De Groeve

Dag Mei, Hallo Juni!

Na maart en april hadden we ook in mei nog te maken met onze intelligente lockdown. Toch beleefde ik deze maand een stuk anders dan april. Natuurlijk speelde het weer daarin een grote rol, maar ook de komst van onze nieuwste huisgenoot zorgde voor een big smile op mijn gezicht. Net als ons eerste weekendje weg in ons eigen vakantiehuis! Kortom, mei was na een moeizaam begin best een leuke maand! Benieuwd wat we zoal hebben uitgespookt én wat onze plannen voor juni zijn? Ik vertel het je allemaal!

Op slag verliefd op Mikey!

Mikey mei 2020

Nadat we op Oudjaarsdag 2019 onze Clooney na 17,5 jaar moesten laten inslapen, waren we er eigenlijk van overtuigd dat we geen kat weer zouden nemen. Het gemis was er en werd eigenlijk steeds groter. Ongetwijfeld versterkt door de komst van corona, maar we besloten toch op zoek te gaan naar een jong katje. Eigenlijk had ik mijn zinnen gezet op een grijs witte kat, maar dat liep dus iets anders.

Vanaf het eerste moment dat ik zijn foto op Facebook zag, was ik al verkocht en besloot ik direct te reageren. En ja, dat leidde er dus toe dat sinds 10 mei Mikey deel uitmaakt van ons leventje. Een wit met zwarte kater, inmiddels 15 weken oud. Soms een dikke boef, maar meestal super lief. Liefde op het eerste gezicht dus!

We ontdekten de Gasterse Duinen

Gasteren Drenthe mei 2020

Het was de hoogste tijd om weer eens te gaan wandelen in het mooie Drenthe. Voor ons vlakbij, maar toch komen we er niet zo vaak om te wandelen. Daar moest maar weer eens verandering in komen. Onze keuze viel uiteindelijk op de Gasterse Duinen.

Hier wandelden we een route van zo’n vijf kilometer. Grotendeels onverhard door een zeer gevarieerd landschap. Wat is Drenthe toch mooi!

Meer lezen over onze wandeling door dit prachtige natuurgebied?

Yeah: onze eerste weekendje weg!

Zuidlaren mei 2020

Met Hemelvaart hadden we al even proef gedraaid, maar met Pinksteren bleven we er voor het eerst het hele weekend. Echt genieten met dit mooie weer. Zo fietsten we een rondje van Kropswolde, Zuidlaren, Midlaren en Kropswolde. Onderweg genoten we van de prachtige natuur, maar ook van diverse bootjes én een heerlijk ijsje in Zuidlaren.

Tweede Pinksterdag was helemaal top, want na dat we ’s ochtends lekker in de relaxstand hebben doorgebracht, besloten we er ’s middags voor te gaan. We gingen naar het Paviljoen op de camping in de hoop dat er nog een plekje op het terras was en dat was er! Heerlijk genieten dus! Eindelijk weer een beetje het gevoel dat we weer normaal kunnen leven.

Wat zijn onze plannen voor juni?

Pfff, normaal zou ik nu drie weken vakantie hebben en zouden we aankomende week richting Oostenrijk vertrekken. Dat hebben we uitgesteld naar september. In juni ben ik dan wel  een weekje vrij, maar de grote vraag is nog steeds wat we gaan doen.

Thuisblijven is gewoon niet mijn ding, ons vakantiehuisje is natuurlijk een goed alternatief, maar vele malen liever ga ik naar het buitenland. Andere omgeving, andere cultuur én gewoon echt even weg. Alleen is er nog veel onduidelijk wat nu wel en niet kan. We willen in ieder geval met de auto en niet te ver, dus dat betekent waarschijnlijk ergens in Duitsland. Alleen wordt niet-noodzakelijke reizen vooralsnog nog afgeraden, maar schijnt het vanaf 15 juni soepeler te worden. Wachten tot er meer duidelijkheid komt of gewoon boeken?

Wat doen jullie? Wel of niet op vakantie? Buitenland of Nederland? Ik ben benieuwd!

12 comments

 1. Nicole Orriëns

  Fijn dat de maand mei nog een stuk positiever was dan april. We hadden ook echt prachtig weer. En een lief huisdier heb je daar!

  Beantwoorden

 2. Gabrielle

  Als ik al ergens naar toe ga dan denk ik weekendjes weg in Nederland. Dat vind ik toch een rustiger idee en bovendien is ons land prachtig! Zelf woon ik in Zuid-Limburg, maar ik kijk mijn ogen uit bij jouw foto’s! Je zet me aan het denken, dank je wel!

  Beantwoorden

 3. rachel

  ik mag niet op vakantie helaas, ja in eigen land maar dan ook weer niet te ver uit de buurt van mijn artsen dus wij blijven altijd thuis en we hebben ook 2 bedrijven die gewoon door gaan in de vakantie dus maken meestal dagjes uit

  Beantwoorden

 4. Lizzie

  Ik hoop ook dat we gauw weer naar het buitenland kunnen! Al lijkt me n vakantiehuisje in NL ook zeker niet verkeerd!!

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Wel op vakantie: een weekje in Ermelo en een weekje in Mechelen. Een voucher gevraagd voor de vakantie in Frankrijk. Dat komt hopelijk volgend jaar wel weer.

  Beantwoorden

 6. Anette

  Wat fijn meid dat je weer kunt genieten! Wat een kitten al niet teweeg kan brengen:-) Mikey is ook echt wel onwijs cute dus snap je instant verliefdheid ?
  Ik ben ook erg blij dat langzaamaan alles weer terug naar’normaal’ gaat en gisteren op kantoor hadden we team meeting en ik vond het erg fijn om weer compleet te zijn. Iedereen met voldoende afstand maar het vele thuiswerken van sommige maakt weer plaats voor kantoor en klantbezoek ? Bezoek buitenland stellen wij nog uit omdat het helaas niet overal even goed onder controle is..

  Beantwoorden

 7. Felice Veenman

  wat een schatje van een katje! Kan me voorstellen dat je daar verliefd op werd. Wat de vakantie betreft: geen idee, maar dat heb ik zelden lang van te voren

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Wat een fijne maand.. En och die Mikey <333
  Wat een lieverd… geniet ervan!
  Op naar nog een mooiere maand Juni 🙂

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Oooh wat een schatje is Mikey. Wij hebben ook een zwart witte kater. Die is ook een beetje ondeugend maar ook een enorme kroelkont. Ik ben benieuwd of je in je vakantie nog een weekje weg kunt.

  Beantwoorden

 10. Beauty By Bibi

  Heerlijk wij hebben ook genoten van het mooie Pinkster weer tussen het klussen door. Leuk artikel!

  Beantwoorden

 11. Ilona Wielinga

  Zo lief jullie nieuwe huisgenoot! Wij hebben sinds een tijdje een hond en het geeft zoveel plezier en liefde in huis zo’n harige vriend. Oke en soms ook wel eens wat frustraties, maar achteraf kunnen we er wel om lachen.

  Beantwoorden

 12. Manon

  Persoonlijk zou ik het lot niet tarten om perse naar het buitenland toe te gaan. Het mag vanaf 15 juni wel, maar Rutte zegt ook dat mocht er een uitbraak zijn of er geldt weer oranje, dat ze je niet terug halen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.