Dag December, Hallo Januari!

December, de gezelligste maand van het jaar, zit er bijna op! Een maand waarin we traditiegetrouw kerstmarkten bezochten, waarin we het huis versierden en waarin we nog een laatste weekendje weggingen. Kortom, december was een heerlijke maand. Hoogste tijd dus voor een terugblik!

Een weekendje Limburg

december

Mijn ouders waren in september 50 jaar getrouwd en dat vierden we in Spanje. Op onze beurt trakteerden we hun op een weekendje Zuid-Limburg en gingen we zelf natuurlijk gezellig mee. Het weekend stond vooral in het teken van kerstmarkten bezoeken. Zo struinden we rond op de gezellige kerstmarkt van Maastricht (sws een prachtige stad), verregenden we op de kerstmarkt in Keulen en sloten we het weekend af in Valkenburg.

In dit gezellige stadje aan de Geul bezochten we de kerstmarkt in de Gemeentegrot en dat was zeker voor herhaling vatbaar. Een sfeervolle kerstmarkt in een unieke setting. De kerstmarkt in het centrum lieten we noodgedwongen door het slechte weer links liggen, maar wie weet komt dat er in de toekomst nog eens van.

We verbleven trouwens op Roompot Gulpen, een vrij nieuw park waar een deel van de huisjes zijn weggewerkt in de heuvels. Een ideale uitvalsbasis voor ons weekendje!

Winter Welvaart Groningen

Het stond al jaren op mijn lijstje, maar pas dit jaar kwam het er dan eindelijk van. Samen met René bezocht ik Winter Welvaart in Groningen waar zo’n zestien historische schepen prachtig waren versierd. Op de kades stonden diverse kraampjes en her en der klonk er gezellige kerstmuziek op de achtergrond.

Het wordt helaas maar gedurende één weekend georganiseerd, maar het is absoluut een aanrader als je in december in Groningen bent.

Wat gebeurde er verder nog in december?

 • samen met mijn ouders gingen we een dagje naar Oosterik in Denekamp en kwam ik thuis met mijn rode kerstknuffel
 • Mikey had ook dit jaar weer volop aandacht voor onze kerstboom, dit jaar ging de boom gelukkig niet om en alleen de eerste dagen haalde meneer er wat ballen uit
 • samen met mams bezocht ik de gezellige kerstmarkt in vesting Bourtange, vaste prik en altijd leuk!
 • we vierden 1e Kerstdag gezellig bij mijn ouders met een kleinigheidje onder de boom
 • 2e Kerstdag deden we het rustig aan omdat René niet helemaal fit was
 • op het werk was het druk, maar rolden we toch vrij relax naar de prolongatie
 • ik kreeg een leuk kerstpakket met lekkere dingen en een bon om zelf iets voor uit te zoeken
 • ik las slechts 1 boek uit, maar wel het mooiste boek van 2023! Namelijk De Camino van Anya Niewierra, wat een prachtig boek!
 • tussen kerst en oud & nieuw was/ben ik voor het eerst in 23 jaar lekker vrij! Echt plannen had ik niet, maar door het weer zat ik helaas wel meer thuis dan ik zou willen. Wel gingen we nog even een middagje naar de Duitse stad Leer, blijft leuk om door de oude binnenstad te slenteren

Wat zijn onze plannen voor januari?

Januari is nog nooit mijn favoriete maand geweest en ergens zie ik er ook wel een beetje tegenop. Nog steeds vroeg donker en met een beetje pech ook nog steeds die regen. Maar goed, ik ga er gewoon het beste van maken! Waar ik in ieder geval zin in heb, is het uitje met nichtje J. We gaan namelijk naar de musical De Hospita met Simone Kleinsma in de hoofdrol. En voor de rest tel ik af naar februari, want dan staat namelijk onze eerste buitenlandse trip op de planning!

Wat is jouw favoriete maand van het jaar?

15 comments

 1. Simone

  Ik heb dus ook helemaal niks met januari. Vind het een enorm saaie maand. Ik denk wel dat de maand snel gaat, want begin februari komt ons pupje bij ons wonen. Dus het is een aftelmaand voor ons! Ik denk dat juni mijn favoriete maand is, of mei. Dat ligt ook een beetje aan het weer haha! Als het gewoon lekker zonnig is, maar niet te heet, dan is het mijn favoriete maand.

  Beantwoorden

 2. Anette

  Poeh, favoriete maand.. ik zou zeggen mei. Lente, zonnetje en meestal een vakantie op de agenda:-)

  Beantwoorden

 3. Joyce

  Wat leuk dat je in Groningen winter welvaart hebt bezocht en super leuk vooruitzicht, naar Hospita

  Beantwoorden

 4. Kijkje in huis en tuin

  Wat een goede tips voor leuke uitjes in Limburg, wij gaan er binnenkort naartoe.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Leuk overzichtje! Mijn favoriete maand is Juli, fijn weer en elk jaar de verjaardag vieren van Noa + zomervakantie 😉 Ik kijk er nu alweer naar uit haha

  Beantwoorden

  1. Claire

   Happy New year! Zo fijn een nieuw jaar! En wat tof dat je binnenkort naar een musical gaat van Simone Kleinsma!

   Beantwoorden

 6. Yova

  Jullie hebben echt leuke jaar gehad. Leuke verslag heb je van gemaakt. Zomermaanden vind ik beste van jaar. Maar niet te warm. Gewoon normale temperatuur natuurlijk. Leuke vooruitzichten voor jullie in januari. Straks komt even bezoek bij ons.

  🎆🎆🎆🎆Ik wens jullie fijne jaarwisseling. En voorspoedig 2024.🎆🎆🎆🎆

  Beantwoorden

  1. Yova

   De beste wensen voor 2024. En fijne dag voor nu.

   Beantwoorden

 7. Elisabeth

  Wat een fijne maand is het geweest. Zuid-Limburg altijd goed hahaha. Ik heb toevallig afgelopen maand hetzelfde boek gelezen. En ben het met je eens.

  Beantwoorden

 8. Renata Feyen

  Mooi zo die winterwelvaart met die verlichtte boten. Het is er dit jaar niet van gekomen naar een Kerstmarkt te gaan

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad. Ben benieuwd naar welke stad je gaat volgende maand

  Beantwoorden

 10. Jouvence

  Zuid Limburg voelt altijd als thuiskomen vind ik, Valkenburg helemaal! Doe mij maar een zomermaand; juli of augustus ofzo, als het lekker warm is & er van alles te doen is buiten.

  Beantwoorden

 11. Eva

  Gelukkig nieuwjaar! Leuk om zo’n verslag te lezen.

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Lekker December-maandje. En ja, die maand Januari, ik moet hem ook niet. Dat die maar snel voorbij is. Hier gelukkig genoeg klussen op de planning staan zodat die maand snel om is.
  wel een lekker vooruiticht hoor, in februari naar het buitenland.

  Hier ook alweer genoeg op de kalender staan qua uitstapjes en tripje.

  Beantwoorden

 13. Rory

  Die regen hè. Ik word er gek van. En mijn vader zei zelfs dat hij er sip van werd. Nou, als hij het al zegt. Hij is zo nuchter als het maar kan. Wat een goede tip van het boek! Daar ben ik erg benieuwd naar. Zeker nu ik flink wat moeilijke boeken aan het lezen ben (over Nederlands-Indië, intergenerationele trauma en flink wat pittigs).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.