Nerja Costal del Sol Spanje

De Happy Travel Tag

Er verschijn niet vaak een Tag op mijn blog, maar toen ik door Saskia De Happy Travel Tag in de schoot geworpen kreeg, besloot ik deze wel te plaatsen. Waarom? Omdat deze Tag over reizen gaat en laat dat nu net één van mijn favoriete hobby’s zijn! Plus het past natuurlijk uitstekend bij mijn blog, dus vandaag geef ik antwoord op een aantal prangende vragen met betrekking tot reizen!

Wat is je gelukkigste reisherinnering?

Petite Venise Colmar Elzas Frankrijk

Ardennen augustus

Pfff, direct een lastige om mee te beginnen. We hebben inmiddels zoveel mooie vakanties beleefd en zijn op zoveel mooie plekken geweest. Dat maakt het lastig om te kiezen. Eigenlijk heeft elke vakantie wel een herinnering waar ik met heel veel plezier op terug kijk. Vorig jaar in de Elzas was het bijvoorbeeld de ontdekking van Colmar, maar ook de relaxte vakantie die we twee jaar geleden hadden in de Ardennen schiet mij direct te binnen.

Datzelfde geldt ook voor onze allereerste vakantie samen. Dat was in 2004 en we gingen op de bonnefooi naar de Wörthersee in Oostenrijk. Geen idee hoe lang we weg zouden blijven of waar we zouden gaan verblijven. Uiteindelijk bleven we zowat twee weken weg en hebben we ons dus duidelijk goed vermaakt. Het was voor mij ook mijn eerste kennismaking met Oostenrijk wat sindsdien mijn favoriete vakantiebestemming is.

Van welke keuken word je blij?

Wanda doelen 2018

Tja, van welke niet eigenlijk? Op erwtsensoep na lust ik alles, dus ook in het buitenland heb ik nooit moeite om iets lekkers van de kaart te kiezen. In Oostenrijk ga ik dan voor de heerlijke vleesgerechten of Kaiserschmarren. In Portugal en Spanje juist voor de verse vis terwijl ik tijdens ons weekje aan het Balatonmeer in Hongarije nog net niet elke dag goulashsoep at. Kortom, ik hou ervan om de lokale keuken uit te proberen en kies dan ook meestal iets van de specialiteiten van de regio.

Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Ik ga dan voor de films van James Bond zoals Spectre die zich afspeelt in Oostenrijk of Skyfall die zich vooral afspeelt rond zijn ouderlijke woning in Schotland. Wat dat betreft verheug ik mij ook enorm op de nieuwste Bond film want die speelt zich namelijk af in Noorwegen, een land waar ik dolgraag een keertje naar toe zou willen.

Van welk muzieknummer krijg je vakantiekriebels?

Oh boy, nog zo’n lastige vraag. Ik ben namelijk zo ontzettend slecht in het onthouden van muzieknummers. Wat ik wel weet, is dat we tijdens onze vakantie in Normandië altijd luisterden naar Jazz Radio, een Franstalige muziekzender die vooral jazz draait. Heerlijk voor op de achtergrond. Ook thuis zet ik regelmatig de internetstream van Jazz Radio open en dan denk ik toch weer even terug aan die prachtige vakantie in Normandië.

Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Dat zijn zonder twijfel mijn wandelschoenen. Daar kan ik tijdens de vakantie echt niet zonder. Sneakers zijn leuk, maar om daar de hele dag op rond te lopen, dat wordt hem in mijn geval niet. Dus mijn wandelschoenen gaan altijd mee en dat zelfde geldt voor een paar slippertjes, want na een dag te hebben gewandeld, is het heerlijk om even wat anders aan te trekken.

Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Ik denk dat het dan de zonnebrandcrème is, want dat betekent dat we mooi weer hebben!

Wat doe je op de momenten dat het even tegen zit op reis?

Eigenlijk zijn het nog vrij onschuldige dingen die ons hebben tegengezeten. Zoals een wandeling in de bergen die uiteindelijk te pittig bleek, waardoor ik het liefst op dat ene bankje was blijven zitten, maar dankzij de opbeurende woorden van mijn vriend waren we uiteindelijk net op tijd terug bij de parkeergarage en konden we gewoon met onze auto terug naar het appartement. Verder hebben we gelukkig nog nooit echt tegenslag gehad tijdens onze vakantie. Afkloppen dus!

Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt

Nerja Costal del Sol Spanje

Het ontdekken van nieuwe plekken, het gevoel dat je niks moet en dat je gewoon per dag kunt bepalen waar je zin in hebt en dat alles in het gezelschap van mijn vriend, dat maakt mij elke vakantie weer ontzettend happy.

Wat zijn je favoriete reistips?

 •  Ga voor mini verzorgingsproducten zodat je toilettas niet uitpuilt met grote flessen shampoo e.d.
 •  Denk in lagen en combineer kledingstukken zodat je niet overal tig setjes van mee hoeft te nemen
 • Vergeet niet te genieten tijdens je vakantie. Alles willen zien in een week is gewoon niet mogelijk, maak daarin keuzes en geniet dubbel van de dingen die je wel ziet zonder dat je het gevoel hebt dat je door moet naar het volgende op je lijstje.

Dit waren mijn antwoorden op De Happy Travel Tag. Zelf ben ik erg benieuwd naar de antwoorden van Marcella, een blogger die ik al heel wat jaren volg en die soms op dezelfde plekken is geweest, maar mij ook vaak genoeg nieuwsgierig maakt naar nieuwe plekken.

Wat is jouw favoriete reistip?

 

19 comments

 1. Melanie Hoogvliet

  Wat een leuke tag is dit . Ik reis niet heel erg veel maar mijn meest speciale reis was vorig jaar april naar Zakynthos ik ben echt verliefd geworden op dat griekse eiland . Er zijn echt zoveel mooie plekken om te ontdekken daar.

  Beantwoorden

 2. Melissa

  Mijn favoriete reis was naar Indonesië toe waar k heb rondgereisd

  Beantwoorden

 3. Manon

  Leuke blije tag! Eentje om te onthouden!

  Beantwoorden

 4. Skincarebynaomi

  Heel leuk dit! Ik hou echt ontzettend van de italiaanse en indonesische keuken!

  Beantwoorden

 5. Bryan

  Leuk lijstje! Mijn favoriete reis is Mexico. Zeker een aanrader!

  Beantwoorden

 6. Anette

  Favoriete reistip…? Ga op ontdekking met locals die je alle ins en outs kunnen vertellen en proef de locale keuken. Dit brengt je vaak veel moois is mijn ervaring.
  Favoriete bestemming is sinds kort het schiereiland Quintana Roo (Mexico) maar ook Kroatië verveelt nooit ?
  Ciao ?

  Beantwoorden

 7. Maaike | Travelbliss

  Wat een leuke tag. Reizen is ook een van mijn favoriete hobby’s waar ik nooit genoeg van krijg. Nieuwe plekken ontdekken en genieten van de lokale keuken. Mijn reistip: lis dan ook duik vooral de lokale tentjes in!

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Wat handig dat je alles lekker vindt : ) Hoewel, ergens ook weer niet misschien. Maar wel ideaal dat je elke keuken lekker vindt.

  Beantwoorden

 9. Jouvence.nl

  Wat een leuke tag om te lezen en erg mooie foto’s zitten erbij! Mijn favoriet blijft Spanje.

  Beantwoorden

 10. Yova

  Ik vond in Benidorm ook heel leuk om te reizen. Ibiza ook wel. Wel leuk om te weten hoe jij het vind om te reizen. Er zitten mooie foto’s erbij. Reizen is voor jullie de leukste om te doen. Fijne avond.

  Beantwoorden

 11. sammie

  Wat een leuke tag! Favoriete keuken vind ik ook lastig, maar ik kan wel 2 favorieten noemen die met stip bovenaan staan. De Italiaanse keuken en de Griekse 🙂 Kan niet wachten om weer een echte Italiaanse pizza te eten 🙂

  Beantwoorden

 12. Lisanne

  Hele leuke tag! Zeker eentje om te onthouden. Wat een prachtige foto’s van jullie vakanties ook!

  Beantwoorden

 13. Nadia

  Wat een leuke tag en wat leuk om te lezen allemaal! Zelf heb ik geen favoriete keuken, ik eet eigenlijk alles wel! Behalve Chinees, daar wordt ik ziek van 😉

  Beantwoorden

 14. Amy

  Wat heb je leuke antwoorden gegeven op de tag! Ik ben het met je eens: de lokale tentjes induiken is het allerleukst. En Noorwegen is prachtig, dus zou ik zeker eens bezoeken!

  Beantwoorden

 15. Skincarebynaomi

  Wat leuk zo deze manier van schrijven. Ik hou ook van actieve vakanties. Het blijft lastig om minder kleding mee te nemen

  Beantwoorden

 16. Sabine

  Oh ja Kaiserschmarren!!! Al zooolang niet meer gegeten maar vond ik altijd zo lekker. Jimmy was in Oostenrijk in maart en ik zei nog dat hij dit moest eten (hij kent het niet natuurlijk), maar heeft ie dus niet gedaan… Ongelooflijk haha 😛

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Niet gedaan? Oh, zo’n gemiste kans!

   Beantwoorden

 17. Mandy

  Wat een leuke blog! Ik hou ook zo erg van goulashsoep vooral in Hongarije, heerlijk!! Toen ik in boedapest was heb ik zowat alleen maar soep gegeten bij allerlei verschillende restaurants, altijd hetzelfde maar toch zo anders! Haha

  Beantwoorden

 18. aya

  Leuke traveltag en artikel. Ik houd van dit soort tags.
  Leuke foto´s er tussendoor.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.