Dag Mei, Hallo Juni!

En zo ineens zit ook de maand mei erop… Een maand waarin er aan de ene kant niet veel gebeurde, maar tegelijkertijd vloog de tijd voorbij. Als ik bedenk dat we nu al in juni zijn beland, dan is het nog maar even voordat de kerstboom weer van zolder gehaald kan worden… Maar goed, voor nu eerst een terugblik op mei én alvast een vooruitblik op mijn favoriete maand van het jaar!

Ik maakte mijn eerste fietstochtjes van het jaar

Fietstocht

Vorig jaar ontdekte ik dat fietsen toch ook best wel een leuke tijdverdrijf is, dus riep ik Project Fietsen in het leven. Doel: vaker de fiets te pakken en op die manier de omgeving te verkennen.

Dat deed ik in mei maar liefst twee keer, waardoor de teller nu op 32 kilometers staat. Nog geen top resultaat, maar ach, in de zomer komen er ongetwijfeld de nodige kilometers bij. Beide keren startte ik vanaf de camping en bij de tweede rit had ik via Fietsknooppunt een leuke route samengesteld. Het smaakt zeker weten naar meer!

Ik testte een autopuzzeltocht

Voor Local Groningen mocht ik een autopuzzeltocht in mijn eigen provincie testen. Een aanbod die ik maar al te graag aannam omdat het gewoon ontzettend leuk is om op die manier weer nieuwe plekken te ontdekken. Het was van Oudeschans naar Bourtange en onderweg zagen we een hoop mooie plekjes.

Natuurlijk werd er ook uitgebreid geluncht en wel bij Gasterij Smeerling, echt een aanrader!

Onze eerste bbq van 2022

Vorig jaar had ik het mijn tante al beloofd, maar het kwam er steeds niet van. Dit jaar stond het opnieuw op de planning en is het eindelijk maar toch gelukt. Okay, het weer was niet super, maar het eten en de gezelligheid maakten een hoop goed!

Wat gebeurde er verder nog in mei?

 • Onze Mikey was in mei twee jaar bij ons, nog steeds elke dag heerlijk kroelen en ja, hij helpt mij ook enorm op mijn thuiswerkdagen (#hoeblokkeerikhettoetsenbordzodatikaandachtkrijg)
 • ik bestelde een reisgids voor onze zomervakantie, lang leve de voorpret
 • ik haalde mijn stalen ros weer eens te voorschijn
 • met mams ging ik aan de wandel in het natuurgebied naast onze camping (deze maand veel te weinig gewandeld…)
 • we gingen gezellig uit eten met vrienden op de camping

Wat zijn onze plannen voor juni?

Juni is al jaren mijn favoriete maand van het jaar. Waarom? Nou, omdat dat onze zomervakantiemaand is! Okay, ik ben geen maand vrij hoor, maar 2,5 week. Even geen werk, niks moeten, genieten én lekker op vakantie!

Was het vorig jaar in juni nog niet mogelijk om naar het buitenland te gaan, dit jaar gelukkig wel. De keuze was dan ook snel gemaakt. Oostenrijk moest het gewoon worden, dus vertrekken we deze zaterdag richting Lammertal in Salzburgenland. Enorm veel zin in!

As we speak heb ik zelfs al vakantie, dus alles qua werk afgehandeld of overgedragen en nu de laatste dingetjes regelen zodat we zaterdag met een lekker gevoel naar Oostenrijk kunnen vertrekken!

11 comments

 1. Koen

  Veilige reis en ik verheug me nu al op veel mooie foto’s.

  Beantwoorden

 2. Anette

  Veel plezier meis!! Goede reis en kom maar door met die foto’s en verhalen:-)

  Beantwoorden

 3. Yova

  Leuke foto’s om te laten zien. Puzzeltocht is zeker apart om te doen. Wat leuk dat jullie hebben gedaan. Jullie gaan weer weg op vakantie. Ik wens je heel veel plezier!

  Beantwoorden

 4. Janet

  Wat heb je leuke dingen gedaan deze maand, zo’n autopuzzeltocht klinkt gezellig. Lekker vooruitzicht heb je wel, heerlijk naar Oostenrijk!

  Beantwoorden

 5. Sherry

  Super leuke dingen heb je gedaan. Ik houd van bbq!

  Beantwoorden

 6. Irene

  Wat heerlijk! Ik moet bekennen dat ik zelf ook niet vaak op de fiets stap, maar sneller m’n wandelschoenen aantrek. En Oostenrijk in het vooruitzicht is ook niet verkeerd. Geniet ervan!

  Beantwoorden

 7. Linda schrijft ' t op

  Wat leuk een autopuzzeltocht door Groningen, wij hebben een gratis puzzeltocht door Elburg gemaakt

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  32 kilometer is inderdaad nog niet zo veel. Maar je hebt de hele zomer nog om er meer te verzamelen!

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Zo te lezen heb je een fijne mei maand gehad. Heel veel plezier in Oostenrijk deze maand. Geniet er van

  Beantwoorden

 10. Amina

  Wat een gezellige foto’s zeg. Die van de eerste BBQ van het jaar, die is zo leuk met je fam op de achtergrond. En leuk dat je ook een kat hebt! De mijne is een echte grumpy cat die nooit wil kroelen, dus ik ben jaloers!

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Wat een gezelligheid op de foto’s. En geniet van je vakantie <3

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.