De Heemtuin Muntendam februari

Dag Februari, Hallo Maart!

Februari, een maand waar ik al jaren een haat/liefde verhouding mee heb. Een maand met de minste dagen, maar die voor mijn gevoel altijd vreselijk lang duurt. Ook dit jaar was februari bepaald niet mijn maand. Gezien het feit dat er slechts één artikel op mijn blog verscheen, kunnen jullie vast wel al raden dat dit geen lange terugblik gaat worden. Toch nieuwsgierig waarom februari geen leuke maand was? Lees dan lekker verder!

Ik vierde mijn 48e verjaardag

Hoewel, vieren… Op mijn verjaardag was de restrictie qua aantal gasten nog van toepassing, dus voor het tweede jaar op rij heb ik mijn verjaardag niet echt gevierd. Wel kwamen mijn ouders en schoonzus even gezellig op de koffie. Verder bezorgde de postbode een aantal kaarten, kreeg ik van vriendinnetje T. nog een bakje met lentebloemen en was ik druk met felicitaties via whatsapp en Facebook.

Wandelen bij de Baggerputten in Slochteren

Baggerputten Slochteren februari

Baggerputten Slochteren februari

Deze wandeling stond al enige tijd op mijn lijstje, maar door het slechte weer kwam het er steeds niet van. Tot zaterdag 12 februari. Samen met mams reed ik naar Slochteren en verkende ik dit onbekende gebied. Wat volgde was een mooie wandeling door een gebied met visvijvers, mooie doorkijkjes én vooral veel modder. Heel veel modder.

Na afloop zagen we er allebei dan ook uit als een stelletje landlopers met modderspatten overal. Mijn schoenen? Nou, ik moet ze nog steeds poetsen, want in plaats van groen met wit, zijn ze nu groen met zwart.

Maar het is zeker een gebied waar ik vaker wil gaan wandelen, lekker dichtbij en toch even iets anders. Een bewegwijzerde paaltjesroute is er helaas niet, dus dat betekent dat je gewoon zelf je route kiest. Ik had via Wikiloc een voorgestelde route gevonden, maar ergens zijn we te vroeg binnendoor gegaan waardoor we niet de volledige route van vier kilometer hebben gelopen.

En toen kwam corona

Yep, ook wij moesten er aan geloven. Ergens voelde het alsof we net voor de finish nog werden ingehaald door het virus, maar dat is natuurlijk onzin aangezien het virus nog steeds rondwaart. Maar goed, zaterdagavond, na mijn wandeling in Slochteren, begon ik te hoesten en kreeg ik overal spierpijn.

Op zondagochtend besloten we dan ook om allebei een zelftest te gaan doen. Nou, daar was geen twijfel mogelijk, zo positief als ik weet niet wat. Direct maar een afspraak ingepland bij de GGD waar we ’s middags terecht konden. Op maandag volgde dan inderdaad de definitieve bevestiging, allebei corona.

En ja, toen begon dus onze quarantaine. Mijn ouders werden ingeschakeld voor de boodschappen en schoonzussen brachten ons ’s avonds een warme prak. Echt ziek ziek waren we niet, hoewel ik de eerste dagen nog wel koorts heb gehad. Ook werkte ik gewoon thuis, weliswaar niet op volle kracht en nam ik wat vaker pauze, maar zo modderden we de eerste week een beetje aan.

In het weekend ging het ineens een stuk minder, we hoesten ons de longen uit ons lijf en hadden nergens meer puf voor. Zelfs traplopen ging moeizaam. Ook het weer speelde ons parten. Normaal vind ik het altijd wel fijn om lekker naar buiten te gaan als ik grieperig ben, gewoon even de longen zuiveren met frisse lucht. Nu zaten we midden in de zogenaamde Drielingenstorm en een bak met regen.

Pas op dag 10 ben ik in mijn lunchpauze even naar buiten gegaan, even aan de wandel. Man, wat waren we het thuishangen zat. Sowieso is dat al niks voor mij, maar nu moest je min of meer verplicht thuis blijven.

Inmiddels zijn we twee weken na onze positieve test verder en nog steeds niet helemaal klachtenvrij. We hoesten nog steeds wel wat en ook merken we duidelijk dat we minder energie hebben, maar het gaat gelukkig weer de goede kant op.

Genieten van het voorjaar in De Heemtuin

De Heemtuin Muntendam februari

voorjaar De Heemtuin februari

voorjaar De Heemtuin

Afgelopen zaterdag liet de zon zich eindelijk na lange afwezigheid weer eens zien en dat moest ‘gevierd’ worden. Dus samen met mams ging ik aan de wandel in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam.

Het was echt genieten geblazen met die zon op onze snufferd, die strak blauwe lucht en die lentebloemetjes her en der. Al met al hebben we zo’n 3,5 km gewandeld en toen was de accu wel leeg, maar het begin is er weer!

Wat zijn onze plannen voor maart?

Nou, echt concrete plannen hebben we nog niet. Wel ga ik dan eindelijk naar de kapper, want dat moest ik door corona afzeggen, en zullen mijn grijze haartjes dan gelukkig weer verdwijnen.

Verder begin ik vandaag vol enthousiasme aan poging zoveel om af te vallen. Aangezien ik merk dat mijn lijf best sterk reageert op koolhydraten ga ik opnieuw proberen om dit te minderen. Helemaal zonder mijn piepers, rijst en brood wil ik niet, maar voor nu staat het vinden van de juiste balans hierin voorop. Mochten jullie nog tips hebben, laat het mij vooral weten!

11 comments

 1. Claire

  Wat een heerlijke maand! Balen dat je ook corona hebt gekregen. Ben je weer helemaal opgeknapt?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo’n heerlijke maand vond ik het niet hoor, maar ja, ben aardig hersteld van corona. Hoest nog wel een beetje en merk gewoon dat elke inspanning nog energie kost.

   Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Wat een mooie wandeling door Slochteren, ik zie in het voorjaar al de libelle rondvliegen en de kikkers kwaken

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is er zeker een gebied voor!

   Beantwoorden

 3. Cheryl

  Wat vervelend dat je je nog steeds niet helemaal 100% voelt na corona. Hopelijk komt er snel mooi weer en komt ook je energie weer wat terug!

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Dus corona had jullie ook flink te pakken. Ik was ook verre van fit. Tot en met gisteren zelfs nog klachten. Nu weer fit gelukkig. Hoop dat jullie ook snel opknappen!

  Beantwoorden

 5. Nienke

  Wat lijkt me de Heemtuin prachtig! Jammer dat je nog niet helemaal fit bent. Hopelijk komt dat snel weer goed.

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Wat een prachtige foto’s weer… Hopelijk inmiddels weer opgeknapt?

  Beantwoorden

 7. Kelly

  Gefeliciteerd met je 48e verjaardag! Hopelijk al weer volledig genezen?

  Beantwoorden

 8. Rory

  Ruk is dat van corona. Ik ben zieker ervan geweest dan ik van te voren had verwacht. En ik heb best lang last gehad van de naweeën vind ik. Zo nu en dan merk ik wel dat ik minder kan hebben. Plus dat reukgedoe heeft langer geduurd dan gedacht. Bij mij geen verlies maar juist extra sterkte waarneming. Ik kan de geur van gebakken ei met kaas nog steeds niet velen.
  Beterschap voor jullie en fijn dat jullie in ieder geval alweer naar buiten kunnen.

  Beantwoorden

 9. www.Glamview.nl

  Wat leuk dat je dit deelt. Dat gebied in Slochteren moet ik ook maar eens bezoeken. Ziet er sfeervol uit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.