Dag Augustus, Hallo September!

Met weemoed zeg ik dag tegen augustus, want ondanks dat de zomer het wat liet afweten, was augustus wel weer een erg leuke maand! Ik spookte weer van alles uit, had een leuke date met vriendinnetje M. en we gingen weer een weekendje weg. Kortom, genoeg beleefd, dus ik zal jullie gauw even bijpraten!

Weekendje Schiermonnikoog

Schiermonnikoog augustus

Ik wilde dolgraag nog even weg in de zomer, ofwel naar de Veluwe om te genieten van de bloeiende heide of naar een waddeneiland. Mijn keuze viel uiteindelijk op een waddeneiland, omdat we dit jaar opnieuw ontdekten hoe leuk een verblijf aan zee kan zijn. Dus na wat rondzoeken boekte ik een kamer voor twee nachten in Hotel De4Dames op Schiermonnikoog, boekte er direct een paar elektrische fietsen bij voor één dag en de voorpret kon beginnen!

Half augustus was het dan zo ver en ja, het was heerlijk! Super hotel, heerlijk gegeten bij hetzelfde hotel, mooie strandwandeling gemaakt en voor ons doen een flink stuk gefietst. Kortom, het was genieten met een hoofdletter G!

Het Gouden Uurtje op de Gasterse Duinen

Gasterse Duinen Augustus

Tijdens mijn deelname aan Het Schierste Ploatje Veenkoloniën ontdekte ik hoe leuk het is om tijdens het gouden uurtje foto’s te maken. Dus besloot ik spontaan op een zondagavond om de wekker vroeg te zetten zodat ik de heide op de Gasterse Duinen kon fotograferen tijdens het gouden uurtje.

En ja, het was het in alle opzichten meer dan waard! Er was mist, er was een mooie zonsopgang, er was stilte, er was heide, kortom, ik heb ontzettend genoten en het smaakt zeker naar meer!

Wat gebeurde er verder nog in augustus?

 • samen met mams bezocht ik de Melk en Honing markt in Zuidlaren, erg leuk
 • we genoten op een mooie zonnige dag van een heerlijk ijsje
 • met vriendinnetje M. ging ik naar Landgoed Nienoord in Leek en namen we en passant ook nog even een Adventure Lab mee
 • ik trakteerde mijzelf noodgedwongen op een nieuwe smartwatch, want het beeldscherm van mijn vorige Garmin was totaal niet meer leesbaar
 • met mams ging ik nog aan de wandel in Zwiggelte vanwege een wandel- en luncharrangement
 • samen met Mikey keek ik naar We zijn er bijna, een heerlijk kneuterig programma!
 • de tweede seizoenshelft van de formule 1 begon en Verstappen zette zijn succesreeks voort met een geweldige zege op Zandvoort
 • ik las twee boeken uit in augustus: De man met duizend gezichten van Lex Nooteboom (***) en Een Reiziger van John Boyne (***)
 • ik sloot Het Schierste Ploatje Veenkoloniën af als vijfde

Wat staat er op de planning voor september?

Ondanks dat ik het jammer vind dat de zomer nagenoeg voorbij is, kijk ik toch ook wel erg uit naar september. Niet alleen verheug ik mij op de herfst en dan met name die prachtige herfstkleuren en het stampen door een bladerdek, maar vooral omdat er nog een vakantie gepland staat!

Jaja, nog één vakantie dit jaar en wel naar het zonnige Spanje! Een trip met een speciale reden want in september zijn mijn ouders namelijk vijftig jaar getrouwd en dat mijlpaal gaan we dus vieren in Torredembarra!

Verder staan er wat leuke dates gepland, onder meer met vriendinnetje A., een bbq bij een collega en een personeelsfeestje waarbij we gaan golfen. Oh ja, we trappen september ook nog eens af met de verjaardag van mams, kortom, ik heb wel zin in september!

Hoe was jouw zomer?

9 comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik vind die schoolbordjes met daarop de gerechten geschreven zo leuk! Wat is dat toch een mooie manier van presentatie van het menu.

  Beantwoorden

 2. Simone

  Wat een leuke maand had je zeg! En misschien een nog leuker vooruitzicht. Heerlijk zeg om nog een vakantie in het vooruitzicht te hebben. Ik heb de hele zomer gewoon gewerkt, dus in dat opzicht was het niet heel spannend. 😛

  Beantwoorden

 3. Linda schrijft 't op

  Ik zou graag ook een keer in de vroege ochtend de natuur in willen gaan, om een mooi plaatje te maken.

  Beantwoorden

 4. Krystle

  Ik vind het ook jammer dat de zomer bijna voorbij is…. maar ik kijk terug op een heerlijke zomervakantie, daar kan ik nog wel even op teren!

  Beantwoorden

 5. Uniek overnachten

  Waw dat zag er leuk uit! Geniet nog even van het mooie weer nu en dan is het weer tijd voor een kleurrijke herfst.

  Beantwoorden

 6. Jouvence

  Leuke dingen gedaan allemaal en wat een heerlijk vooruitzicht; Spanje! De zomer is mijn favoriete seizoen, maar stiekem ook wel weer zin in lekker op de bank met een dekentje en een kop warme thee.

  Beantwoorden

 7. Amina

  Schiermonnikoog ziet er geweldig uit! Zou er ook best willen wonen eerlijk gezegd. Toe maar, lekker naar Spanje binnenkort! Alvast gefeliciteerd met de trouwdag van je ouders en de verjaardag van je moeder. Onze zomer was ook heerlijk 🙂

  Beantwoorden

 8. Mitchel

  Wat een fijne vakantie moet je hebben gehad. Mooi ook het gouden uurtje op de Gasterse Duinen. Hoe mijn zomer was, vind je in de eerste column op mijn blog.

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Mijn zomer was druk: heb vooral gewerkt Volgende maand ga ik er even heerlijk tussen uit

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.