kerstmarkt Kassel Duitsland

De 5 leukste kerstmarkten in Noord-Duitsland

Okay, ik weet het, we zitten nog midden in de herfst, maar toch, de tijd van kerstmarkten breekt bijna los. Zeker in Duitsland staat praktisch elke stad vanaf eind november in de kerstmarktstand staat. Ook wij bezoeken traditiegetrouw elk jaar wel één of meerdere kerstmarkten en ik moet zeggen, dat verveelt gewoon nooit! Natuurlijk is de keuze enorm, maar dit zijn wat mij betreft de leukste kerstmarkten net over de grens met Nederland en dus qua afstand prima te doen!

De Lamberti-kerstmarkt in Oldenburg

kerstmarkt Oldenburg Duitsland

Ook in Oldenburg is het in december altijd gezellig vertoeven, met name rondom de Lamberti-markt staan diverse stalletjes opgesteld met een keur aan leuke hebbedingetjes en allerlei etenswaren. Deze kerstmarkt is niet zo massaal als in veel andere Duitse steden, maar zeker de moeite waard, al was het alleen al vanwege de gemoedelijke sfeer en de ligging van de kerstmarkt tussen vele historische gebouwen rondom het marktplein.

De kerstmarkt in Oldenburg is dagelijks geopend van 26 november tot en met 22 december 2019 van 11.00 tot 20.30 uur en in het weekend zelfs nog een uurtje langer. Meer weten over deze bijzondere stad? Hier lees je alle informatie over Oldenburg!

De kerstmarkt in Nordhorn

Kerstmarkt Nordhorn
@geheimoverdegrens

Net over de grens bij Enschede vind je het gezellige stadje Nordhorn. Jaarlijks trekt dit stadje vele Nederlanders en zeker in de maand december is het hier goed vertoeven. Het centrum van Nordhorn is compleet versierd in kerstsfeer en samen met de duizenden lichtjes oog het stadje super gezellig. Leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat de kraampjes regelmatig wisselen zodat het ook zeker lonend is om deze kerstmarkt vaker dan één keer te bezoeken in december.

De kerstmarkt in het centrum van Nordhorn is dagelijks geopend van 25 november tot en met 30 december 2019 (m.u.v. 25 en 26 december) van 13.00 tot 20.00 uur. Op donderdag is de kerstmarkt geopend tot 22.00 uur. Meer weten? Check hier voor alle informatie over de kerstmarkt in Nordhorn.

De kerstmarkt in de haven van Leer

Leer Duitsland

In Leer vind je niet alleen in het centrum een gezellig kerstmarkt met diverse stalletjes, maar in het weekend is er ook een kerstmarkt in de haven van Leer. Hier vind je niet alleen lekkernijen, maar ook handgemaakte producten. Het geheel wordt nog extra sfeervol doordat ook de boten in de haven zijn versierd met tig lichtjes.

De kerstmarkt in Leer is dagelijks geopend van 25 november tot en met 30 december van 10.00 tot 20.00 uur met uitzondering van 25 en 26 december. Let wel: de kerstmarkt in de haven is uitsluitend in het weekend geopend!

De sfeervolle kerstmarkt in Bad Bentheim

kerstmarkt Bad Bentheim
@geheimoverdegrens

Voor veel Nederlanders is Bad Bentheim een geliefd uitje en zeker in de maand december trekt het vele landgenoten. Niet alleen vanwege het prachtige kasteel van Bad Bentheim, maar zeker ook vanwege de sfeervolle kerstmarkt in dit historische kuuroordstadje. Deze kerstmarkt bestaat vooral uit kraampjes waar je het nodige kunsthandwerk kunt kopen en is slechts geopend van 6 tot en met 8 december 2019!

Op vrijdag is de kerstmarkt geopend van 14.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 20.00 en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

De sprookjeskerstmarkt in Kassel

kerstmarkt Kassel Duitsland

Kassel is de stad van de sprookjesschrijvers Grimm en dat zie je ook terug in de kerstmarkt. Op de Könings- en Friedrichplatz vind je de grootste sprookjespiramide ter wereld wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Ook vind je er het zogenaamde sprookjes- en toverbos wat een enorme aantrekkingskracht heeft op zowel jong als oud. Ook kun je met een speciale rondleiding een tour over de kerstmarkt krijgen waarbij je meer te weten komt over de gebroeders Grimm en hun sprookjes zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en Hans en Grietje.

De kerstmarkt in Kassel is dagelijks van 25 november tot en met 30 december 2019 van 11.00 tot 20.00 uur met uitzondering van 24, 25 en 26 december.

Ga jij dit jaar ook een Duitse kerstmarkt bezoeken? Zo ja, welke?

10 comments

 1. Nigel | Nespresso apparaat

  Dat ziet er leuk uit! Ik wil ook wel naar een kerstmarkt toe dit jaar!

  Beantwoorden

 2. Stefanie

  Wat een goede tips, ik vind kerstmarkten altijd zo gezellig

  Beantwoorden

 3. Wendy

  Ohh die in Kassel ziet er geweldig uit, die gaat op mijn lijstje! Ik ga elk jaar met een vriendin, maar er kan er vast nog wel een beetje bij op de lijst ?

  Beantwoorden

 4. lodi

  Ik ben nog nooit geweest, maar het lijkt me wel echt heel erg leuk, misschien toch eens doen!

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Ik vind het op zich leuk, maar omdat het daar dan meestal ook heel druk is haak ik toch weer af. Vooral de eerste foto vind ik erg leuk en uitnodigend.

  Beantwoorden

 6. Jouvence

  Wij gaan meestal naar Oberhausen, maar ben ook een keer in Keulen geweest en dat is ook erg mooi/leuk daar.

  Beantwoorden

 7. Villasappho

  Dat is niet de goede kant voor mij maar ik denk er toch aan een kerstmarkt te bezoeken.

  Beantwoorden

 8. Georgina Lifestyle

  Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet van de kerstmarkten. Ben er een keer geweest, maar het is niet mijn ding. Maar ik kan mij wel voorstellen dat anderen het wel leuk vinden. Gezellige foto’s! 🙂

  Beantwoorden

 9. Skyblog

  Nee deze reis gaan wij niet vieren. Omdat 2 dierbare verloren. Duitslands is zeker prachtig kerst om te zien. Iemand zei via mail tegen ons. Gewoon klein beetje kerst vieren voor jullie zelf. Weten hun ook dat dierbare niet meer is. Ik doe eigenlijk niet. Ik ben niet instemming deze reis. Ik mist ieder dag aan. Hoop ellende jaren gehad……

  Beantwoorden

 10. Neeltje

  Ah, door deze post wil ik echt graag naar een kerstmarkt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.