én blijft om de Eiffeltoren ’s avonds te bezichtigen. Natuurlijk kun je dit doen bij de Eiffeltoren zelf of eventueel de Eiffeltoren opgaan en de stad van bovenaf te bekijken.

Wij kozen er echter voor om naar Trocadero te gaan en vanaf dit plein te genieten van het uitzicht op dit imposante bouwwerk en een deel van de stad. Wat mij betreft is dit dan ook het mooiste plekje om te genieten van de Eiffeltoren. Simpelweg omdat je dan een prachtig zicht op de verlichte Eiffeltoren hebt, want zeg nu zelf, dit heeft toch iets magisch?

Onze eigen minitour in Parijs

Arc de Triomphe Parijs

Op onze tweede dag in Parijs stond de beurs gepland, maar ’s middags hadden we nog wat tijd over. We wilden nog graag wat meer zien van Parijs, maar vanwege de ligging van de beurs ten opzichte van het centrum was het openbaar vervoer haast geen optie. Dan zouden we teveel tijd kwijt raken met het heen en weer reizen.

We besloten dan ook om onze eigen mini Tour du Paris samen te stellen en op eigen houtje langs een aantal bezienswaardigheden te rijden. Overbodig te zeggen misschien, maar ik was blij dat ik zelf niet achter het stuur zat en nu gewoon lekker wat foto’s kon maken. René loosde ons als een ware Parijzenaar dwars door de stad heen en had er gelukkig totaal geen moeite mee. Mijn hartslag daarentegen schoot nog weleens omhoog als er weer een scooter plots voor onze auto opdook. Gelukkig ging het allemaal goed en konden we onder meer genieten van het rijden op de Champs Elysees en een rondje rondom de Arc de Triomphe.

Ben jij al eens in Parijs geweest?

 

11 comments

 1. Henk

  Ben twee keer in parijs geweest, maar dat was om over te stappen van de ene op de andere trein. en o ja, keertje disneyland

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Nee nog nooit warempel! Maar het lijkt me een mooie stad!

  Beantwoorden

 3. Rachel

  ben er nog niet geweest maar staat dit jaar nog wel op de planning met mijn vriendin

  Beantwoorden

 4. Amy

  Wat een heerlijk verblijf in deze mooie stad! Ook al is het maar kort geweest, lekker door Parijs wandelen zonder van alles te moeten is op zichzelf al heel fijn. Ik ben een paar jaar geleden nog in de Notre Dame geweest, hopelijk kunnen ze hem zo goed mogelijk opnieuw opbouwen.

  Beantwoorden

 5. Alexandra

  Dat rijden in Parijs doe ik liever ook niet. Blijft een prachtige stad om een keer naar terug te gaan.

  Beantwoorden

 6. Mandy

  Klinkt toch als je er veel langer was! Via slangenreizen heb je ook dagtours, dan ben je er iets van 9 uur voor maar 30 euro ofzo, super leuk om te doen! Parijs is super mooi

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Ik ben er twee keer geweest, maar dat is allebei al heel lang geleden (al reed ik er deze zomer wel dwars doorheen). Misschien toch maar weer ‘ns gaan.

  Beantwoorden

 8. Skyblog

  Er was toen brand geweest. Het duurt heel lang is klaar komt. Zij straatjes vind ik erg leuk om te wandelen. Wat is daar mooi in Parijs. IJffeltoren ziet prachtig uit op de foto. Jullie hebben genoten.

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Wauw wat een heerlijke minitrip is dit! De eifeltoren blijft prachtig maar alles wat jullie bezocht hebben is uniek.

  Beantwoorden

 10. Leen

  Amai met de auto in Parijs het lijkt me een nachtmerrie 😀 Wij gaan altijd met de Thalys maar ik kan begrijpen als je naar een beurs moet dat je dan soms niet anders kan! Parijs is (nog steeds) mijn favoriete stad, zijn er in september nog geweest voor mijn verjaardag. Ik had de schade aan de Notre Dame spectaculairder verwacht, ja zo’n ramptoerist ben ik dan, maar hoe het er vanbinnen uit ziet daar kunnen we enkel naar gissen (en moet echt vreselijk zijn). De Eiffeltoren hebben we dit keer niet van dichtbij gezien; we waren er ook maar anderhalve dag en moesten keuzes maken!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik rij er zelf ook echt niet hoor, maar mijn vriend heeft er totaal geen moeite mee

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.