Dag Maart, Hallo April!

En ook maart zit er op, nou ja, nog een paar uurtjes te gaan dan. Eindelijk is het weer wat langer licht en als ik de voorspellingen voor volgende week zie, dan krijg ik toch wel iets van een smile op mijn gezicht! Al was het natuurlijk ook omdat ik een Paasweekend heb van maar liefst vijf dagen! Maar goed, eerst nog even maart eer aan doen met een terugblik!

Leuke dates met vriendinnetje M

In de winter was het er niet van gekomen, maar in maart zagen we elkaar maar liefst twee keer! Eerst gingen we een middagje cultuur snuiven in onze eigen woonplaats. Het was de bedoeling om een Adventure Lab te gaan doen, maar gezien de voorspelde regen werd het een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum.

Leuk detail is dat ik hier ben afgestudeerd en dus redelijk bekend ben met dit museum. Een aanrader als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Veenkoloniën. Voor wie zich afvraagt wat voor studie ik dan heb gedaan. Ik deed HBO commerciële economie met als keuzevariant Recreatie en Toerisme. Een studierichting die niet heel erg lang heeft bestaan en waarvan de meesten ook niet in de recreatiesector zijn terechtgekomen.

Later in de maand hebben we alsnog een Adventure Lab gedaan, namelijk die van de Exloërkijl in Tweede Exloërmond. Een onbekend natuurgebied, niet erg groot, maar wel mooi om even rond te wandelen én weer vijf vondsten erbij te verzamelen!

Op herhaling in de Westerpolder

In januari ging ik al eens met mams aan de wandel in de Westerpolder bij Kolham. Doordat we de start van onze rondwandeling niet konden vinden, wandelden we zo maar wat rond. Ook dat was prima, maar het zorgde er wel voor dat we deze wandeling in gedachten hielden.

In maart gingen we dan ook op herhaling en vonden we het startpunt wel direct en konden we eindelijk de rode paaltjesroute afvinken. Een heerlijke wandeling, zeker omdat het één van de mooiere zaterdagen in maart was waarop het zonnetje zich volop liet zien.

Wat gebeurde er verder nog in maart?

Ik had het niet meer verwacht én zeker niet gehoopt, maar het werd alsnog winter. Het zorgde er zelfs nog voor dat ik besloot om niet naar kantoor te gaan vanwege de gladheid en een extra dagje thuis ging werken.

Ondanks dat ik geen wintermens ben, kan ik er nu zelfs wel een beetje van genieten. Althans, het levert in ieder geval wel mooie plaatjes op, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik blij was toen die prut weer weg was.

Verder was Mikey natuurlijk weer lekker aan het chillen en vermaakt hij mij op mijn thuiswerkdagen.

Ook ging ik nog aan de wandel en lunchen met vriendinnetje T in Norg. Helaas werkten de weergoden niet echt mee, want het heeft zowat de hele dag geregend, maar net in het dik uurtje dat wij op pad waren, bleef het nagenoeg droog. Alleen wat was het modderig in het bos! Maar het was in ieder geval weer een geslaagde date!

Tenslotte vierden we ook nog de 70e verjaardag van mijn vader en gaven we hem onder meer een rondleiding in De Kuip cadeau!

Wat zijn onze plannen voor april?

Nou, in april begint het campingseizoen, dus ik hoop dat we volgende week ons huisje en tuin gereed kunnen maken voor het nieuwe seizoen zodat we er weer lekker van kunnen genieten.

En zoals ik al zei, het Paasweekend betekent voor mij maar liefst vijf dagen vrij. Donderdag is mijn parttime dag en ons kantoor is altijd gesloten met Goede Vrijdag, dus een heerlijk lang weekend voor de boeg. Hopelijk met de nodige zon zodat we lekker kunnen relaxen bij ons vakantiehuisje.

Eind april staat er dan nog zo’n lang weekend op de planning, want de vrijdag na Koningsdag is ons kantoor ook gesloten. Dus ja, ik denk dat april best wel een leuke maand gaat worden! Op dit moment hebben we verder nog niet echt plannen, maar ik hoop vooral de nodige mooie wandelingen te maken én ik ga in april natuurlijk op pad voor Project Fotografie.

Kortom, ik heb wel zin in april! Jij ook?

13 comments

 1. Yova

  Leuk dat jullie ook vermaken. Eruit geweest. Het ziet goed uit. Jullie hebben van genoten. April is het weer. Dan ben ik gauw in april jarig. Schattig poes om te zien. Lekker luieren. Wat is daar mooie omgeving te wandelen. Ik heb last van knie….. Gaat niet zo lekker…. Alvast fijn weekend.

  Beantwoorden

  1. Sanne

   Geniet van je vijf vrije dagen. Hopen op goed weer zodat we buiten kunnen. April is een fijne maand. Alleen hoop ik op het zonnetje.

   Beantwoorden

 2. Jouvence

  Hier ook leuke dingen op de planning in april (lang Paasweekend, uit eten, vrijgezellenfeest van vriendin).

  Beantwoorden

 3. Anette

  Jaaa, eindelijk is het april en dit betekent doorgaans mooier, zonniger weer en dat is altijd lekker. Ik heb natuurlijk al mogen genieten van de zon op Curaçao vorige maand en dan ziet alles er toch een stukje leuker uit:-) Paasweekend, plannen maken voor Sicilië en knutselen aan t fotoboek staan momenteel op de agenda 😃

  Beantwoorden

 4. Linda schrijft 't op

  Ondanks dat het weer niet top was, heb je toch veel leuke recreatieve dingen gedaan.

  Beantwoorden

 5. Elisabeth

  Je hebt weer veel beleefd. Je zegt wel dat je niets meer doet met je opleiding. En toch is dat niet waar. Je hebt in ieder geval geleerd hoe je gebieden goed aanprijst. Het schrijven gaat je nog steeds goed af. Fijne paasdagen alvast.

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Geniet van het paas weekend. Ik heb ook erg veel zin in april. Ik ga dan eindelijk naar Parijs

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Ik kan niet wachten op wat beter (droger) weer. Ik wil weer lekker gaan fietsen, blokjes om MET zonnebril op. Gelukkig teer ik nog een beetje na op onze vakantie naar Kaapverdië van afgelopen februari. Winterzon opzoeken doet eens mens goed.

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Inderdaad hebben we in maart toch nog even echt winter gehad! Ik vond het best leuk die sneeuw : )

  Beantwoorden

  1. Fallon

   En laat het lekkere weer in april ook maar eens doorkomen!

   Beantwoorden

 9. Patricia Heres

  Ik hoop vooral op een beetje goed weer in april. En ik hoop mijn eigen onderneming goed te kunnen starten. Maar vooral hoop ik met mijn zoon leuke dingen te kunnen doen deze maand.

  Beantwoorden

 10. Claire

  Wat een hoop gezelligheid! leuk hoor! Hier ook heel blij met de lente.

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Geniet van je vrije dagen! Gelukkig wordt het ook wat mooier weer.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.